Werkboek 'Nu woon ik hier' gratis beschikbaar in het Oekraïens 21 maart 2022

Vluchten uit je eigen land heeft grote impact op kinderen, dat zien we nu bij de Oekraïense vluchtelingenkinderen. Weg van alles wat voor hen vertrouwd is en vluchten naar een onbekende omgeving maakt hen kwetsbaar. Ze zien andere dingen, ruiken andere geuren en hebben ineens andere gezichten om zich heen. Belangrijk is dat ze zich verbonden blijven voelen met Oekraïne maar daarnaast ook vertrouwd raken in de nieuwe omgeving. Daarbij helpt het boek ‘Nu woon ik hier’, nu gratis beschikbaar in het Oekraïens.

Het werkboek ‘Nu woon ik hier’ is oorspronkelijk bedoeld voor kinderen die vanuit een ander land naar Nederland verhuizen. Denk aan asielzoekers of immigrantenkinderen. Speciaal voor de Oekraïense vluchtelingenkinderen hebben we dit werkboek vertaald in het Oekraïens. Driestar onderwijsadvies wil zo een bijdrage leveren aan het welzijn van deze kinderen. Het werkboek helpt hen herinneringen een plekje te geven en nieuwe dingen onder woorden te brengen waardoor hun veerkracht wordt vergroot.

Gratis download

De Oekraïense vertaling van ‘Nu woon ik hier’ kun je hier gratis downloaden. Klik hier voor de Nederlandse vertaling. Let op: deze vertaling is alleen voor digitaal gebruik naast de Oekraïense vertaling toegestaan. De Nederlandse versie van ‘Nu woon ik hier’ koop je in onze webwinkel.

Onderwijs aan vluchtelingenkinderen

Naast dit materiaal is er nog veel meer online materiaal beschikbaar om de Oekraïense kinderen te helpen. Op www.driestar-educatief.nl/oekraïne vind je onder het kopje ‘Tips en lesmateriaal’ meer online materiaal, links, tips en verdere informatie over onderwijs aan vluchtelingenkinderen uit Oekraïne.
 
Heb je vragen over het onderwijs aan vluchtelingenkinderen of eens van gedachten wisselen? Volg dan op 24 maart het gratis webinar over onderwijs aan vluchtelingenkinderen of neem contact op met Lydia Bor voor meer informatie.

Meer nieuws

  • Nascholing: is dat niet te veel gevraagd?

   Er komt veel op leerkrachten af: voorbereiden, vergaderen, lesgeven, contact met ouders, administratie. Waarom zou je daar ook nog nascholing aan willen toevoegen? Arnoud Plaisier, schoolleider bij de Stadhouder Willem III-school in Hendrik-Ido-Ambacht, weet het wel: “Van extra toerusting wordt een leerkracht scherper. Mensen die nieuwe dingen leren, zijn enthousiaster en dat werkt aanstekelijk binnen de school.”

  • Vianencongres 2022

   Op vrijdag 10 juni 2022 is er weer het Vianencongres. Deze dag zal in het teken staan van de samenhang en de verbondenheid met elkaar in de huidige samenleving. Het thema is ‘Sámen leven – Hoe één zijn we?’ met als ondertitel: ‘In een geïndividualiseerde samenleving kan het recht van de gemeenschap onder druk komen te staan. Wat bindt ons samen?’

  • De leerlijn burgerschap is er – en nu?

   De nieuwe leerlijn burgerschap is er. Een mooi instrument dat scholen helpt bij het vormgeven van de wettelijke opdracht tot doelgericht en samenhangend burgerschapsonderwijs. Hoe nu verder? Hoe ga je ermee aan de slag? Henk Vermeulen blogt over de meest vruchtbare route.

  • Word jij specialist jonge kind?

   Ben jij enthousiast over het werken met kleuters? Wil je hen graag stimuleren in hun ontwikkeling op een echte ‘kleutermanier’, dus al spelend? Wil je daarnaast leren met welk uitdagend en betekenisvol onderwijs het jonge brein zich ontwikkelt en hoe je je collega’s hierover enthousiasmeert? Dan is onze post-hbo-opleiding jonge kind echt iets voor jou!

  • Rens Rottier stopt eind 2022 als bestuurder van Driestar educatief

   Rens Rottier heeft besloten eind 2022 terug te treden als voorzitter van het college van bestuur van Driestar educatief. Daarmee komt een einde aan bijna 25 jaar bestuurlijke verantwoordelijkheid voor Driestar educatief en haar voorgangers. Rottier wil zijn kennis en ervaring nog enkele jaren ten dienste stellen van het christelijk onderwijs.