ZIEN! rapporteren aan de leerling Geplaatst op 9 maart 2018

Leerlingen in groep 5-8 vullen vaak zelf ook een vragenlijst in in ZIEN!. De resultaten daarvan wil je (in een gesprek) graag delen met de leerling zelf. Daarvoor is nu een mooi format beschikbaar, met een uitleg en een afbeelding van de categorie én een mogelijkheid om de score van de leerling in beeld te brengen.

Op het overzicht staan alle categorieën met de bijbehorende stellingen van de leerlingvragenlijsten ZIEN! Leerling 5-8 Leer- en leefklimaat en ZIEN! Leerling 5-8 Sociale vaardigheden. Het overzicht is gebaseerd op de indeling van het overzicht ZIEN! ouderrapportage.

Doel

Dit lege overzicht kun je gebruiken om in gesprek te gaan met leerlingen. Je kunt ze laten zien op welke categorieën ze vragen hebben ingevuld, en eventueel wat hun scores zijn. De afbeeldingen kunnen helpen om de ZIEN!-aspecten concreet te maken. Ga je in gesprek, dan kun je dit overzicht ‘leeg’ gebruiken. Je kunt het ook invullen voor de leerling.

Digitaal

We hopen dat (een variant op) dit overzicht op termijn ook op te vragen is in ParnasSys, zodat je meteen alle scores van de leerlingen daarop hebt staan. We zijn daarom erg benieuwd naar ervaringen met deze eerste versie. Wil je die met ons delen, dan kan dat via e-mail. Je kunt aangeven dat je het overzicht graag in ParnasSys op wilt kunnen vragen, door te stemmen op deze wens in de community van ParnasSys.

Scholing

Wil je hulp bij het in gesprek gaan met kinderen? Onze onderwijsadviseurs verzorgen daar graag een scholing over voor jullie team! Daarin kunnen ze ook aandacht schenken aan het gebruik van dit overzicht en van de afbeeldingen bij de categorieën. Je leest er meer over op onze website

Meer nieuws

  • Profiel van een christelijke leraar

   De schoolloopbaan van kinderen is een lange reis. Leraren trekken daarbij als gids met hen mee. Ze zijn dus zelf ook pelgrim. Met deze beelden tekent Bram de Muynck op uitnodigende wijze het karakter en profiel van een christelijke leraar.

  • Ben jij al uitgetoetst?

   Nederland is een echt toetsland. Er is nauwelijks een opleiding te vinden waar men cursisten klaarstoomt zonder toetsen. Zowel docenten als leerlingen lijken het als het summum van de opleiding te zien. Over het fenomeen toetsen valt echter wel één en ander te zeggen.

  • ROV congres: “Ouders Verbinden!?”

   Ouders en opvoeders zijn welkom op het vierde ROV congres op donderdag 8 november. Aan de hand van een interessant lezingenprogramma en verschillende workshops wordt er gesproken over het thema ‘Ouders verbinden?!’.

  • Positieve beoordeling NIO

   De Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO), is onlangs positief beoordeeld door de COTAN. De test is beschikbaar voor onder andere de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs!

  • Bouw aan spel in jouw klas

   ‘Er moet een schuin dak op, want daar slaapt ook nog iemand’, zegt Ella. De leerkracht doet voor hoe het dak stevig wordt. In de bouwhoek wordt geleerd! Maar hoe krijg je meer inzicht op de kwaliteit van spelontwikkeling?