Finalisten Mediawijsheids Challenge bekend! 8 maart 2019

Gezucht, gezweten en gewerkt: dat hebben de brugklassers die dit jaar meededen met de Mediawijsheids Challenge. Mooie resultaten rolden binnen en drie klassen met de hoogste scores zijn genomineerd voor de finale.


De brugklassen konden 50 punten behalen tijdens de Challenge. Klas V1GC van het Van Lodenstein College in Kesteren haalde met 37 punten de hoogste score binnen. De groep werd op de voet gevolgd door klas 1HC van de Pieter Zandt Scholengemeenschap in Kampen met 35 punten. Ten slotte haalde klas M1B van de CGS Prins Maurits in Middelharnis met 32,5 punten nog net een plaatsje in de finale binnen.

Op 28 maart strijden de drie klassen bij het Reformatorisch Dagblad in Apeldoorn voor de titel Meest Mediawijze Klas van het Jaar. We houden je op de hoogte!

Dit jaar niet mee kunnen doen? Volgend jaar organiseren we weer een Mediawijsheids Challenge!

Meer nieuws

  • Nieuw: de Dyslexie Academie!

   Driestar onderwijsadvies heeft iets nieuws: de Dyslexie Academie. Voor alles wat je wilt weten rondom dyslexie en hoe je kinderen met dyslexie kunt helpen, kun je nu bij ons terecht!

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • 75 jaar Driestar in beeld en geluid!

   Al 75 jaar leidt De Driestar scholieren en studenten op. Waar komen ze terecht? En, hoe kijken ze terug op hun opleiding? Kijk mee met de introfilmpjes die tijdens de re√ľnie zijn getoond!

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.

  • De eerste week zit er bijna op: 300 nieuwe pabo-studenten gestart

   Het nieuwe studiejaar is begonnen, de kop is eraf. Bij Driestar hogeschool starten ongeveer 300 nieuwe pabo-studenten. De meesten van hen in voltijd, anderen in deeltijd of de duale variant. Het totaal aantal studenten is gegroeid ten opzichte van vorig jaar, en ook is een groei zichtbaar bij de zij-instromers. Afgelopen week stond in het teken van een veelzijdige introductie aan de hogeschool.