Nieuwe mogelijkheden in Ultimview 29 november 2017

Wist je dat Ultimview sinds kort rapportagemogelijkheden kent? Behalve de bestaande dashboards met vastgestelde weergaven rondom administratie en onderwijskwaliteit, is er nu een uitbreiding van Ultimview: Multiview. Wat kun je hiermee in de schoolpraktijk of als bestuurder?

Met Multiview kun je  twee dingen doen: 1. een eigen dashboard samenstellen uit bestaande grafieken binnen Ultimview en 2. deze vervolgens beoordelen met een tekstblok. Je begint met een leeg scherm en kiest welk blok je daaraan wilt toevoegen. De blokken zijn daarna te verslepen, te vergroten, te bewerken en te verwijderen. Het eigengemaakte dashboard kan worden opgeslagen binnen het systeem, geprint of gedeeld worden als pdf.

Rapportage, waardering of beoordeling

Met deze mogelijkheden ben je dus in staat om een rapportage, waardering of beoordeling naar aanleiding van resultaten of jouw schoolpopulatie maken in ParnasSys Ultimview. In dat kader hebben we als Driestar onderwijsadvies verschillende scholen en scholengroepen ondersteund bij het maken van een rapportage op stichtings- of op schoolniveau. Denk aan het verzamelen van data als aantallen leerlingen, nationaliteiten, gewichtenleerlingen.

>> Lees verder onder de afbeelding.

Voorbeeld van een samengesteld dashboard in Multiview.

Nieuwe plannen Onderwijsinspectie

Met een tekstblok kun je beschrijven hoe jouw populatie eruit ziet. Daarnaast kun je de adviezen richting het voorgezet onderwijs en de resultaten van de Eindtoets toevoegen, inclusief de vergelijking met de referentieniveaus. In een bijbehorend tekstblok kun je dan beschrijven of die passend zijn bij de leerlingpopulatie. Tot slot kunnen de tussenresultaten ingevoegd worden. De tekstblokken daarbij kunnen analyserende opmerkingen bevatten, die gelinkt zijn aan de beschrijving van de leerlingpopulatie. Daarmee ondersteunen we tegelijk de gedachte die de Onderwijsinspectie belangrijk vindt: ben je in staat een onderwijsaanbod te bieden wat past bij jouw leerlingpopulatie? Wie de nieuwe plannen van de Onderwijsinspectie bekijkt, ziet dat deze manier van kijken steeds belangrijker wordt. Als je daar Multiview bij kan gebruiken, is het niet alleen een technische vooruitgang, maar ook dienstbaar aan het ondersteunen van het onderwijsproces en de resultaten daarvan.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Multiview en de meerwaarde daarvan in jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee! 

Meer nieuws