Debora (12 jaar) wint de dyslexiewedstrijd 2021! 18 juni 2021

Debora den Hartog wint de eerste prijs van de dyslexiewedstrijd 2021! De opdracht was: vertel, knutsel of schrijf iets over je bijzondere boek. Bekijk de inzending, lees mee over de prijsuitreiking en bekijk andere inzendingen.

Uitslag wedstrijd

Ook dit jaar kregen we weer veel inzendingen binnen. Knutselwerkjes, filmpjes, geschreven verhalen... wat zijn de leerlingen er druk mee geweest. De eerste prijs gaat naar Debora den Hartog, zij is 12 jaar en zit op SBO De Akker in Werkendam. Debora maakte naar aanleiding van het boek ‘Ik heb dyslexie, nou en’ zelf een boekje gemaakt. Hierin vertelt ze met foto’s en denkwolkjes wat dyslexie is en wat het met haar doet. Het sluit af met de boodschap: ‘Ik heb dyslexie, ik ben goed zoals ik ben’. 
 

>> klik hier om de inzending van Debora te bekijken.

>> klik hier om de andere inzendingen te bekijken. 

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking was een complete verrassing voor Debora! Ze had met ondersteuning van juf Lucas het boekje gemaakt en de  afgelopen weken vroeg ze telkens of er al iets bekend was over de wedstrijd. Het is goed gelukt om het geheim te houden! Debora wint de enige echte dyslexietrofee 2021, een bon en een spel. Voor de hele klas was er taart om het te vieren. 

Op de foto staat een trotse Debora, met links van haar juf Nijsink en rechts juf Lucas, die op school het spellingshuiswerk van de dyslexiebehandeling met Debora maakt.

Dyslexiewedstrijd 2022

Wil jij ook zo'n mooie beker en een andere toffe prijs winnen? Volgend jaar organiseren we weer een dyslexiewedstrijd. Houd de kinderwebsite in de gaten voor meer informatie!

Meer nieuws

  • School-video interactiebegeleiding in een leergemeenschap

   Recent schreven collega's Lydia van Hartingsveldt en Neely Anne de Ronde in Tijdschrift voor Orthopedagogiek (TvO) een artikel over School-video interactiebegeleiding. "Svib is een individuele benadering. Wij laten echter zien hoe je het ook in een leergemeenschap kunt toepassen. Wij zien dit echt als een middel voor bewustwording en samen leren".

  • HBO lerarenopleidingen en universiteiten sluiten educatieve levensbeschouwelijke alliantie

   Drie christelijke hogescholen gaan samen met vijf universiteiten de krachten bundelen voor de aanpak van het lerarentekort en het flexibeler maken van lerarenopleidingen. Het gaat om de hogescholen Viaa, CHE en Driestar educatief en de universiteiten Wageningen University, Universiteit Utrecht, Theologische Universiteit Apeldoorn, Open Universiteit en de Universiteit voor Humanistiek. Samen vormen zij de Educatieve Levensbeschouwelijke Alliantie (ELA). De VU gaat participeren met haar onderzoek vanuit de faculteit Religie en Theologie.

  • NPO-gelden inzetten voor de ontwikkeling van kleuters: wij helpen graag

   De overgang van leerlingen van groep 2 naar groep 3 is voor veel scholen een uitdaging. Het vergt veel aandacht en misschien heb je daar niet genoeg personeel voor. Een training voor de onderbouw kan dan uitkomst bieden. 

  • Conferentie 'Brokenness, sin and grace in human formation'

   Denk mee over gebrokenheid, zonde en genade in opvoeding en onderwijs tijdens de 'Education, Formation and the Church conferentie'. Deze online academische conferentie wordt van woensdag 25 t/m vrijdag 27 augustus georganiseerd door onderzoekers van de Theologische Universiteit in Kampen en Apeldoorn. Het initiatief voor deze conferentie wordt ondersteund door onder meer Driestar educatief.

  • Elly van der Gouwe 'Elk kind is wonderlijk gemaakt door God de Schepper'

   De christelijke methode Wonderlijk gemaakt voor het basisonderwijs is dit jaar volledig vernieuwd, geactualiseerd en gedigitaliseerd. Want relationele en seksuele vorming blijft relevant. Elke week zijn er in het nieuws aanknopingspunten. Of het nu gaat om berichten van seksuele grensoverschrijding, MeToo-meldingen, vermeende genderideologie in een koningslied of bloot in tv-programma’s, we hebben een eigen positieve boodschap mee te geven aan kinderen. Elly van der Gouwe licht in dit interview toe hoe de vernieuwde Wonderlijk gemaakt daar aan kan blijven bijdragen.