Terugblik nascholingsdag bewegingsonderwijs 2019 Geplaatst op 20 maart 2019

Woensdag 6 maart was onze jaarlijkse nascholingsdag bewegingsonderwijs. Een inspirerende dag waarin (aanstaande) leerkrachten bewegingsonderwijs nieuwe ideeën opdeden en met elkaar uitwisselden.Na een gezamenlijke start waarin iedereen zijn grootste wens voor het bewegingsonderwijs op de eigen basisschool noemde was het tijd om actief te worden. De sportschoenen aan, een stick in de hand en floorballen maar. Al gauw namen de vaardigheid én het spelplezier toe. Unihockey, zoals floorball ook wel genoemd wordt, blijkt een hele mooie oefening voor kinderen om snel beter in te worden. Met een paar simpele regels leren kinderen snel reageren, beter bewegen en zelf actief bijdragen aan de activiteit. In de tweede ronde werd er nagedacht over het meten en voorkomen van motorische achterstanden en over autonomie voor de leerlingen tijdens de gymles. Na de dagafsluiting met een maaltijd, namen we weer afscheid van elkaar. We hopen dat alle deelnemers de opgedane kennis kunnen toepassen in hun lessen en dat dit enthousiaste leerlingen oplevert.

Volgend jaar hopen we iedereen weer te ontmoeten en hopelijk zijn een aantal van de wensen voor het bewegingsonderwijs dan uitgekomen.

Kon je er dit jaar helaas niet bij zijn? Elk jaar organiseren we een studiemiddag voor gediplomeerde leerkrachten die gym geven in het basisonderwijs. Volgend jaar ben je van harte welkom op woensdag 18 maart 2020. Noteer de datum alvast in je agenda en houd onze website in de gaten!

Nascholingsdag-bewegingsonderwijs-2019-10.png
Nascholingsdag-bewegingsonderwijs-2019-3-(1).png
Nascholingsdag-bewegingsonderwijs-2019-9.png
Nascholingsdag-bewegingsonderwijs-2019-8.png
Nascholingsdag-bewegingsonderwijs-2019-7.png
Nascholingsdag-bewegingsonderwijs-2019-6.png
Nascholingsdag-bewegingsonderwijs-2019-5.png
Nascholingsdag-bewegingsonderwijs-2019-4.png
 

Meer nieuws

  • Samen met het jonge kind

   Kleuters kunnen jou geweldig nadoen, dus geef ze iets geweldigs om na te doen. Hoe we op een gewone lesdag mooie dingen leerden.

  • Meer door minder. De boodschap van een nieuwe lector.

   De installatie van Piet Murre tot lector ‘Schoolvakken en didactiek’ op donderdagmiddag 11 april 2019 is ingebed in een symposium met mensen uit het primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Mooi, want daar gaat het om: Piet wil vanuit het onderzoekscentrum een bijdrage aan de praktijk leveren.

  • Data evenementen Driestar onderwijsadvies bekend!

   Goede sprekers, praktische toerusting voor je vak, interessante ontmoetingen en goede zorg. Dat zijn de ingrediënten van een onderwijssymposium in Gouda. Hierbij de data voor 2019-2020.

  • Vlog: De kracht van games

   Herkenbaar? Je roept de kinderen na een korte pauze weer tot de orde, maar bij een groepje jongens moet je drie keer zeggen dat de les weer verder gaat. Ze zijn in een verhitte discussie gewikkeld. Waar hebben ze het over? En waarom wordt een deel van de klas hierdoor buitengesloten?

  • Een hele klas vol leerlingen met dyslexie

   Driestar educatief organiseert op 7 mei opnieuw vier regionale dyslexiebelevingsavonden voor ouders, leerkrachten en ib’ers van kinderen met dyslexie. Een avond lang ervaren de deelnemers hoe het is om dyslexie te hebben in de klas. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd?