NPO-gelden inzetten voor de ontwikkeling van kleuters: wij helpen graag 8 juli 2021

De overgang van leerlingen van groep 2 naar groep 3 is voor veel scholen een uitdaging. Het vergt veel aandacht en misschien heb je daar niet genoeg personeel voor. Een training voor de onderbouw kan dan uitkomst bieden. Bijvoorbeeld: je hebt net een nieuwe rekenmethode aangeschaft in groep 3 en ervaart dat de overgang groep 2 naar groep 3 echt aandacht nodig heeft. Hoe werk je nu van het speelse leren naar het formele leren?

Je hebt een prachtige manier van werken in de kleutergroep en het speelse leren en handelend ontdekken brengt de kleuters verder in hun ontwikkeling. En toch blijven de leerkrachten in groep 3 hiaten in kennis en vaardigheden ontdekken om de overgang soepel te laten verlopen. Hoe is jullie visie in de groepen 1-2 een afgeleide van de schoolbrede visie en hoe werk je “inspectieproof”?

Als dit soort vragen bij jullie spelen, schakel ons in, we komen graag meedenken. Hiervoor kun je de NPO gelden inzetten!

Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden met het NPO. Of hier voor meer informatie over ons aanbod rond het jonge kind. Voor vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen.

Meer nieuws

  • Nieuw: cursus Dyslexiespecialist 3.0

   Schrijf je in voor de vernieuwde cursus Dyslexiespecialist 3.0! Maak kennis met het nieuwe dyslexieprotocol 3.0 en blijf up-to-date van de laatste ontwikkelingen van dyslexie. Meld je nog snel aan voor de cursus van 15 februari!

  • 'Alle kinderen houden van geschiedenis'

   In het DRS magazine met het thema 'Gedenken' wordt geschiedenisdocent Ton van der Schans geïnterviewd. Op school krijgt herdenken expliciet een plaats door het vak geschiedenis. Wat is nu de kern van dat vak en hoe is het verleden herdenken juist voor christenen betekenisvol?

  • Studiemiddag jeugdliteratuur - welkom!

   Op 18 maart duiken we met de leraren Nederlands weer een dag lang in de jeugdliteratuur. Samen denken we daarover na op een sfeervolle locatie. Zoals altijd staan er leerzame lezingen op het programma, tijd voor ontmoeting en ontspanning, en een gezamenlijke maaltijd. We hopen weer veel docenten Nederlands te ontmoeten, zowel uit het vo als het mbo. Ook andere belangstellenden van harte welkom!

  • Actieboek ter ere van 750 jaar Gouda

   Dit jaar bestaat Gouda, de stad van kaas en stroopwafels, 750 jaar. Maar wie Gouda zegt, zegt ook Driestar educatief. Driestar hogeschool is de leukste hogeschool van Gouda en menig (aanstaande) leraar heeft het ritje naar Gouda gemaakt voor een cursus of symposium van Driestar onderwijsadvies. Daar willen we jullie voor bedanken en daarom in dit 'verjaardagsjaar' ook een leuke actie van ons!

  • Gratis webinar 'Een eigen weg vinden'

   Op 8 februari organiseert het onderzoekscentrum van Driestar educatief het webinar ‘Een eigen weg vinden’. Tijdens dit webinar gaat Anne-Marije de Bruin-Wassinkmaat in op de bevindingen van haar promotieonderzoek naar de religieuze identiteitsontwikkeling van reformatorisch opgevoede jongvolwassenen. Iedereen die geïnteresseerd is in religieuze vorming en opvoeding van jongeren: van harte uitgenodigd!