Subsidie tweede lerarenopleiding 16 augustus 2022

Tussen 1 oktober en 31 december 2022 kunnen bevoegde leraren die een opleiding volgen voor een ander vak de subsidie tweede lerarenopleiding (STL) aanvragen voor het studiejaar 2022-2023.

 

Om het lerarentekort te helpen oplossen en bevoegde leraren voor het beroep te behouden, is het goed dat schoolleiders op ge hoogte zijn van de subsidieregeling tweede lerarenopleiding (STL). Dit kan een extra stimulans zijn voor het oppakken van een tweede studie voor een tekortvak.

Overstap mogelijk maken 

Bevoegde leraren die instellingscollegegeld betalen voor een tweede lerarenopleiding, kunnen voor het eerste en tweede studiejaar afzonderlijk maximaal €6000,- euro subsidie krijgen. Dit kan aantrekkelijk zijn voor bevoegde leraren die niet in het onderwijs werken doordat er geen tekorten zijn in hun vakgebied, maar bijvoorbeeld ook voor werkende leraren die een extra vak bij willen leren of de overstap naar een andere sector willen gaan maken. Zie de site van DUO voor alle voorwaarden.

Aanvraag via DUO

Voor het studiejaar 2022-2023 kan de STL aangevraagd worden van 1 oktober tot en met 31 december 2022 met gebruikmaking van het daarvoor bestemde aanvraagformulier op de website van DUO.

Meer nieuws

  • Event Werken bij Driestar educatief goed bezocht

   De motieven van de deelnemers zijn divers, van ‘een carrièreswitch binnen de wereld van het onderwijs’ tot interesse in werken bij de catering. Maar een ding hebben ze gemeen, graag willen ze hun talenten inzetten bij Driestar educatief. “Fijn dat ik zo op een laagdrempelige manier met jullie als mogelijke werkgever kan kennismaken” waardeert een van de deelnemers het event Werken bij Driestar educatief.

  • Kinderboekenweek: gi-ga-groen

   Van 5 tot 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar gaat het over gi-ga-groen, en dat houdt in dat alle boeken waarin natuur en/of milieu aandacht krijgen speciale belangstelling krijgen.

  • Save the date: RAOS onderwijsconferentie

   Sinds 2001 werken reformatorische scholen voor voortgezet onderwijs en Driestar hogeschool intensief samen aan het opleiden van nieuwe docenten in een opleidingsschool. Samen vormen zij RAOS. Op dinsdag 7 februari 2023 organiseren zij de de vijfde RAOS-onderwijsconferentie. Ben jij er ook bij?

  • Wil jij groeien als coördinator Engels?

   Wie neemt het voortouw bij het vak Engels? Wie houdt de gemaakte afspraken rond Engels in de gaten?

  • Vacature Projectleider

   De stuurgroep ‘En dan ben je leraar’ van de stichting ‘Meer Personeel Onderwijs’ zoekt een projectleider voor circa 8 uur in de week. Meer Personeel Onderwijs (MPO) is gericht op het werven van leraren voor het christelijk-reformatorisch onderwijs.