NPO-gelden inzetten voor de ontwikkeling van kleuters: wij helpen graag 8 juli 2021

De overgang van leerlingen van groep 2 naar groep 3 is voor veel scholen een uitdaging. Het vergt veel aandacht en misschien heb je daar niet genoeg personeel voor. Een training voor de onderbouw kan dan uitkomst bieden. Bijvoorbeeld: je hebt net een nieuwe rekenmethode aangeschaft in groep 3 en ervaart dat de overgang groep 2 naar groep 3 echt aandacht nodig heeft. Hoe werk je nu van het speelse leren naar het formele leren?

Je hebt een prachtige manier van werken in de kleutergroep en het speelse leren en handelend ontdekken brengt de kleuters verder in hun ontwikkeling. En toch blijven de leerkrachten in groep 3 hiaten in kennis en vaardigheden ontdekken om de overgang soepel te laten verlopen. Hoe is jullie visie in de groepen 1-2 een afgeleide van de schoolbrede visie en hoe werk je “inspectieproof”?

Als dit soort vragen bij jullie spelen, schakel ons in, we komen graag meedenken. Hiervoor kun je de NPO gelden inzetten!

Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden met het NPO. Of hier voor meer informatie over ons aanbod rond het jonge kind. Voor vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen.

Meer nieuws

  • Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

   Tijdens de zomervakantie is Driestar educatief vier weken volledig gesloten, van week 29 tot en met 32. Als je in die periode contact zoekt met Driestar educatief geldt het volgende.

  • Chris Klaasse: "Je wordt je meer bewust van je positie en opdracht als christen"

   Onze tijd vraagt meer dan ooit om weerbaarheid. Professionals binnen reformatorische organisaties hebben dagelijks te maken met ethische vraagstukken. Daarom hebben Driestar onderwijsadvies en de Erdee Media Groep de leerlijn Persoonlijke en maatschappelijke vorming opgezet. Chris Klaasse, journalist bij het Reformatorisch Dagblad, volgde deze leerlijn: “De bijeenkomst over wereldgelijkvormigheid vond ik bijzonder mooi.”

  • Meld je aan voor de Schoolleidersdag 2022

   De eerste vrijdag van oktober wordt ieder jaar de Schoolleidersdag georganiseerd. Hét moment om schoolleiders van andere christelijk-reformatorische scholen ontspannen te ontmoeten en samen te bezinnen op actuele thema’s. Je kunt je nu aanmelden!

  • Inschrijving masterclass Waardengericht werken op school geopend

   Waarden vormen op veel scholen de basis waarop leraren en schoolleiders keuzes maken. De zoektocht naar een goede verbinding tussen gekozen waarden en de dagelijkse praktijk is echter een complex proces. Wanneer is iets goed of passend en voor wie? Daarover gaat de masterclass 'Waardengericht werken op school' op 12 oktober. Je kunt je nu inschrijven!

  • Promotieonderzoek Winnie Verbeek: betekenisveranderingen van christelijk-religieus erfgoed

   Docent Beeldend vormen Winnie Verbeek van Driestar hogeschool promoveert vandaag op een onderzoek naar de presentatiegeschiedenis van Museum Catharijneconvent. Haar proefschrift heeft de titel ‘Van geloof naar erfgoed. Betekenisveranderingen van christelijk-religieuze objecten in een museale omgeving.’ De promotie vindt plaats aan de Universiteit van Amsterdam.