Positieve beoordeling NIO Geplaatst op 13 september 2018

De Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO), is onlangs positief beoordeeld door de COTAN. De test is beschikbaar voor onder andere de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs!

Met de Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO) onderbouw je op basis van de geteste intelligentie en de potentie van de leerling het (pre)advies over het juiste niveau van voortgezet onderwijs. Van praktijkonderwijs tot en met vwo.

Nieuwe normen

De NIO 2018 heeft volledig nieuwe normen voor groep 8 van het basisonderwijs en de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs. Nieuw is dat de NIO 2018 normen heeft voor de maanden april, mei en juni van groep 7. Dit betekent dat je de NIO 2018 ook de komende 15 jaar weer kan ondersteunen bij het formuleren van het (pre)advies. Voor indicatiestelling LWOO en Pro gebruik je dus de NIO 2018.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over de NIO 2018 naar de website van de uitgever Boom test onderwijs. Daar kun je de ouder-/leerkrachtbrochure gratis downloaden. 
 

Meer nieuws

  • Samen met het jonge kind

   Kleuters kunnen jou geweldig nadoen, dus geef ze iets geweldigs om na te doen. Hoe we op een gewone lesdag mooie dingen leerden.

  • Meer door minder. De boodschap van een nieuwe lector.

   De installatie van Piet Murre tot lector ‘Schoolvakken en didactiek’ op donderdagmiddag 11 april 2019 is ingebed in een symposium met mensen uit het primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Mooi, want daar gaat het om: Piet wil vanuit het onderzoekscentrum een bijdrage aan de praktijk leveren.

  • Data evenementen Driestar onderwijsadvies bekend!

   Goede sprekers, praktische toerusting voor je vak, interessante ontmoetingen en goede zorg. Dat zijn de ingrediënten van een onderwijssymposium in Gouda. Hierbij de data voor 2019-2020.

  • Vlog: De kracht van games

   Herkenbaar? Je roept de kinderen na een korte pauze weer tot de orde, maar bij een groepje jongens moet je drie keer zeggen dat de les weer verder gaat. Ze zijn in een verhitte discussie gewikkeld. Waar hebben ze het over? En waarom wordt een deel van de klas hierdoor buitengesloten?

  • Een hele klas vol leerlingen met dyslexie

   Driestar educatief organiseert op 7 mei opnieuw vier regionale dyslexiebelevingsavonden voor ouders, leerkrachten en ib’ers van kinderen met dyslexie. Een avond lang ervaren de deelnemers hoe het is om dyslexie te hebben in de klas. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd?