NPO-gelden inzetten voor de ontwikkeling van kleuters: wij helpen graag 8 juli 2021

De overgang van leerlingen van groep 2 naar groep 3 is voor veel scholen een uitdaging. Het vergt veel aandacht en misschien heb je daar niet genoeg personeel voor. Een training voor de onderbouw kan dan uitkomst bieden. Bijvoorbeeld: je hebt net een nieuwe rekenmethode aangeschaft in groep 3 en ervaart dat de overgang groep 2 naar groep 3 echt aandacht nodig heeft. Hoe werk je nu van het speelse leren naar het formele leren?

Je hebt een prachtige manier van werken in de kleutergroep en het speelse leren en handelend ontdekken brengt de kleuters verder in hun ontwikkeling. En toch blijven de leerkrachten in groep 3 hiaten in kennis en vaardigheden ontdekken om de overgang soepel te laten verlopen. Hoe is jullie visie in de groepen 1-2 een afgeleide van de schoolbrede visie en hoe werk je “inspectieproof”?

Als dit soort vragen bij jullie spelen, schakel ons in, we komen graag meedenken. Hiervoor kun je de NPO gelden inzetten!

Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden met het NPO. Of hier voor meer informatie over ons aanbod rond het jonge kind. Voor vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen.

Meer nieuws

  • School-video interactiebegeleiding in een leergemeenschap

   Recent schreven collega's Lydia van Hartingsveldt en Neely Anne de Ronde in Tijdschrift voor Orthopedagogiek (TvO) een artikel over School-video interactiebegeleiding. "Svib is een individuele benadering. Wij laten echter zien hoe je het ook in een leergemeenschap kunt toepassen. Wij zien dit echt als een middel voor bewustwording en samen leren".

  • HBO lerarenopleidingen en universiteiten sluiten educatieve levensbeschouwelijke alliantie

   Drie christelijke hogescholen gaan samen met vijf universiteiten de krachten bundelen voor de aanpak van het lerarentekort en het flexibeler maken van lerarenopleidingen. Het gaat om de hogescholen Viaa, CHE en Driestar educatief en de universiteiten Wageningen University, Universiteit Utrecht, Theologische Universiteit Apeldoorn, Open Universiteit en de Universiteit voor Humanistiek. Samen vormen zij de Educatieve Levensbeschouwelijke Alliantie (ELA). De VU gaat participeren met haar onderzoek vanuit de faculteit Religie en Theologie.

  • Conferentie 'Brokenness, sin and grace in human formation'

   Denk mee over gebrokenheid, zonde en genade in opvoeding en onderwijs tijdens de 'Education, Formation and the Church conferentie'. Deze online academische conferentie wordt van woensdag 25 t/m vrijdag 27 augustus georganiseerd door onderzoekers van de Theologische Universiteit in Kampen en Apeldoorn. Het initiatief voor deze conferentie wordt ondersteund door onder meer Driestar educatief.

  • Elly van der Gouwe 'Elk kind is wonderlijk gemaakt door God de Schepper'

   De christelijke methode Wonderlijk gemaakt voor het basisonderwijs is dit jaar volledig vernieuwd, geactualiseerd en gedigitaliseerd. Want relationele en seksuele vorming blijft relevant. Elke week zijn er in het nieuws aanknopingspunten. Of het nu gaat om berichten van seksuele grensoverschrijding, MeToo-meldingen, vermeende genderideologie in een koningslied of bloot in tv-programma’s, we hebben een eigen positieve boodschap mee te geven aan kinderen. Elly van der Gouwe licht in dit interview toe hoe de vernieuwde Wonderlijk gemaakt daar aan kan blijven bijdragen.

  • Debora (12 jaar) wint de dyslexiewedstrijd 2021!

   Na een spannende tijd is de uitslag van de dyslexiewedstrijd bekend! De opdracht was: vertel, knutsel of schrijf iets over je bijzondere boek. Debora den Hartog won de eerste prijs! Lees mee over de prijsuitreiking en bekijk de andere inzendingen.