Halen, brengen en delen op de gratis Pleindag van ParnasSys Geplaatst op 6 november 2017

Om ParnasSys naadloos te laten aansluiten op de wensen en behoeften van leerkrachten, organiseert ParnasSys Pleindagen. Daar halen, brengen en delen we ervaringen en kennis zodat we samen de juiste dingen doen. Driestar onderwijsadvies levert ook diverse bijdragen!

Met hun IT-kennis kan ParnasSys mooie en werkbare digitale oplossingen maken. Maar om ParnasSys naadloos aan te laten sluiten op de wensen en behoeften van jou en je collega’s in het onderwijs, zijn jullie nodig. Daarvoor moeten we ook fysiek bij elkaar komen. Daarom organiseert ParnasSys de Pleindagen. Met jouw onderwijservaring en -kennis kunnen dingen anders, zodat ParnasSys jullie beter ondersteunt. 

De eerste Pleindagen

In november 2017 trapt ParnasSys af met de eerste drie Pleindagen in het noorden, midden en zuiden van het land. Op deze Pleindagen word jij als leerkracht wijzer, maar ParnasSys zelf ook. Hoe? Door de workshops in te delen in drie onderdelen; halen, brengen en delen.

Haal

Leer ParnasSys nog beter kennen door de handige tips en demo’s. Tijdens de Pleindagen maak je kennis met de vele tools, zodat je nog makkelijker en sneller je weg weet te vinden in de digitale wereld.

Breng

Bundel je krachten met die van ParnasSys! Op die manier kan samen gewerkt worden aan slimme en werkbare IT-oplossingen maken die naadloos aansluiten op de behoeften van het onderwijs. Natuurlijk met oog voor leerling én voor leerkracht.

Deel

Sparren met andere scholen is een wens van veel leerkrachten. Deel ervaringen en tips om als leerkrachten onder elkaar alles uit ParnasSys te halen.

Data en aanmelden

De eerste drie Pleindagen zijn deze maand, in Hilversum op 15 november, in Meppel op 22 november en in Waalwijk op 29 november. Aanmelden kan op de website van ParnasSys.

Meer nieuws

  • Projectkoffers met korting

   Van 10 tot en met 14 december is het de 'week van de mediatheek'. Doe je als abonnee in deze week een aanvraag voor een projectkoffer, dan vinden wij dat heel leuk, maar het kan voor jou ook extra voordelig zijn.

  • Eenvoudig experimenteren met elektronica

   Elektriciteit is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch ervaren veel leerkrachten een drempel om met elektriciteit aan de slag te gaan in de klas. Ze denken misschien dat ze daar zelf niet technisch genoeg voor zijn.

  • ParnasSys en Konnect verbinden kinderopvang en basisonderwijs

   ParnasSys en Konnect kiezen voor samenwerking tussen de kinderopvang en het basisonderwijs. Beide partijen verbinden hun systemen, waarmee ze het delen van kennis, de overdracht van kinderopvang naar het basisonderwijs en het stimuleren van talent gemakkelijker maken.

  • Vijf tips in de begeleiding van niet-Nederlandse kinderen in de klas

   Een niet-Nederlands kind in je klas kan voor je gevoel soms lastig zijn. Want hoe begeleid je deze kinderen als ze de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreken? Op basis van het onderzoek naar werkzame factoren in de begeleiding van vluchtelingenkinderen in het basisonderwijs, geven we je vijf belangrijke conclusies.

  • Student Engels presenteert onderzoek op internationaal congres

   Invidividueel vrij lezen tijdens iedere Engelse les verbetert de leesvaardigheid van leerlingen. Henk Bakker, inmiddels alumnus van de tweedegraadsopleiding Engels, presenteerde zijn onderzoek hieraan tijdens een internationale conferentie bij de universiteit van Duisburg-Essen (Duitsland).