Subsidie tweede lerarenopleiding 16 augustus 2022

Tussen 1 oktober en 31 december 2022 kunnen bevoegde leraren die een opleiding volgen voor een ander vak de subsidie tweede lerarenopleiding (STL) aanvragen voor het studiejaar 2022-2023.

 

Om het lerarentekort te helpen oplossen en bevoegde leraren voor het beroep te behouden, is het goed dat schoolleiders op ge hoogte zijn van de subsidieregeling tweede lerarenopleiding (STL). Dit kan een extra stimulans zijn voor het oppakken van een tweede studie voor een tekortvak.

Overstap mogelijk maken 

Bevoegde leraren die instellingscollegegeld betalen voor een tweede lerarenopleiding, kunnen voor het eerste en tweede studiejaar afzonderlijk maximaal €6000,- euro subsidie krijgen. Dit kan aantrekkelijk zijn voor bevoegde leraren die niet in het onderwijs werken doordat er geen tekorten zijn in hun vakgebied, maar bijvoorbeeld ook voor werkende leraren die een extra vak bij willen leren of de overstap naar een andere sector willen gaan maken. Zie de site van DUO voor alle voorwaarden.

Aanvraag via DUO

Voor het studiejaar 2022-2023 kan de STL aangevraagd worden van 1 oktober tot en met 31 december 2022 met gebruikmaking van het daarvoor bestemde aanvraagformulier op de website van DUO.

Meer nieuws