NPO-gelden inzetten voor de ontwikkeling van kleuters: wij helpen graag 8 juli 2021

De overgang van leerlingen van groep 2 naar groep 3 is voor veel scholen een uitdaging. Het vergt veel aandacht en misschien heb je daar niet genoeg personeel voor. Een training voor de onderbouw kan dan uitkomst bieden. Bijvoorbeeld: je hebt net een nieuwe rekenmethode aangeschaft in groep 3 en ervaart dat de overgang groep 2 naar groep 3 echt aandacht nodig heeft. Hoe werk je nu van het speelse leren naar het formele leren?

Je hebt een prachtige manier van werken in de kleutergroep en het speelse leren en handelend ontdekken brengt de kleuters verder in hun ontwikkeling. En toch blijven de leerkrachten in groep 3 hiaten in kennis en vaardigheden ontdekken om de overgang soepel te laten verlopen. Hoe is jullie visie in de groepen 1-2 een afgeleide van de schoolbrede visie en hoe werk je “inspectieproof”?

Als dit soort vragen bij jullie spelen, schakel ons in, we komen graag meedenken. Hiervoor kun je de NPO gelden inzetten!

Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden met het NPO. Of hier voor meer informatie over ons aanbod rond het jonge kind. Voor vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen.

Meer nieuws

  • Gratis webinar 'Met Kohnstamm op zoek naar innerlijke vrede binnen opvoeding en onderwijs'

   Het bereiken van innerlijke vrede als opvoedingsdoel is nu niet bepaald het eerste waar je als opvoeder of leraar aan denkt. Toch stelde de beroemde Nederlandse pedagoog Philipp Abraham Kohnstamm (1875-1951) zo’n 100 jaar geleden al dat opvoeding hier op gericht zou moeten zijn: innerlijke vrede bereiken door het luisteren naar de stem van het geweten en het worden van een ongeëvenaarde persoonlijkheid. Wat bedoelde hij hier mee? En waar is het op gebaseerd?

  • Benedictijnse stuurmanskunst: Unieke masterclass met Wil Derkse

   Op 11 november 2021 organiseert het team Leiderschap en coaching een unieke masterclass met filosoof Wil Derkse waar we met lessen uit de Benedictijnse spiritualiteit aan de slag gaan doen en het toepassen op (ons) leiderschap.

  • Belangrijk: laatste subsidieronde Wonderlijk gemaakt geopend!

   Via gezondeschool.nl kunnen scholen sinds 4 oktober 2021 meedoen aan een nieuwe ronde 'Stimuleringsregeling Gezonde relaties en seksualiteit'. Omdat Wonderlijk gemaakt Basis een 'Erkende interventie' is, komt de aanschaf ervan in aanmerking voor subsidie via deze regeling.

  • Kinderboeken en grove taal

   Het boek dat bekroond is met de Gouden Griffel kan van de Bond tegen vloeken ook goud krijgen voor het taalgebruik: Gozert van Pieter Koolwijk bevat volgens het recent gepubliceerde juryrapport geen grove taal.

  • Boekentips van onze mediatheek

   De Kinderboekenweek is hét moment om inspiratie op te doen voor nieuwe, actuele voorleesboeken. Misschien weet je niet waar je moet beginnen. Daarom geeft onze mediatheek een aantal boekentips die je bij ons kunt lenen.