NPO-gelden inzetten voor de ontwikkeling van kleuters: wij helpen graag 8 juli 2021

De overgang van leerlingen van groep 2 naar groep 3 is voor veel scholen een uitdaging. Het vergt veel aandacht en misschien heb je daar niet genoeg personeel voor. Een training voor de onderbouw kan dan uitkomst bieden. Bijvoorbeeld: je hebt net een nieuwe rekenmethode aangeschaft in groep 3 en ervaart dat de overgang groep 2 naar groep 3 echt aandacht nodig heeft. Hoe werk je nu van het speelse leren naar het formele leren?

Je hebt een prachtige manier van werken in de kleutergroep en het speelse leren en handelend ontdekken brengt de kleuters verder in hun ontwikkeling. En toch blijven de leerkrachten in groep 3 hiaten in kennis en vaardigheden ontdekken om de overgang soepel te laten verlopen. Hoe is jullie visie in de groepen 1-2 een afgeleide van de schoolbrede visie en hoe werk je “inspectieproof”?

Als dit soort vragen bij jullie spelen, schakel ons in, we komen graag meedenken. Hiervoor kun je de NPO gelden inzetten!

Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden met het NPO. Of hier voor meer informatie over ons aanbod rond het jonge kind. Voor vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen.

Meer nieuws

  • Nadenken over prikkelverwerking met symposium Het jonge kind

   220 onderbouwleerkrachten, ib’ers, teamleiders en directeuren bezochten op 1 februari het symposium Het jonge kind. Na twee jaar een online symposium konden zij dit jaar gezellig in Gouda met elkaar nadenken over prikkelverwerking. Lees hier een terugblik op deze mooie dag!

  • Spelend leren, ook in groep 3!

   Veel leerkrachten willen graag het spelend leren nog doorzetten in groep 3. Hoe pas je dat in in je programma?

  • Terugblik symposium christelijk leraarschap: identiteit als bron van hoop

   In januari 2023 was het symposium christelijk leraarschap. Lees hier de terugblik van de dag.

  • 24 jaar bestuurder Rens in beeld

   Vandaag neemt Rens Rottier afscheid als bestuurder van Driestar educatief. Ruim 24 jaar stond hij als voorzitter aan het roer van onze organisatie. We zijn dankbaar voor alles wat hij in deze periode betekende voor het reformatorisch-christelijk onderwijs in en buiten Nederland. Bekijk het beeldverslag wat Rens zoal in die rol als bestuurder deed.

  • Webinars over Gidsen: een christelijke schoolpedagogiek

   Driestar educatief organiseert samen met de TUA een serie gratis webinars waarin de auteurs iedere keer een ander thema uitdiepen dat in een van de hoofdstukken van Gidsen centraal staat.