Maak kennis met Dirk Verweij 17 oktober 2019

Sinds 1 oktober is Dirk Verweij als nieuwe manager gestart bij Driestar onderwijsadvies, naast Marian Ruitenberg. In dit bericht stelt hij zich voor.
Mijn naam is Dirk Verweij, 36 jaar en ik woon in het dorp Wezep (nabij Zwolle) met mijn vrouw Netty Stelwagen. Netty is docente Nederlands en coördinator van de opleidingsschool op de Pieter Zandt in Kampen.

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest bij verschillende bedrijven in de onderwijssector, waaronder uitgeverij Pearson en The Learning Network (voorheen Van Dijk Educatie). Ik heb daar onder andere gezien hoe de combinatie van een goede inhoud (in concepten, diensten, producten) en het goed leren kennen van de school of docent kan leiden tot een mooie en langdurige samenwerking. Alhoewel ik het erg naar m’n zin had bij TLN, miste ik het hogere doel in mijn werkzaamheden. Ik ben overtuigd van het belang dat jonge mensen de Heere Jezus leren kennen als hun persoonlijke Zaligmaker, gekoppeld aan het belang van goed onderwijs om die jonge mensen voor te bereiden op hun plek in de maatschappij. In de rol van manager onderwijsadvies komt mijn werkervaring en het dienen van dat hogere doel prachtig samen; het werk bij Driestar educatief is van wezenlijk belang.

Bij Driestar onderwijsadvies zijn we gedreven om kinderen, leraren en schoolleiding van reformatorische en christelijke scholen te helpen, bij hun behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en bij de duurzame ontwikkeling van het integrale onderwijsleerproces. We ondersteunen hen onder andere door middel van leerlingenzorg, leiderschapstrainingen en lesmethoden. Identiteit en vorming loopt hier als een rode draad doorheen. Voor leraren en schoolleiding willen wij er zijn in hun hele onderwijsloopbaan (leven lang leren). We hebben veel kennis en ervaring in huis en een palet aan mogelijkheden om scholen te helpen op basis van hun wensen; in nauwe samenspraak met de school komen we tot de juiste combinatie.

Samen met Marian Ruitenberg geef ik leiding aan de afdeling onderwijsadvies. Via de collega’s en straks rechtstreeks zal ik contact hebben met diverse scholen. Ik zie erg uit naar die ontmoetingen en hoop op een goede en langdurige samenwerking met de scholen.

Heb je vragen? Ik ben te bereiken op 06 - 587 589 63 en via d.c.verweij@driestar-educatief.nl.

Meer nieuws

  • Peuters met een Taalontwikkelingsstoornis

   “Ik begrijp je niet…”, “Hoe maak ik dat nou duidelijk?”. Het lijkt soms of de boodschap niet ‘binnenkomt’ bij de peuter. Soms kan het ook moeilijk zijn om een peuter te volgen in zijn verhalen. Er is sprake van weinig variatie in woorden en die woorden worden niet altijd goed uitgesproken. Hoe ga je daarmee om?

  • Ik sluit aan bij wat je kunt…

   Eef is leerkracht van een enthousiaste groep 6. Iedere donderdag worden er drie leerlingen uit haar klas opgehaald voor dyslexiebehandelingen. Na drie kwartier komen de kinderen weer binnen, zetten hun map in de kast en leggen hun spiekschriftje in hun laatje.

  • Het Grote Huis achter de dijk

   Dr. Ewald Mackay (docent Cultuurgeschiedenis en Filosofie) schrijft Artiosboekje over de plaats van de christelijke geloofstraditie in de geschiedenis van Nederland.

  • Nieuw onderwijsproject INCE in Burkina Faso

   ‘Een kind veranderen, is een gezin veranderen. Een gezin veranderen, is een gemeenschap veranderen. Een gemeenschap veranderen, is een regio veranderen en een regio veranderen is een natie veranderen!’, zo klonk het maandag 4 november uit de mond van Woord en Daad-programmaleider Jacob Jan Vreugdenhil in de Burkinese hoofdstad Ouagadougou. Samen met Driestar educatief lanceerde Woord en Daad daar een project voor beter onderwijs in Burkina Faso.

  • Accreditatie voor cursussen orthopedagogen en psychologen bij Driestar onderwijsadvies

   Voor academici als orthopedagogen en psychologen is het dan ook van groot belang hun kennisniveau op peil te houden en op de hoogte te zijn van actuele ontwikkelingen.