Word jij specialist jonge kind? 10 mei 2022

Ben jij enthousiast over het werken met het jonge kind? Wil je hen graag stimuleren via informeel leren, dus al spelend? Wil je daarnaast leren met welk uitdagend en betekenisvol onderwijs het jonge brein zich ontwikkelt en hoe je je collega’s hierover enthousiasmeert? Dan is onze post-hbo-opleiding jonge kind echt iets voor jou!

Eigen ontwikkeling jonge kind

Het jonge kind heeft zijn eigen behoeften, volgt een eigen ontwikkeling, leert van betekenisvolle situaties. Tijdens de opleiding verdiepen we ons in de literatuur rondom de wereld van het jonge kind. Belangrijk onderdeel is het vormen van jouw visie op het leren van het jonge kind. Wat betekent dat voor jouw voorbereiding, je activiteiten en je spelbegeleiding? Daarnaast krijg je veel opdrachten voor jouw praktijk. Je leert kritisch kijken, zowel naar je eigen lesgeven, als die van je medestudenten.

Ervaringen deelnemers

Twijfel je of dit de opleiding is die bij je past? Misschien helpen de ervaringen van studenten die in januari 2022 hun diploma hebben ontvangen, bij het wegnemen van die twijfels:

Esther Koopman startte de opleiding met veel bovenbouwervaring en nog weinig kennis over het jonge kind: ‘Ik heb de afgelopen periode ontzettend veel geleerd en mijzelf kunnen ontwikkelen tot een start bekwaam onderbouwleerkracht. Iedere bijeenkomst gaf me nieuwe inspiratie, leerde me achtergronden en zette me aan tot het aanpassen van mijn onderwijs in de klas. Ik heb genoten van de opgedane kennis en breng deze nu, met veel plezier, in de praktijk. Hierdoor is het een stuk makkelijker geworden mijn werk te kunnen doen en echt oog te kunnen hebben voor de ontwikkeling van de kleuters in mijn klas Ik heb de Driestar ervaren als een prettige plek om de opleiding te volgen. We hadden een professionele docente en zij heeft ons, gedurende de opleiding, vanaf de zijlijn gecoacht.

Lya den Haan,met veel ervaring in de onderbouw van verschillende scholen, deed deze opleiding ook in 2020-2021: “Waarom ik zo blij ben met de opleiding Specialist het jonge kind? Ik heb een mooie reis mogen maken tijdens deze prachtige opleiding. Deze opleiding heeft me meer ruimte gegeven om het spel bij het jonge kind zichtbaar en tastbaar te maken. De opleiding heeft me laten verbinden, verruimen en verwoorden. Hierdoor ben ik nog meer gaan stralen in het werken voor en met het jonge kind. Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft hierdoor een mooie stap vooruit kunnen maken. Ik kijk echt weer met frisse, vernieuwde ogen naar deze mooie doelgroep”.

Meer informatie

De opleiding start dit jaar weer op 29 september 2022 in Gouda. Klik hier om je direct aan te melden voor de post-hbo-opleiding Jonge kind.

Twijfel je nog of deze opleiding iets voor je is of wil je meer informatie? Haak dan aan bij het online spreekuur op 8 juni om 14.30 uur. Martine Blonk zal als docent van deze opleiding je alles vertellen over de opleiding en je vragen beantwoorden. Meedoen kan door een mailtje te sturen naar m.blonk@driestar-educatief.nl. Je kunt haar ook mailen als je nu al vragen hebt. Tot snel!

Meer nieuws

    • Jan Kloosterman nieuwe bestuurder Driestar educatief

      Jan Kloosterman is benoemd als bestuurder van Driestar educatief. In het college van bestuur ontstond door het aanstaande terugtreden van Rens Rottier een vacature. Met ingang van 1 februari 2023 vormen Jan Kloosterman en Robert Zoutendijk gezamenlijk het college van bestuur.