Finalisten Mediawijsheids Challenge bekend! 8 maart 2019

Gezucht, gezweten en gewerkt: dat hebben de brugklassers die dit jaar meededen met de Mediawijsheids Challenge. Mooie resultaten rolden binnen en drie klassen met de hoogste scores zijn genomineerd voor de finale.


De brugklassen konden 50 punten behalen tijdens de Challenge. Klas V1GC van het Van Lodenstein College in Kesteren haalde met 37 punten de hoogste score binnen. De groep werd op de voet gevolgd door klas 1HC van de Pieter Zandt Scholengemeenschap in Kampen met 35 punten. Ten slotte haalde klas M1B van de CGS Prins Maurits in Middelharnis met 32,5 punten nog net een plaatsje in de finale binnen.

Op 28 maart strijden de drie klassen bij het Reformatorisch Dagblad in Apeldoorn voor de titel Meest Mediawijze Klas van het Jaar. We houden je op de hoogte!

Dit jaar niet mee kunnen doen? Volgend jaar organiseren we weer een Mediawijsheids Challenge!

Meer nieuws

  • Begin je nieuwe schooljaar waardevol!

   Ooit ontdekt dat elke les die je geeft iets te maken heeft met een Bijbelse waarde? Mooi om dat deze zomervakantie eens te laten bezinken. Ontdek hier hoe waardenonderwijs jou kan helpen bij het vormgeven van de christelijke les.

  • Pieter Zandt grote winnaar Duurzaam Doen

   De Pieter Zandt scholengemeenschap is de grote winnaar geworden van de Duurzaam Doen Challenge 2020 in het reformatorisch onderwijs.

  • Symposium over pedagogisch gedachtegoed dr. M. Golverdingen

   Noteer alvast in je agenda: woensdagmiddag 7 oktober 2020 symposium Pedagogiek aan de hand van het gedachtengoed van ds. Golverdingen.

  • Onze lector Inclusieve klassen over advies onderwijsraad ‘Steeds inclusiever’.

   De Onderwijsraad heeft het advies ‘Steeds inclusiever’ uitgebracht. Onze lector Inclusieve klassen, Neely Anne de Ronde, heeft input aangeleverd voor dit advies. Het advies biedt een perspectief hoe het onderwijs op langere termijn inclusiever wordt voor leerlingen en studenten met een beperking.

  • Jan van Doleweerd lector godsdienstig vormingsonderwijs

   De zoektocht naar de associate lector voor het lectoraat van PC GVO en Driestar educatief is afgerond. Jan van Doleweerd start per 1 september in deze functie. Hij zal met het lectoraat een bijdrage leveren aan de professionalisering van PC GVO-docenten en van leraren in het bijzonder onderwijs.