Maak kennis met Dirk Verweij 17 oktober 2019

Sinds 1 oktober is Dirk Verweij als nieuwe manager gestart bij Driestar onderwijsadvies, naast Marian Ruitenberg. In dit bericht stelt hij zich voor.
Mijn naam is Dirk Verweij, 36 jaar en ik woon in het dorp Wezep (nabij Zwolle) met mijn vrouw Netty Stelwagen. Netty is docente Nederlands en coördinator van de opleidingsschool op de Pieter Zandt in Kampen.

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest bij verschillende bedrijven in de onderwijssector, waaronder uitgeverij Pearson en The Learning Network (voorheen Van Dijk Educatie). Ik heb daar onder andere gezien hoe de combinatie van een goede inhoud (in concepten, diensten, producten) en het goed leren kennen van de school of docent kan leiden tot een mooie en langdurige samenwerking. Alhoewel ik het erg naar m’n zin had bij TLN, miste ik het hogere doel in mijn werkzaamheden. Ik ben overtuigd van het belang dat jonge mensen de Heere Jezus leren kennen als hun persoonlijke Zaligmaker, gekoppeld aan het belang van goed onderwijs om die jonge mensen voor te bereiden op hun plek in de maatschappij. In de rol van manager onderwijsadvies komt mijn werkervaring en het dienen van dat hogere doel prachtig samen; het werk bij Driestar educatief is van wezenlijk belang.

Bij Driestar onderwijsadvies zijn we gedreven om kinderen, leraren en schoolleiding van reformatorische en christelijke scholen te helpen, bij hun behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en bij de duurzame ontwikkeling van het integrale onderwijsleerproces. We ondersteunen hen onder andere door middel van leerlingenzorg, leiderschapstrainingen en lesmethoden. Identiteit en vorming loopt hier als een rode draad doorheen. Voor leraren en schoolleiding willen wij er zijn in hun hele onderwijsloopbaan (leven lang leren). We hebben veel kennis en ervaring in huis en een palet aan mogelijkheden om scholen te helpen op basis van hun wensen; in nauwe samenspraak met de school komen we tot de juiste combinatie.

Samen met Marian Ruitenberg geef ik leiding aan de afdeling onderwijsadvies. Via de collega’s en straks rechtstreeks zal ik contact hebben met diverse scholen. Ik zie erg uit naar die ontmoetingen en hoop op een goede en langdurige samenwerking met de scholen.

Heb je vragen? Ik ben te bereiken op 06 - 587 589 63 en via d.c.verweij@driestar-educatief.nl.

Meer nieuws

  • Volg gratis ‘leerlijn’ in de nieuwe PETE app

   Wil jij in zes weken weer up-to-date zijn en geïnspireerd worden op een thema als Ouderbetrokkenheid of ADHD in de klas? Je kunt je aanmelden voor een traject in de app PETE van Driestar onderwijsadvies. Er is nu een beperkt aantal gratis accounts beschikbaar.

  • Cantatedienst 'Christ lag in Todesbanden': Cantate 4 van Bach op 1 februari

   Op zaterdag 1 februari 2020 zal er om 16.00 uur in de Sint-Janskerk te Gouda de jaarlijkse cantatedienst worden gehouden. Cantate ‘Christ lag in Todesbanden’ BWV 4 staat centraal, gezongen door het projectkoor van Driestar hogeschool onder leiding van Mariëlle Heidekamp.

  • Zien! Experttrajecten voorjaar 2020

   Ook dit voorjaar zijn er weer meerdere experttrajecten, waarin we met ib’ers en gedragsspecialisten aan de slag gaan meer te leren over Zien! en hoe je je team kunt begeleiden bij de implementatie van Zien!.

  • De eerste leerling van Piet Kuyt

   In dit jubileumjaar delen we graag mooie verhalen. Neem nu onderstaand verhaal van dhr. Ruissen, één van de eerste leerlingen van Piet Kuyt. Lees zijn verhaal en ontdek hoe het de eerste jaren op de Driestar (en in oorlogstijd) er aan toe ging.

  • Duuzaamheidsimpuls voor Driestar educatief

   Driestar educatief greep het jubileumjaar 2019 aan om de duurzaamheidsambities een nieuwe impuls te geven. Vanuit een meerjarenvisie op gebied van duurzaamheid kozen we voor de installatie van zonnepanelen, die onder begeleiding van Unica geplaatst werden.