Positieve beoordeling NIO Geplaatst op 13 september 2018

De Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO), is onlangs positief beoordeeld door de COTAN. De test is beschikbaar voor onder andere de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs!

Met de Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO) onderbouw je op basis van de geteste intelligentie en de potentie van de leerling het (pre)advies over het juiste niveau van voortgezet onderwijs. Van praktijkonderwijs tot en met vwo.

Nieuwe normen

De NIO 2018 heeft volledig nieuwe normen voor groep 8 van het basisonderwijs en de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs. Nieuw is dat de NIO 2018 normen heeft voor de maanden april, mei en juni van groep 7. Dit betekent dat je de NIO 2018 ook de komende 15 jaar weer kan ondersteunen bij het formuleren van het (pre)advies. Voor indicatiestelling LWOO en Pro gebruik je dus de NIO 2018.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over de NIO 2018 naar de website van de uitgever Boom test onderwijs. Daar kun je de ouder-/leerkrachtbrochure gratis downloaden. 
 

Meer nieuws

  • Profiel van een christelijke leraar

   De schoolloopbaan van kinderen is een lange reis. Leraren trekken daarbij als gids met hen mee. Ze zijn dus zelf ook pelgrim. Met deze beelden tekent Bram de Muynck op uitnodigende wijze het karakter en profiel van een christelijke leraar.

  • Ben jij al uitgetoetst?

   Nederland is een echt toetsland. Er is nauwelijks een opleiding te vinden waar men cursisten klaarstoomt zonder toetsen. Zowel docenten als leerlingen lijken het als het summum van de opleiding te zien. Over het fenomeen toetsen valt echter wel één en ander te zeggen.

  • ROV congres: “Ouders Verbinden!?”

   Ouders en opvoeders zijn welkom op het vierde ROV congres op donderdag 8 november. Aan de hand van een interessant lezingenprogramma en verschillende workshops wordt er gesproken over het thema ‘Ouders verbinden?!’.

  • Bouw aan spel in jouw klas

   ‘Er moet een schuin dak op, want daar slaapt ook nog iemand’, zegt Ella. De leerkracht doet voor hoe het dak stevig wordt. In de bouwhoek wordt geleerd! Maar hoe krijg je meer inzicht op de kwaliteit van spelontwikkeling?

  • Geurige aftrap van de campagne Samen zijn wij school

   De campagne 'Samen zijn wij school' is op 11 september afgetrapt op het Plein in Den Haag onder toeziend oog van politici. Een initiatief voor een betere samenwerking tussen ouders en leraren.