Vragenlijsten in ParnasSys 5 maart 2014

De functionaliteit 'Vragenlijsten' in ParnasSys is bedoeld voor korte, simpele vragenlijsten richting ouders én voor teamleden onderling.

Wie kent het niet? Als leerkracht geef je nog snel om 12 uur een klein briefje voor de ouders mee aan de kinderen. Briefje gaat in de tas en komt al dan niet verkreukeld en onder de vlekken thuis aan. Er zit een antwoordstrookje onder aan de brief. Vaak moet je dan de komende dagen ‘leuren’ bij de kinderen om dit antwoordstrookje. Daarna ga je de ‘uitslag’ tellen en verwerken. Kan dit anders? Kan dit beter? Ja, met de functionaliteit ‘Vragenlijsten’ in ParnasSys.




Deze functionaliteit is bedoeld voor korte, simpele vragenlijsten richting ouders én voor teamleden onderling. Dus de directeur kan b.v. een korte enquête houden bij de teamleden. Of een teamlid bevraagt zijn/haar collega’s over een bepaald onderwerp.

Degenen voor wie zo’n vragenlijst bedoeld is, ontvangen in  hun mailbox een bericht, dat er een vragenlijst voor hen klaar staat. Die staat dan bij teamleden klaar in het scherm ‘Mijn ParnasSys’ onder ‘Vragenlijsten’ en dan ‘Invullen’.

Voor ouders gaat dat via het ouderportaal (gratis bij deze functionaliteit). Vooraf moet er bij die ouders/verzorgers in ParnasSys een gebruikersnaam en een e-mailadres in gevuld worden. Het account moet dan ook op ‘actief’ gezet worden. Dit doe je bij de Leerlingkaart ->Personalia->Gezin.



Er moet altijd een einddatum voor het invullen worden opgegeven. Als deze verstreken is, heeft ParnasSys de antwoorden verwerkt. Degene die de vragenlijst uitgezet heeft treft deze aan bij de optie ‘Uitzetten’.



Maar voor dat je een vragenlijst kunt uitzetten, moet de deze natuurlijk eerst zelf samenstellen.



Dit gaat standaard in vijf stappen. (zie Handleiding).Er zijn ook voorbeeldvragenlijsten beschikbaar. De laatste stap is het toevoegen van respondenten en daarna klik je op ‘Verzenden’.

Er zijn verschillende vraagtypen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je een vraag stellen waarop het antwoord een getal moet zijn. Of een vraag waar er voor de antwoorden meerder keuzes zijn, maar waar je er maar één van kan kiezen. Ook bestaat de mogelijkheid om een open vraag te stellen. Enz.

Hieronder de uitslag van een eenvoudige vragenlijst aan de ouders van een groep leerlingen.



De handleiding die bij deze functionaliteit hoort, gaat stap voor stap door het proces heen. Deze handleiding is te vinden op het Kennisportaal van ParnasSys (klik op het ‘?’ rechtsboven in je scherm). Als je op het Kennisportaal bent typ je in de zoekbalk ‘vragenlijst handleiding’. Klik dan op het tweede item uit de lijst: 'Vragenlijsten voor medewerkers en verzorgers'. 

Veel succes hiermee binnen het team of richting de ouders. Hiermee zijn de verfrommelde of vergeten briefjes verleden tijd!

Voor meer informatie over de Vragenlijsten in ParnasSys kun je per e-mail contact opnemen met Bert van der Mel.

Meer nieuws