Volg gratis ‘leerlijn’ in de nieuwe PETE app 15 januari 2020

Wil jij in zes weken weer up-to-date zijn en geïnspireerd worden op een thema als Ouderbetrokkenheid of ADHD in de klas? Je kunt je aanmelden voor een traject in de app PETE van Driestar onderwijsadvies. Er is nu een beperkt aantal gratis accounts beschikbaar.

De app brengt jou in veertig dagen weer op de hoogte over het thema, maar inspireert je vooral om aan de slag te gaan. Een aantal keer per week krijg je in de app een korte tip, actie of een stukje theorie. Daarnaast brengen we je in contact met collega’s die voor dezelfde uitdagingen staan, zodat jullie ideeën uit kunnen wisselen.

Beschikbare thema’s

Als leerkracht (of leidinggevende) kun je in PETE op dit moment terecht voor de volgende thema’s:

1. ADHD in de klas
Aan het einde van deze reeks weet jij hoe je je klaslokaal tot een fijne plek maakt voor kinderen met ADHD.

2. Kom maar op met je feedback
Over constructief feedback geven en ontvangen in het onderwijs.

3. Autisme in de klas
Deze reeks geeft jouw handvaten om kinderen met autisme een fijne (leer)omgeving te bieden als leerkracht.

4. Klassenmanagement
Laat de dagelijkse routine in de klas (nog) georganiseerder verlopen.

5. Ouderbetrokkenheid
Geeft je tools om de communicatie met ouders te verbeteren.

Account aanvragen

Ben jij enthousiast om aan de slag te gaan? We hebben per thema 10 gratis plaatsen beschikbaar. Als je onderstaand formulier invult, krijg je van ons een registratiecode waarmee je zelf een account aan kunt maken in PETE. De app kun je gewoon dowloaden in de Apple App Store (iOS) en de Google Play Store (Android).

 
Persoonlijke gegevens    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.  

Meer nieuws

  • Relevante thema’s voor buitenlandse studenten

   Hoe stel je vanuit de eigen missie relevante pedagogische thema’s voor buitenlandse studenten aan de orde? En welke moeten dat zijn? Hoe slaag je er in dat het kennis wordt ‘by heart’ die zij straks effectief toepassen in hun onderwijspraktijk in een cultureel afwijkende context? Dat zijn, in het kort, de vragen waarmee het onderzoekcentrum in 2016 gestart is met als opdracht -maar ook met de ambitie – om in de loop van 2020 een Engelstalige Pedagogische Canon te presenteren.

  • Cantatedienst 'Christ lag in Todesbanden': Cantate 4 van Bach op 1 februari

   Op zaterdag 1 februari 2020 zal er om 16.00 uur in de Sint-Janskerk te Gouda de jaarlijkse cantatedienst worden gehouden. Cantate ‘Christ lag in Todesbanden’ BWV 4 staat centraal, gezongen door het projectkoor van Driestar hogeschool onder leiding van Mariëlle Heidekamp.

  • Zien! Experttrajecten voorjaar 2020

   Ook dit voorjaar zijn er weer meerdere experttrajecten, waarin we met ib’ers en gedragsspecialisten aan de slag gaan meer te leren over Zien! en hoe je je team kunt begeleiden bij de implementatie van Zien!.

  • De eerste leerling van Piet Kuyt

   In dit jubileumjaar delen we graag mooie verhalen. Neem nu onderstaand verhaal van dhr. Ruissen, één van de eerste leerlingen van Piet Kuyt. Lees zijn verhaal en ontdek hoe het de eerste jaren op de Driestar (en in oorlogstijd) er aan toe ging.

  • Duuzaamheidsimpuls voor Driestar educatief

   Driestar educatief greep het jubileumjaar 2019 aan om de duurzaamheidsambities een nieuwe impuls te geven. Vanuit een meerjarenvisie op gebied van duurzaamheid kozen we voor de installatie van zonnepanelen, die onder begeleiding van Unica geplaatst werden.