Driestar educatief en CPS in gesprek 16 februari 2018

CPS Onderwijsontwikkeling en advies zoekt aansluiting bij Driestar educatief als nieuwe eigenaar.

De onderwijsorganisaties onderzoeken de komende maanden of en hoe een overname van CPS door Driestar educatief kan leiden tot versterking van de dienstverlening aan de scholen in Nederland.

Robert Zoutendijk, bestuurder Driestar educatief: “Wij hebben interesse in CPS omdat we overtuigd zijn van hun toegevoegde waarde voor onze onderwijsadviesactiviteiten. CPS staat uitstekend bekend. De merken Driestar onderwijsadvies en CPS staan allebei voor goed onderwijs, waarin de leraar centraal staat. Onze expertise en ervaring vullen elkaar goed aan, ook omdat ons klantenbestand en productassortiment verschillend zijn. Het bundelen van krachten zal leiden tot bredere dienstverlening aan het scholenveld.”

Suzan Koning, bestuurder CPS: “We hebben weloverwogen aansluiting gezocht bij Driestar educatief omdat dit een maatschappelijk betrokken en solide partij is waar we ons inhoudelijk thuis bij voelen. De unieke combinatie van hogeschool en onderwijsadvies en de nadruk op kennisontwikkeling past bij onze ambitie om vanuit de meest recente inzichten te werken. De continuïteit en kwaliteit van CPS kan bij Driestar educatief als nieuwe eigenaar verder uitgebouwd worden, zodat we onze klanten kunnen blijven bedienen met uitstekende adviezen en begeleiding.”

Tussen beide organisaties wordt niet over een fusie gesproken. CPS zal een aparte rechtspersoon binnen Driestar educatief zijn. “De vertrouwde naam van zowel Driestar onderwijsadvies als CPS blijft intact,” licht Zoutendijk toe. “Driestar onderwijsadvies werkt vanuit een uitgesproken christelijke identiteit voor een brede klantengroep.” Koning: “CPS wordt vooral herkend door haar wijze van werken vanuit blijvend resultaat bij de klanten met de kernwaarden betrokken, ontwikkelingsgericht en verantwoordelijk.”

Zoutendijk: “We hechten eraan dat CPS zelfstandig wordt binnen Driestar educatief en dat de structuur en identiteit van beide organisaties daarmee behouden blijft, evenals hun eigen klantenkring. Natuurlijk is het in de toekomst denkbaar dat producten en diensten ter beschikking komen van beide klantengroepen. Beide organisaties worden daardoor sterker terwijl hun eigenheid blijft bestaan. Ook de scholen binnen onze eigen achterban zijn op die manier gebaat bij de verwerving van CPS.”

Meer nieuws

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw". 

    • Hermeneutiek en homiletiek bij William Perkins

      “William Perkins (1558 – 1602) staat bekend als de ‘vader’ van het Engelse puritanisme die een enorme invloed heeft op theologie en spiritualiteit in de Engelstalige wereld en in West-Europa. Zijn hermeneutiek is klassiek-calvinistisch,” vertelt prof. Baars over William Perkins.

    • Benjamin over de Master Leren en Innoveren: 'Voor een bredere impact in het onderwijs zorgen'

      Benjamin Wichers (27) is docent Duits op de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn. Daarnaast volgt hij de Master Leren en Innoveren (MLI), die op Driestar hogeschool wordt gegeven in samenwerking met de CHE en de Viaa.

    • Inschrijving post-hbo Intern begeleider geopend: 'Het gaat niet alleen om kennis, maar ook om jou'

      Ib’er zijn is een prachtig vak! Je denkt en bouwt mee aan het beleid van de school, je ondersteunt en begeleidt je collega’s in het realiseren van goed onderwijs. Zo stimuleer je het leren op je school. Meld je daarom nu aan voor de post hbo-opleiding intern begeleider.

    • Onderzoekscentrum publiceert artikel over samenwerking school en ouders

      ‘Ouders en leraren in het PO vertrouwen elkaar, maar wisselen weinig informatie uit over godsdienstige opvoeding’. Dat is een van de conclusies uit een onderzoek dat door het onderzoekscentrum werd uitgevoerd, met als eerste verantwoordelijke onze voormalige regisseur Nico Broer. Het artikel dat nu is gepubliceerd, doet er uitgebreid verslag van.