Nieuw boek over identiteit in de schoolvakken Geplaatst op 12 april 2018

Als het gaat over de christelijke identiteit van het onderwijs, denken veel docenten vooral aan hun christenzijn als persoon of aan de dagopening. In het boek ‘Lesgeven is lofzeggen’ staat juist de inhoud van het vak centraal.

Na de zomervakantie verschijnt dit boek voor vakdocenten in het voortgezet onderwijs. Tip: geef als leidinggevende 'jouw' docenten dit boek als kerstgeschenk!
 
Hoe kun je naar de vakinhoud kijken vanuit de christelijke identiteit? De kern van de boodschap van auteur Dick Janse is dat de lof van God verkondigd moet worden in het onderwijs. De vakles biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Het boek biedt materiaal om grondig na te denken over identiteit in de vakken. Tegelijk geeft het praktische aanwijzingen om als docent of als sectie met dit thema aan de slag te gaan.

De handvatten in het boek zijn gebaseerd op praktijkgericht onderzoek van het lectoraat Christelijk leraarschap van Driestar educatief, dat is uitgevoerd in opdracht van het Wartburg College op de locatie Guido de Brès in Rotterdam. Dick Janse is docent biologie aan deze locatie.
 
Aanleiding voor het schrijven van dit boek is een onderzoek onder de exacte vakken, maar het is ook heel geschikt voor docenten die andere vakken geven. 

Nascholing identiteit & vorming

Deze publicatie kan goed gebruikt worden in nascholing rondom identiteit. Denk aan:
  • een schoolbreed identiteitstraject. In dat traject komen allerlei aspecten van de identiteit aan de orde, waaronder ook identiteit en vakinhoud
  • de Professionele Leergemeenschap christelijk leraarschap, waar we met groepen leraren werken aan de doordenking van wat christelijk onderwijs is en hoe dat doorwerkt in de dagelijkse praktijk
  • een traject met een vakgroep, waarbij de ontwikkelde ideeën concreet worden toegepast op het betreffende vak
Neem voor informatie contact op met Henk Vermeulen.

Reserveer 

Wil je dit boek alvast reserveren? Laat hieronder je gegevens achter.  

Persoonlijke gegevens    
     
School    
     
Akkoord    
Ik heb interesse in:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
 

Meer nieuws