Joran (10) vlogt over dyslexie (en wint de vlogwedstrijd) 27 juni 2017

Een vlog maken over dyslexie, dat was de opdracht voor de vlogwedstrijd waaraan alle kinderen die bij Driestar educatief in behandeling zijn mee mochten doen.

Wat kregen we een hoop mooie, interessante en grappige inzendingen binnen! Inmiddels hebben we de winnaar gekozen: Joran van Driel. Hij heeft een echte vlogcamera gewonnen! Joran is 10 jaar oud en zit in groep 6.

De vlog van Joran

In de vlog van Joran is te zien hoe Joran naar school gaat en zijn dyslexiebehandeling heeft. Hij legt heel duidelijk uit wat hij tijdens de behandeling met juf Mathilde (dyslexiebehandelaar van Driestar educatief) doet. Zoals lezen, dictee en flitsen. Juf Mathilde vertelde dat Joran zich goed voorbereid had. Hij had alles vooraf uitgeschreven op zijn kladblok, zo wist hij precies wat hij wilde vertellen over dyslexie en hoe de behandeling hem geholpen heeft. 

Verrassing

Vanmorgen werd Joran door zijn behandelaar, juf Mathilde, verrast met cake en slingers: hij heeft gewonnen! Naast de vlog van Joran waren er ook andere mooie vlogs binnen gekomen. Alle andere kinderen die meegedaan hebben aan de wedstrijd krijgen binnenkort nog een kleine verrassing thuis gestuurd. Hieronder kun je de winnende vlog bekijken.

 

joran_winnaar.jpg

Meer nieuws

  • Aan de slag met programmeren

   Besteed je al aandacht aan de 21e eeuwse vaardigheden? Daarbij hoort ook basiskennis van programmeren. Dat klinkt leuk, maar is meteen ook een uitdaging: hoe kun je daar aan werken? In de module leerlijnen in ParnasSys zijn nu twee leerlijnen beschikbaar die je daar heel concreet bij helpen.

  • Tips voor de invulling van zorgniveau 2 en 3 bij dyslexie

   De algemene leidraad van het Masterplan Dyslexie herzien en aangescherpt. Wij nemen je mee in de belangrijkste punten met betrekking tot zorgniveau 2 en 3.

  • Leer je leerlingen omgaan met geld

   Het doel van de 'week van het geld' is leerlingen te leren omgaan met geld

  • VIDEO: mannelijke studenten van Driestar hogeschool overmeesteren basisschool in Scherpenzeel

   Pabostudenten van het Men Only-team van Driestar hogeschool ‘overmeesterden’ vandaag basisschool De Wittenberg in Scherpenzeel. Ze deden mee aan een landelijke actie van pabo’s waarmee aandacht wordt gevraagd voor het tekort aan meesters in het onderwijs. Bekijk de video!

  • ZIEN! en monitoring sociale veiligheid op het ZML

   Voor sommige kinderen in het so/vso zijn de bestaande leerlingvragenlijsten te talig en abstract. Je leest hier meer over de speciale versies die voor hen zijn ontwikkeld én over de pilot waarmee je aan de monitoringsplicht voor sociale veiligheid kunt voldoen.