Wim van den Bosch bij Family7 over sociale mediagebruik in VO 19 december 2017

Onlangs was Wim van den Bosch, onderwijsadviseur Mediawijsheid, te gast bij Uitgelicht van Family7 om te praten over sociale mediagebruik van studenten in het voortgezet onderwijs.

Uit onderzoek van DUO blijkt dat 87% van de leraren in het voortgezet onderwijs zich zorgen maken over het sociale mediagebruik van hun leerlingen. Ook Wim van den Bosch herkent dit: “Het is veel makkelijker geworden om je te laten afleiden en het sociale mediagebruik is hier een grote factor in. Daar moeten wij iets mee.”

Tegelijkertijd wil Wim van den Bosch een kanttekening plaatsen bij het onderzoek: “De spanningsboog en concentratievermogen van jongeren gaat inderdaad achteruit. Maar het gaat niet alleen om leerlingen. Ook de volwassene heeft hier last van. Ik zou die zorg dus niet alleen over onze jongeren willen uitspreken maar ook over de leraar zelf.”

Wat zijn de gevolgen van het sociale mediagebruik en hoe kunnen leerlingen en scholen hiermee omgaan? Wim van den Bosch, onderwijsadviseur Mediawijsheid bij Driestar educatief, gaf zijn visie in de uitzending van Uitgelicht van Family7.

Bekijk hieronder de hele uitzending

Meer nieuws