Volg gratis ‘leerlijn’ in de nieuwe PETE app 15 januari 2020

Wil jij in zes weken weer up-to-date zijn en geïnspireerd worden op een thema als Ouderbetrokkenheid of ADHD in de klas? Je kunt je aanmelden voor een traject in de app PETE van Driestar onderwijsadvies. Er is nu een beperkt aantal gratis accounts beschikbaar.

De app brengt jou in veertig dagen weer op de hoogte over het thema, maar inspireert je vooral om aan de slag te gaan. Een aantal keer per week krijg je in de app een korte tip, actie of een stukje theorie. Daarnaast brengen we je in contact met collega’s die voor dezelfde uitdagingen staan, zodat jullie ideeën uit kunnen wisselen.

Beschikbare thema’s

Als leerkracht (of leidinggevende) kun je in PETE op dit moment terecht voor de volgende thema’s:

1. ADHD in de klas
Aan het einde van deze reeks weet jij hoe je je klaslokaal tot een fijne plek maakt voor kinderen met ADHD.

2. Kom maar op met je feedback
Over constructief feedback geven en ontvangen in het onderwijs.

3. Autisme in de klas
Deze reeks geeft jouw handvaten om kinderen met autisme een fijne (leer)omgeving te bieden als leerkracht.

4. Klassenmanagement
Laat de dagelijkse routine in de klas (nog) georganiseerder verlopen.

5. Ouderbetrokkenheid
Geeft je tools om de communicatie met ouders te verbeteren.

Account aanvragen

Ben jij enthousiast om aan de slag te gaan? We hebben per thema 10 gratis plaatsen beschikbaar. Als je onderstaand formulier invult, krijg je van ons een registratiecode waarmee je zelf een account aan kunt maken in PETE. De app kun je gewoon dowloaden in de Apple App Store (iOS) en de Google Play Store (Android).

 
Persoonlijke gegevens    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.  

Meer nieuws

  • Aanpassing criteria voor vergoede dyslexiezorg

   Nu de leerlingen de helft van de tijd naar school gaan, betekent dit niet dat de ‘normale’ situatie van voor de sluiting van de scholen door de corona-maatregelen weer terug is. Als we de huidige criteria voor vergoede dyslexiezorg blijven hanteren, kan een leerling zeer waarschijnlijk niet aangemeld worden omdat het criterium ‘ernst’ niet voldoende kan worden onderbouwd. In dit bericht lees je hier meer over én een voorstel van Driestar educatief.

  • Verder met Engels: cursussen voor beginners en gevorderden

   Wil jij graag beter worden in Engels? Welk niveau je ook hebt, we hebben een cursus die aansluit bij jouw behoeften. Onze cursussen worden gegeven in Gouda en Amersfoort. Welke cursus past bij jou?

  • Ouderbetrokkenheid bij de dyslexiebehandeling

   Het onderzoekscentrum van Driestar educatief heeft onderzoek gedaan naar de meerwaarde van de begeleiding die dyslexiebehandelaren gaven aan ouders. De begeleiding vond plaats aan de hand van een kijkwijzer met aandachtspunten die in de literatuur als belangrijke elementen van de interactie tussen ouder en kind worden genoemd.

  • Tijdelijk extra leerkracht nodig?

   Er ontstaat langzaam weer perspectief in deze coronatijd. Basisscholen en ook middelbare scholen openen langzaam de deuren weer. De afgelopen tijd is meer dan ooit gebleken dat onderwijs een vitale sector is voor onze samenleving. Al een tijd heeft het onderwijs last van personeelstekort. Driestar onderwijsadvies biedt scholen graag ondersteuning door aanbod van interim-leerkrachten.

  • Het nieuwe nascholingsaanbod staat online!

   Verder leren: welke stap ga jij zetten? Als leraar ben je je leven lang gericht op leren, niet alleen voor je leerlingen maar ook voor jezelf. Jouw nascholing komt ten goede aan de kinderen in je klas, en aan je collega’s in je team.