Finalisten Mediawijsheids Challenge bekend! 8 maart 2019

Gezucht, gezweten en gewerkt: dat hebben de brugklassers die dit jaar meededen met de Mediawijsheids Challenge. Mooie resultaten rolden binnen en drie klassen met de hoogste scores zijn genomineerd voor de finale.


De brugklassen konden 50 punten behalen tijdens de Challenge. Klas V1GC van het Van Lodenstein College in Kesteren haalde met 37 punten de hoogste score binnen. De groep werd op de voet gevolgd door klas 1HC van de Pieter Zandt Scholengemeenschap in Kampen met 35 punten. Ten slotte haalde klas M1B van de CGS Prins Maurits in Middelharnis met 32,5 punten nog net een plaatsje in de finale binnen.

Op 28 maart strijden de drie klassen bij het Reformatorisch Dagblad in Apeldoorn voor de titel Meest Mediawijze Klas van het Jaar. We houden je op de hoogte!

Dit jaar niet mee kunnen doen? Volgend jaar organiseren we weer een Mediawijsheids Challenge!

Meer nieuws

  • Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

   Tijdens de zomervakantie is Driestar educatief vier weken volledig gesloten, van week 30 tot en met 33. Als je in die periode contact zoekt met Driestar educatief geldt het volgende:

  • PLG helpt bij vormgeven les

   Een professionele leergemeenschap (PLG) van docenten kan hen helpen om hun lessen meer expliciet vorm te geven vanuit christelijk perspectief, zo blijkt uit een pilotonderzoek van het onderzoekscentrum van Driestar educatief.

  • Studiemiddag jeugdliteratuur 25 september

   Op 20 maart zou de studiedag gehouden worden over het thema ‘Lezen is kiezen’. Door de coronacrisis moesten we de bijeenkomst annuleren.

  • Lesvoorbeelden vanuit christelijk perspectief

   Het kan een behoorlijke opgave zijn om een gewone vakles te geven vanuit een christelijk perspectief, zonder dat het gekunsteld wordt.

  • Taalpunt NL wordt Kapitaal

   De vo-methode Nederlands Taalpunt NL wordt volledig herzien en verdient daarom een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, zetten we een prijsvraag uit onder alle leerlingen van de reformatorische vo-scholen. Dat leverde maar liefst 248 inzendingen op!