Eerste pilots met onderwijsapp PETE gestart 2 mei 2019

Verschillende groepen leraren werken inmiddels in de nieuwe app PETE van Driestar onderwijsadvies. PETE is een app die jou als leraar (in opleiding) helpt in je ontwikkeling.



Wat is PETE?

PETE is een app die de impact van jouw opleiding, training of coaching vergroot. Een app die je helpt om je goede ideeën en voornemens ook echt in de praktijk te brengen. Met PETE ga je op een andere, vernieuwende en leuke manier aan de slag om een stap verder te komen in je ontwikkeling.
Zie ook www.pete-app.com.

Kennis en ideeën in de praktijk brengen

We zetten de app in bij coachingstrajecten, maar ook bij meerdaagse trainingen en opleidingen. Een goed voorbeeld is de Werkplaats voor startende leerkrachten. Jonge leerkrachten ontmoeten elkaar eens per maand tijdens een leerbijeenkomst. De app helpt hen om tussen deze bijeenkomsten door het geleerde in de praktijk te brengen en te blijven leren en reflecteren. En natuurlijk blijven de deelnemers via de app in goed contact met hun coach.

Kennis opdoen

In de app helpen ‘Nudges’ je om kennis op te doen en deze kennis in de praktijk te brengen. Als gebruiker ontvang je nudges die aansluiten bij jouw leerbehoefte en doelen. Zo zijn er bijvoorbeeld Bronnen beschikbaar die je in zes weken een stap verder helpen op het gebied van oudercommunicatie en feedback geven.

Meedoen? Dat kan!

We zijn nog volop aan het experimenteren met de app. Wat werkt er? Wat vinden gebruikers fijn, of juist niet?
Vind je het leuk om mee te denken? Laat het weten aan onderwijsadviseur Leon van Dalen!

Meer nieuws