Werkboek 'Nu woon ik hier' gratis beschikbaar in het Oekraïens 21 maart 2022

Vluchten uit je eigen land heeft grote impact op kinderen, dat zien we nu bij de Oekraïense vluchtelingenkinderen. Weg van alles wat voor hen vertrouwd is en vluchten naar een onbekende omgeving maakt hen kwetsbaar. Ze zien andere dingen, ruiken andere geuren en hebben ineens andere gezichten om zich heen. Belangrijk is dat ze zich verbonden blijven voelen met Oekraïne maar daarnaast ook vertrouwd raken in de nieuwe omgeving. Daarbij helpt het boek ‘Nu woon ik hier’, nu gratis beschikbaar in het Oekraïens.

Het werkboek ‘Nu woon ik hier’ is oorspronkelijk bedoeld voor kinderen die vanuit een ander land naar Nederland verhuizen. Denk aan asielzoekers of immigrantenkinderen. Speciaal voor de Oekraïense vluchtelingenkinderen hebben we dit werkboek vertaald in het Oekraïens. Driestar onderwijsadvies wil zo een bijdrage leveren aan het welzijn van deze kinderen. Het werkboek helpt hen herinneringen een plekje te geven en nieuwe dingen onder woorden te brengen waardoor hun veerkracht wordt vergroot.

Gratis download

De Oekraïense vertaling van ‘Nu woon ik hier’ kun je hier gratis downloaden. Klik hier voor de Nederlandse vertaling. Let op: deze vertaling is alleen voor digitaal gebruik naast de Oekraïense vertaling toegestaan. De Nederlandse versie van ‘Nu woon ik hier’ koop je in onze webwinkel.

Onderwijs aan vluchtelingenkinderen

Naast dit materiaal is er nog veel meer online materiaal beschikbaar om de Oekraïense kinderen te helpen. Op www.driestar-educatief.nl/oekraïne vind je onder het kopje ‘Tips en lesmateriaal’ meer online materiaal, links, tips en verdere informatie over onderwijs aan vluchtelingenkinderen uit Oekraïne.
 
Heb je vragen over het onderwijs aan vluchtelingenkinderen of eens van gedachten wisselen? Volg dan op 24 maart het gratis webinar over onderwijs aan vluchtelingenkinderen of neem contact op met Lydia Bor voor meer informatie.

Meer nieuws