Zomerschool 2020: Op weg naar een nieuw tijdperk? 4 juni 2020

Op zoek naar tijd en ruimte voor verdieping? Is het einde van je studie in zicht, of ben je net aan het werk? Ben jij benieuwd naar hoe andere jong volwassenen als christen keuzen maken en in het leven staan? Dan is de zomerschool wat voor jou. Sprekers met verschillende expertise delen hun persoonlijke verhaal en kennis met je.

Het licht van de coronacrisis valt over 2020. Wat heeft ons deze crisis te zeggen, en zijn we op weg naar een nieuw tijdperk? Verschillende sprekers zullen dit perspectief in hun bijdrage betrekken. Actualiteit en persoonlijke inbreng staan hoog in het vaandel van de zomerschool. Om jou beter toe te rusten op weg naar morgen. Op weg naar dé toekomst.

Elk dagdeel is er een andere spreker en ook de invulling per dagdeel verschilt. Kunst, wetenschap, cultuur en samenleving komen allemaal langs. We werken met hoofd, hart en handen. Als rode draad faciliteren we je persoonlijke reflectie en het vorm en woorden geven aan je staan in dit leven. Drijfveren en relaties zijn daarin belangrijk.

We starten met een open Bijbel en maken eerst nader kennis met elkaar. Daarna bespreken we de uitkomst van de vragenlijst die je invulde. Kunstkenners, musici, bestuurders en hoogleraren wisselen elkaar af in het programma. Denk aan sprekers zoals Henk Jochemsen, Gor Khatchikyan, Eline Zandee-Kranendonk, Ton van der Schans, Aart Nederveen, Bart Jan Spruyt en Diederik van Dijk.

Rens Rottier en Jan Kloosterman zijn er voor de reflectie, de dialoog en het invullen van de persoonlijke leerlijn die door het hele programma loopt. En er is ruim de tijd om elkaar te spreken en ontmoeten (op anderhalve meter!). Bij elkaar een intensief en boeiend programma waarvan oud-deelnemers zeggen dat het hen gevormd heeft en diepe indrukken heeft nagelaten.

Voor meer informatie en aanmelden: www.driestar-educatief.nl/zomerschool

Meer nieuws

  • Post-hbo-opleiding hoogbegaafdheid: Kinderen echt zien en begeleiden in hun ontwikkeling

   Wil je meer weten over de (hoog)begaafde leerling? Wil je de begeleiding van (hoog)begaafde leerlingen in je school naar een hoger plan trekken? Dan is onze post-hbo-opleiding hoogbegaafdheid iets voor jou!

  • VACATURE: Opleidingsdocent/projectleider (1,0 fte)

   Vind jij het een uitdaging om een nieuw terrein van onderwijs te verkennen en te ontwikkelen? Binnen Driestar educatief starten wij een pilot rondom het thema oudere kind. Wij zoeken iemand die als projectleider betrokken wil zijn bij het ontwikkelen en uitvoeren van deze pilot. Deze pilot wordt uitgevoerd met studenten van de pabo en de lerarenopleiding voortgezet onderwijs in samenwerking met het werkveld.

  • Burgerschapswet: uitstel, maar geen afstel

   Kort geleden stond het nieuwe wetsvoorstel burgerschapsonderwijs op de agenda van de Tweede Kamer. Omdat de coronacrisis de aandacht van de kamer opeiste, is de geplande bespreking uitgesteld. Voor de scholen is het belangrijk te beseffen dat uitstel geen afstel betekent. Invoering van de uitgebreide verplichting tot het geven van burgerschapsonderwijs staat nog steeds gepland voor augustus 2021. Hoe bereidt jouw school zich daarop voor?

  • Geloven in lesgeven

   Binnenkort verschijnt 'Geloven in lesgeven, didactiek als christelijke praktijk'. Dit boek is een belangrijke impuls voor het gesprek over christelijk onderwijs. Het helpt leraren op een andere manier naar hun didactische praktijk te kijken, zodat de christelijke identiteit het onderwijs nog sterker doortrekt.

  • Update: coronabeleid Driestar educatief

   De omstandigheden rond het coronavirus wisselen voortdurend. Op deze plek lees je een overzicht van de meest recente maatregelen van Driestar educatief, die erop gericht zijn verspreiding van het virus tegen te gaan en gezondheid van collega’s, studenten en bezoekers maximaal te waarborgen.