Werkboek 'Nu woon ik hier' gratis beschikbaar in het Oekraïens 21 maart 2022

Vluchten uit je eigen land heeft grote impact op kinderen, dat zien we nu bij de Oekraïense vluchtelingenkinderen. Weg van alles wat voor hen vertrouwd is en vluchten naar een onbekende omgeving maakt hen kwetsbaar. Ze zien andere dingen, ruiken andere geuren en hebben ineens andere gezichten om zich heen. Belangrijk is dat ze zich verbonden blijven voelen met Oekraïne maar daarnaast ook vertrouwd raken in de nieuwe omgeving. Daarbij helpt het boek ‘Nu woon ik hier’, nu gratis beschikbaar in het Oekraïens.

Het werkboek ‘Nu woon ik hier’ is oorspronkelijk bedoeld voor kinderen die vanuit een ander land naar Nederland verhuizen. Denk aan asielzoekers of immigrantenkinderen. Speciaal voor de Oekraïense vluchtelingenkinderen hebben we dit werkboek vertaald in het Oekraïens. Driestar onderwijsadvies wil zo een bijdrage leveren aan het welzijn van deze kinderen. Het werkboek helpt hen herinneringen een plekje te geven en nieuwe dingen onder woorden te brengen waardoor hun veerkracht wordt vergroot.

Gratis download

De Oekraïense vertaling van ‘Nu woon ik hier’ kun je hier gratis downloaden. Klik hier voor de Nederlandse vertaling. Let op: deze vertaling is alleen voor digitaal gebruik naast de Oekraïense vertaling toegestaan. De Nederlandse versie van ‘Nu woon ik hier’ koop je in onze webwinkel.

Onderwijs aan vluchtelingenkinderen

Naast dit materiaal is er nog veel meer online materiaal beschikbaar om de Oekraïense kinderen te helpen. Op www.driestar-educatief.nl/oekraïne vind je onder het kopje ‘Tips en lesmateriaal’ meer online materiaal, links, tips en verdere informatie over onderwijs aan vluchtelingenkinderen uit Oekraïne.
 
Heb je vragen over het onderwijs aan vluchtelingenkinderen of eens van gedachten wisselen? Volg dan op 24 maart het gratis webinar over onderwijs aan vluchtelingenkinderen of neem contact op met Lydia Bor voor meer informatie.

Meer nieuws

  • Ontwikkeling handreikingen ‘Lesgeven in christelijk perspectief’

   Binnen het lectoraat ‘Schoolvakken en didactiek vanuit christelijk perspectief’ is gestart met de ontwikkeling van handreikingen die gebruikt kunnen worden bij seculiere lesboeken. Dit project bouwt voort op de notitie ‘Leermiddelen’ die de gezamenlijke scholen voor reformatorisch voortgezet onderwijs met Driestar educatief hebben geschreven.

  • Met elkaar in gesprek over kindermishandeling

   Praten over kindermishandeling is moeilijk. Omdat je twijfelt of je het wel goed ziet, omdat je niet weet hoe je het gesprek moet aangaan, omdat je de relatie met ouder(s) en kind goed wilt houden, omdat je je afvraagt of dit het juiste moment is. Maandag begint de Week tegen Kindermishandeling, met dit jaar als thema ‘Praat met elkaar’. Lees de tips in dit artikel.

  • De christelijke vakles: een masterclass die je les van kleur laat veranderen

   In de afgelopen periode hebben op SG Pieter Zandt verschillende docenten onder de bezielende leiding van Piet Murre (lector Schoolvakken en didactiek vanuit christelijk perspectief bij Driestar educatief) een masterclass over ‘de christelijke vakles’ gevolgd. Hoe ziet zo’n masterclass eruit en wat vinden docenten ervan?

  • Methode Wonderlijk gemaakt voorziet in behoefte

   Bijna 200 scholen zijn binnen één jaar tijd overgegaan op de nieuwste versie van Wonderlijk gemaakt. Deze methode over seksuele vorming vanuit een christelijke levensvisie voorziet daarmee duidelijk in behoefte. We zijn blij dat veel scholen aan het werk gaan met de belangrijkste boodschap van Wonderlijk gemaakt: dat elk kind er mag zijn, ongeacht wat hij of zij voelt, meemaakt of doet, vanuit het geloof dat elk kind is geschapen door God de Schepper.

  • Terugblik schoolleidersdag 2022: ontwikkel je visie, begin bij jezelf

   Op 7 oktober organiseerden de VGS, VBSO/KOC en Driestar onderwijsadvies de jaarlijkse schoolleidersdag. De opkomst en de betrokkenheid waren groot. De dag stond in het teken van visiegericht leiderschap. Er was door de dag heen veel gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Lees het verslag en bekijk de foto's als een korte terugblik.