Halen, brengen en delen op de gratis Pleindag van ParnasSys 6 november 2017

Om ParnasSys naadloos te laten aansluiten op de wensen en behoeften van leerkrachten, organiseert ParnasSys Pleindagen. Daar halen, brengen en delen we ervaringen en kennis zodat we samen de juiste dingen doen. Driestar onderwijsadvies levert ook diverse bijdragen!

Met hun IT-kennis kan ParnasSys mooie en werkbare digitale oplossingen maken. Maar om ParnasSys naadloos aan te laten sluiten op de wensen en behoeften van jou en je collega’s in het onderwijs, zijn jullie nodig. Daarvoor moeten we ook fysiek bij elkaar komen. Daarom organiseert ParnasSys de Pleindagen. Met jouw onderwijservaring en -kennis kunnen dingen anders, zodat ParnasSys jullie beter ondersteunt. 

De eerste Pleindagen

In november 2017 trapt ParnasSys af met de eerste drie Pleindagen in het noorden, midden en zuiden van het land. Op deze Pleindagen word jij als leerkracht wijzer, maar ParnasSys zelf ook. Hoe? Door de workshops in te delen in drie onderdelen; halen, brengen en delen.

Haal

Leer ParnasSys nog beter kennen door de handige tips en demo’s. Tijdens de Pleindagen maak je kennis met de vele tools, zodat je nog makkelijker en sneller je weg weet te vinden in de digitale wereld.

Breng

Bundel je krachten met die van ParnasSys! Op die manier kan samen gewerkt worden aan slimme en werkbare IT-oplossingen maken die naadloos aansluiten op de behoeften van het onderwijs. Natuurlijk met oog voor leerling én voor leerkracht.

Deel

Sparren met andere scholen is een wens van veel leerkrachten. Deel ervaringen en tips om als leerkrachten onder elkaar alles uit ParnasSys te halen.

Data en aanmelden

De eerste drie Pleindagen zijn deze maand, in Hilversum op 15 november, in Meppel op 22 november en in Waalwijk op 29 november. Aanmelden kan op de website van ParnasSys.

Meer nieuws

  • Aan de slag met programmeren

   Besteed je al aandacht aan de 21e eeuwse vaardigheden? Daarbij hoort ook basiskennis van programmeren. Dat klinkt leuk, maar is meteen ook een uitdaging: hoe kun je daar aan werken? In de module leerlijnen in ParnasSys zijn nu twee leerlijnen beschikbaar die je daar heel concreet bij helpen.

  • Tips voor de invulling van zorgniveau 2 en 3 bij dyslexie

   De algemene leidraad van het Masterplan Dyslexie herzien en aangescherpt. Wij nemen je mee in de belangrijkste punten met betrekking tot zorgniveau 2 en 3.

  • Leer je leerlingen omgaan met geld

   Het doel van de 'week van het geld' is leerlingen te leren omgaan met geld

  • VIDEO: mannelijke studenten van Driestar hogeschool overmeesteren basisschool in Scherpenzeel

   Pabostudenten van het Men Only-team van Driestar hogeschool ‘overmeesterden’ vandaag basisschool De Wittenberg in Scherpenzeel. Ze deden mee aan een landelijke actie van pabo’s waarmee aandacht wordt gevraagd voor het tekort aan meesters in het onderwijs. Bekijk de video!

  • ZIEN! en monitoring sociale veiligheid op het ZML

   Voor sommige kinderen in het so/vso zijn de bestaande leerlingvragenlijsten te talig en abstract. Je leest hier meer over de speciale versies die voor hen zijn ontwikkeld én over de pilot waarmee je aan de monitoringsplicht voor sociale veiligheid kunt voldoen.