Een goede leider kent zijn persoonlijke drijfveren 20 juni 2018

Past een leiderschapsrol in het onderwijs bij jou en hoe word jij een christelijke leider? Een van de deelnemers van het Leiderschapsoriëntatietraject: "Ik word een aangenamere leider voor mijn omgeving als ik zicht heb op deze valkuilen en hier goed op kan interveniëren."

Leiderschap is cruciaal. Zeker in sectoren waar het niet gaat om zaken en papieren, maar om cliënten, leerlingen en leraren. Goed leiderschap zorgt voor groei en bloei van mensen op verschillende niveaus in de organisatie. Maar hoe word je nu een leider en welke persoonlijke kwaliteiten komen hierbij kijken?

Leiderschapsoriëntatietraject

Binnen het oriëntatietraject krijg je volop de gelegenheid om te werken aan je persoonlijke kwaliteiten die je bij jezelf gaat her herkennen en erkennen. Een van de deelnemers: "Met dit traject versterk ik mijn leidersschapsrol. Door de inzichtgevende managementdrivesmeting bij de start­­­ leer je kijken naar je eigen sterktes en valkuilen. Je scherpt je drijfveren aan om meer zicht te krijgen op de dingen die je prioriteit wil geven in je dagelijks leven. Zo kwam ik erachter dat ik heel resultaatgericht ben. Mijn valkuil als leidinggevende zou kunnen zijn dat ik mensen met veel aandacht voor sociale aspecten te resultaatgericht benader."


Hierbij is het niet zozeer belangrijk of je op dit moment een leidinggevende positie inneemt. Het spreekt voor zich dat je leiderschap niet alleen beoefent als je een leidinggevende positie hebt. Er zijn andere plekken, bijvoorbeeld in een privécontext, waar je dit kunt doen. Leiding leren geven aan onszelf is immers ook belangrijk! Michiel Kerpel heeft het leiderschapsoriëntatietraject ook gevolgd: "Wat zijn je kernkwaliteiten, je sterke en je zwakke punten? De cursus laat je nadenken over je visie en doelen en je achterliggende drijfveren. Met de inzichten uit de cursus doe ik nog dagelijks mijn voordeel: privé en op het werk."

Meer informatie

Wil je meer informatie over het leiderschapsorëntatietraject? Neem dan contact op met de coach Thea de Mots of ga naar de opleidingspagina. Op deze pagina vind je ook het aanmeldformulier voor dit traject.
 

Meer nieuws