Werkboek 'Nu woon ik hier' gratis beschikbaar in het Oekraïens 21 maart 2022

Vluchten uit je eigen land heeft grote impact op kinderen, dat zien we nu bij de Oekraïense vluchtelingenkinderen. Weg van alles wat voor hen vertrouwd is en vluchten naar een onbekende omgeving maakt hen kwetsbaar. Ze zien andere dingen, ruiken andere geuren en hebben ineens andere gezichten om zich heen. Belangrijk is dat ze zich verbonden blijven voelen met Oekraïne maar daarnaast ook vertrouwd raken in de nieuwe omgeving. Daarbij helpt het boek ‘Nu woon ik hier’, nu gratis beschikbaar in het Oekraïens.

Het werkboek ‘Nu woon ik hier’ is oorspronkelijk bedoeld voor kinderen die vanuit een ander land naar Nederland verhuizen. Denk aan asielzoekers of immigrantenkinderen. Speciaal voor de Oekraïense vluchtelingenkinderen hebben we dit werkboek vertaald in het Oekraïens. Driestar onderwijsadvies wil zo een bijdrage leveren aan het welzijn van deze kinderen. Het werkboek helpt hen herinneringen een plekje te geven en nieuwe dingen onder woorden te brengen waardoor hun veerkracht wordt vergroot.

Gratis download

De Oekraïense vertaling van ‘Nu woon ik hier’ kun je hier gratis downloaden. Klik hier voor de Nederlandse vertaling. Let op: deze vertaling is alleen voor digitaal gebruik naast de Oekraïense vertaling toegestaan. De Nederlandse versie van ‘Nu woon ik hier’ koop je in onze webwinkel.

Onderwijs aan vluchtelingenkinderen

Naast dit materiaal is er nog veel meer online materiaal beschikbaar om de Oekraïense kinderen te helpen. Op www.driestar-educatief.nl/oekraïne vind je onder het kopje ‘Tips en lesmateriaal’ meer online materiaal, links, tips en verdere informatie over onderwijs aan vluchtelingenkinderen uit Oekraïne.
 
Heb je vragen over het onderwijs aan vluchtelingenkinderen of eens van gedachten wisselen? Volg dan op 24 maart het gratis webinar over onderwijs aan vluchtelingenkinderen of neem contact op met Lydia Bor voor meer informatie.

Meer nieuws

  • Onderzoekscentrum publiceert artikel over samenwerking school en ouders

   ‘Ouders en leraren in het PO vertrouwen elkaar, maar wisselen weinig informatie uit over godsdienstige opvoeding’. Dat is een van de conclusies uit een onderzoek dat door het onderzoekscentrum werd uitgevoerd, met als eerste verantwoordelijke onze voormalige regisseur Nico Broer. Het artikel dat nu is gepubliceerd, doet er uitgebreid verslag van.

  • Cedeo-erkenning voor Driestar onderwijsadvies: 'Kundige adviseurs, trainers en begeleiders'

   Op 15 februari 2024 is Driestar onderwijsadvies opnieuw Cedeo-erkend voor haar onderwijsadviesdienst. De Cedeo-erkenning is gebaseerd op klanttevredenheidsonderzoek. Tweejaarlijks vindt een uitgebreide audit plaats. Deze audit is in de achterliggende maanden steekproefsgewijs uitgevoerd onder tien scholen uit ons klantenbestand.

  • Dr. Paul Visser: 'In de stad steeds meer mensen overtuigd van unieke boodschap evangelie'

   Nederlanders willen graag in de stad wonen. Steden als Amsterdam en Utrecht groeien. Het aantal christenen in steden neemt echter af. In heel ons land staat het christelijk en reformatorisch onderwijs onder druk, maar in de stad is deze druk nog sterker.

  • ‘Zal ik dan toch mijn Engels gaan verbeteren?’

   Een vraag die jij jezelf misschien al lang stelt, maar waar je nog niets mee hebt gedaan. ‘Zal ik dan toch een cursus Engels gaan doen, om mijn taalvaardigheid te verbeteren?' Dat snappen wij helemaal.

  • Terugblik symposium Het Jonge Kind: een dag vol inspiratie

   Ongeveer 200 onderbouwleerkrachten, ib’ers, teamleiders en directeuren bezochten op 31 jan. het symposium Het jonge kind. Vanwege het feit dat binnen 10 dagen het symposium vol was geboekt, was er ook de mogelijkheid om via een livestream het ochtendprogramma bij te wonen.