Haal je bevoegdheid groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader 2 juni 2022

Heb jij een pabodiploma en geef je les aan de onderbouw vmbo-basis/kader, of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Driestar hogeschool biedt een traject aan waarmee je in korte tijd een beperkte bevoegdheid groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader kunt behalen.

Inhoud traject

De opleiding is speciaal opgezet voor pabo-gediplomeerden die volgens de wet onbevoegd lesgeven in de onderbouw van vmbo-basis/kader. De overheid wil dat zij een bevoegdheid halen. Met deze opleiding kan in een half jaar tijd deze bevoegdheid worden behaald.
 
Tijdens deze opleiding wordt ingegaan op pedagogiek en didactiek voor leerlingen van onderbouw vmbo-basis/kader. Daarnaast verdiep je je in de vakinhoud en -didactiek Nederlands en wiskunde. Ook wordt een keuze gemaakt uit de profielen Engels, Mens & maatschappij of Mens & natuur.
 
In tegenstelling tot veel andere hogescholen hebben studenten bij Driestar hogeschool maar een beperkt aantal dagen college. Daarnaast is er zelfstudie door middel van het uitvoeren van verschillende praktijkopdrachten. Driestar hogeschool is een hogeschool met een christelijke identiteit. Vanuit die identiteit wordt invulling gegeven aan de colleges en begeleiding.

Inschrijven

Ga voor meer informatie over de opleiding naar de opleidingspagina. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de website tot en met 28 september 2022.
 
Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met de coördinator van deze opleiding, Karen Versluis.

Meer nieuws

  • Event Werken bij Driestar educatief goed bezocht

   De motieven van de deelnemers zijn divers, van ‘een carrièreswitch binnen de wereld van het onderwijs’ tot interesse in werken bij de catering. Maar een ding hebben ze gemeen, graag willen ze hun talenten inzetten bij Driestar educatief. “Fijn dat ik zo op een laagdrempelige manier met jullie als mogelijke werkgever kan kennismaken” waardeert een van de deelnemers het event Werken bij Driestar educatief.

  • Kinderboekenweek: gi-ga-groen

   Van 5 tot 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar gaat het over gi-ga-groen, en dat houdt in dat alle boeken waarin natuur en/of milieu aandacht krijgen speciale belangstelling krijgen.

  • Save the date: RAOS onderwijsconferentie

   Sinds 2001 werken reformatorische scholen voor voortgezet onderwijs en Driestar hogeschool intensief samen aan het opleiden van nieuwe docenten in een opleidingsschool. Samen vormen zij RAOS. Op dinsdag 7 februari 2023 organiseren zij de de vijfde RAOS-onderwijsconferentie. Ben jij er ook bij?

  • Wil jij groeien als coördinator Engels?

   Wie neemt het voortouw bij het vak Engels? Wie houdt de gemaakte afspraken rond Engels in de gaten?

  • Vacature Projectleider

   De stuurgroep ‘En dan ben je leraar’ van de stichting ‘Meer Personeel Onderwijs’ zoekt een projectleider voor circa 8 uur in de week. Meer Personeel Onderwijs (MPO) is gericht op het werven van leraren voor het christelijk-reformatorisch onderwijs.