Maak kennis met Dirk Verweij 17 oktober 2019

Sinds 1 oktober is Dirk Verweij als nieuwe manager gestart bij Driestar onderwijsadvies, naast Marian Ruitenberg. In dit bericht stelt hij zich voor.
Mijn naam is Dirk Verweij, 36 jaar en ik woon in het dorp Wezep (nabij Zwolle) met mijn vrouw Netty Stelwagen. Netty is docente Nederlands en coƶrdinator van de opleidingsschool op de Pieter Zandt in Kampen.

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest bij verschillende bedrijven in de onderwijssector, waaronder uitgeverij Pearson en The Learning Network (voorheen Van Dijk Educatie). Ik heb daar onder andere gezien hoe de combinatie van een goede inhoud (in concepten, diensten, producten) en het goed leren kennen van de school of docent kan leiden tot een mooie en langdurige samenwerking. Alhoewel ik het erg naar m’n zin had bij TLN, miste ik het hogere doel in mijn werkzaamheden. Ik ben overtuigd van het belang dat jonge mensen de Heere Jezus leren kennen als hun persoonlijke Zaligmaker, gekoppeld aan het belang van goed onderwijs om die jonge mensen voor te bereiden op hun plek in de maatschappij. In de rol van manager onderwijsadvies komt mijn werkervaring en het dienen van dat hogere doel prachtig samen; het werk bij Driestar educatief is van wezenlijk belang.

Bij Driestar onderwijsadvies zijn we gedreven om kinderen, leraren en schoolleiding van reformatorische en christelijke scholen te helpen, bij hun behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en bij de duurzame ontwikkeling van het integrale onderwijsleerproces. We ondersteunen hen onder andere door middel van leerlingenzorg, leiderschapstrainingen en lesmethoden. Identiteit en vorming loopt hier als een rode draad doorheen. Voor leraren en schoolleiding willen wij er zijn in hun hele onderwijsloopbaan (leven lang leren). We hebben veel kennis en ervaring in huis en een palet aan mogelijkheden om scholen te helpen op basis van hun wensen; in nauwe samenspraak met de school komen we tot de juiste combinatie.

Samen met Marian Ruitenberg geef ik leiding aan de afdeling onderwijsadvies. Via de collega’s en straks rechtstreeks zal ik contact hebben met diverse scholen. Ik zie erg uit naar die ontmoetingen en hoop op een goede en langdurige samenwerking met de scholen.

Heb je vragen? Ik ben te bereiken op 06 - 587 589 63 en via d.c.verweij@driestar-educatief.nl.

Meer nieuws

  • Op zoek naar een pedagogisch beleidsmedewerker en/of -coach?

   De laatste jaren draait het in de kinderopvang meer en meer om de ontwikkeling van kinderen en niet alleen om opvang. Dat geldt voor de peuteropvang, voorschool, gastouder, bso: kinderopvang is een vak. En om dat vak goed uit te voeren is pedagogische kennis nodig.

  • Productvoorstellingen Kindvolgsysteem 0-4 jaar in Konnect

   Ben je op zoek naar een eenvoudig kindvolgsysteem (KVS) dat goed op de groep te gebruiken is? Dan is het KVS van Driestar onderwijsadvies in Konnect iets voor jullie organisatie!

  • Jubileumlied 75 jaar Driestar

   Driestar heeft een heus jubileumlied! Een jury heeft de inzendingen van de dichtwedstrijd voor dit jubileumlied beoordeeld en een winnaar gekozen. De auteur is Hendrik-Jan van Nieuw Amerongen. Het is een lied met vijf coupletten, een mooi geheel, met inhoud en visie. Gods trouw schitterde in het verleden en schittert nu nog steeds, God alleen zij lof en eer! Lees hier de tekst van het lied.

  • Vraag een gratis productvoorstelling van Gynzy aan

   Gynzy ken je ongetwijfeld van de bordsoftware, maar Gynzy heeft veel meer te bieden dan dat, namelijk de verwerkingssoftware. Dit is een digitale adaptieve leeromgeving voor basisschoolleerlingen.

  • Nieuwe versie Zien!vo

   In het afgelopen schooljaar hebben we onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid en validiteit van de vragenlijsten. Dat leverde al mooie resultaten op! Een verantwoording komt binnenkort beschikbaar. Naar aanleiding van dit onderzoek, zijn een aantal categorieƫn en stellingen gewijzigd. Er is een nieuwe versie van de vragenlijsten beschikbaar. De zorgitems zijn inhoudelijk niet gewijzigd.