Positieve beoordeling NIO Geplaatst op 13 september 2018

De Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO), is onlangs positief beoordeeld door de COTAN. De test is beschikbaar voor onder andere de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs!

Met de Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO) onderbouw je op basis van de geteste intelligentie en de potentie van de leerling het (pre)advies over het juiste niveau van voortgezet onderwijs. Van praktijkonderwijs tot en met vwo.

Nieuwe normen

De NIO 2018 heeft volledig nieuwe normen voor groep 8 van het basisonderwijs en de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs. Nieuw is dat de NIO 2018 normen heeft voor de maanden april, mei en juni van groep 7. Dit betekent dat je de NIO 2018 ook de komende 15 jaar weer kan ondersteunen bij het formuleren van het (pre)advies. Voor indicatiestelling LWOO en Pro gebruik je dus de NIO 2018.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over de NIO 2018 naar de website van de uitgever Boom test onderwijs. Daar kun je de ouder-/leerkrachtbrochure gratis downloaden. 
 

Meer nieuws

  • Ik zie je glimmen!

   “It’s not what you do, it’s how much love you put into the doing.” (Moeder Theresa, 1910-1997). Ik moest eraan denken bij het verhaal van Caroline, een van de studenten van de post-hbo-opleiding Jonge kind. Bij haar diplomering vertelt ze iets over de opbrengst van deze studie.

  • Nieuwe cursus dyslexie: 'continuüm van zorg remediëren'

   Myrthe gaat blij naar huis. Vandaag heeft ze eindelijk een zeven gehaald voor spelling! De afgelopen maanden heeft ze extra begeleiding gekregen van juf Jasmijn. Drie keer per week heeft ze geoefend met lastige regels. Wat zullen papa en mama trots op haar zijn!

  • Drie redenen om de Conference Primary English te bezoeken

   Enthousiaste sprekers en workshopleiders staan klaar om tijdens de Conference Primary English hun publiek mee te nemen in de wereld van Engels voor jonge kinderen. Deelnemer van vorig jaar: “Met de tips die ik kreeg in de workshop kon ik direct de volgende dag aan de slag.”

  • Snuffelen aan het telefoontoestel

   ‘Wat kun je met een smartphone allemaal doen?’ De kinderen van groep 1 van de Koningin Wilhelminaschool in Zoetermeer hoeven daar niet lang over na te denken. ‘Kijken of het gaat regenen.’ ‘Een appje sturen.’ ‘Een selfie maken.’ De school gebruikt de Stapp-methode om de kinderen te leren kritisch en wijs om te gaan met nieuwe media. DRS Magazine woonde een les bij.

  • Mooie scores voor lvo-studenten bij landelijke kennistoetsen

   Studenten van de lerarenopleidingen voortgezet onderwijs bij Driestar hogeschool scoren goed op de landelijke kennistoetsen in december. Bij meerdere vakken is de score 100%!