Werkboek 'Nu woon ik hier' gratis beschikbaar in het Oekraïens 21 maart 2022

Vluchten uit je eigen land heeft grote impact op kinderen, dat zien we nu bij de Oekraïense vluchtelingenkinderen. Weg van alles wat voor hen vertrouwd is en vluchten naar een onbekende omgeving maakt hen kwetsbaar. Ze zien andere dingen, ruiken andere geuren en hebben ineens andere gezichten om zich heen. Belangrijk is dat ze zich verbonden blijven voelen met Oekraïne maar daarnaast ook vertrouwd raken in de nieuwe omgeving. Daarbij helpt het boek ‘Nu woon ik hier’, nu gratis beschikbaar in het Oekraïens.

Het werkboek ‘Nu woon ik hier’ is oorspronkelijk bedoeld voor kinderen die vanuit een ander land naar Nederland verhuizen. Denk aan asielzoekers of immigrantenkinderen. Speciaal voor de Oekraïense vluchtelingenkinderen hebben we dit werkboek vertaald in het Oekraïens. Driestar onderwijsadvies wil zo een bijdrage leveren aan het welzijn van deze kinderen. Het werkboek helpt hen herinneringen een plekje te geven en nieuwe dingen onder woorden te brengen waardoor hun veerkracht wordt vergroot.

Gratis download

De Oekraïense vertaling van ‘Nu woon ik hier’ kun je hier gratis downloaden. Klik hier voor de Nederlandse vertaling. Let op: deze vertaling is alleen voor digitaal gebruik naast de Oekraïense vertaling toegestaan. De Nederlandse versie van ‘Nu woon ik hier’ koop je in onze webwinkel.

Onderwijs aan vluchtelingenkinderen

Naast dit materiaal is er nog veel meer online materiaal beschikbaar om de Oekraïense kinderen te helpen. Op www.driestar-educatief.nl/oekraïne vind je onder het kopje ‘Tips en lesmateriaal’ meer online materiaal, links, tips en verdere informatie over onderwijs aan vluchtelingenkinderen uit Oekraïne.
 
Heb je vragen over het onderwijs aan vluchtelingenkinderen of eens van gedachten wisselen? Volg dan op 24 maart het gratis webinar over onderwijs aan vluchtelingenkinderen of neem contact op met Lydia Bor voor meer informatie.

Meer nieuws

  • Event Werken bij Driestar educatief goed bezocht

   De motieven van de deelnemers zijn divers, van ‘een carrièreswitch binnen de wereld van het onderwijs’ tot interesse in werken bij de catering. Maar een ding hebben ze gemeen, graag willen ze hun talenten inzetten bij Driestar educatief. “Fijn dat ik zo op een laagdrempelige manier met jullie als mogelijke werkgever kan kennismaken” waardeert een van de deelnemers het event Werken bij Driestar educatief.

  • Kinderboekenweek: gi-ga-groen

   Van 5 tot 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar gaat het over gi-ga-groen, en dat houdt in dat alle boeken waarin natuur en/of milieu aandacht krijgen speciale belangstelling krijgen.

  • Save the date: RAOS onderwijsconferentie

   Sinds 2001 werken reformatorische scholen voor voortgezet onderwijs en Driestar hogeschool intensief samen aan het opleiden van nieuwe docenten in een opleidingsschool. Samen vormen zij RAOS. Op dinsdag 7 februari 2023 organiseren zij de de vijfde RAOS-onderwijsconferentie. Ben jij er ook bij?

  • Wil jij groeien als coördinator Engels?

   Wie neemt het voortouw bij het vak Engels? Wie houdt de gemaakte afspraken rond Engels in de gaten?

  • Vacature Projectleider

   De stuurgroep ‘En dan ben je leraar’ van de stichting ‘Meer Personeel Onderwijs’ zoekt een projectleider voor circa 8 uur in de week. Meer Personeel Onderwijs (MPO) is gericht op het werven van leraren voor het christelijk-reformatorisch onderwijs.