Debora (12 jaar) wint de dyslexiewedstrijd 2021! 18 juni 2021

Debora den Hartog wint de eerste prijs van de dyslexiewedstrijd 2021! De opdracht was: vertel, knutsel of schrijf iets over je bijzondere boek. Bekijk de inzending, lees mee over de prijsuitreiking en bekijk andere inzendingen.

Uitslag wedstrijd

Ook dit jaar kregen we weer veel inzendingen binnen. Knutselwerkjes, filmpjes, geschreven verhalen... wat zijn de leerlingen er druk mee geweest. De eerste prijs gaat naar Debora den Hartog, zij is 12 jaar en zit op SBO De Akker in Werkendam. Debora maakte naar aanleiding van het boek ‘Ik heb dyslexie, nou en’ zelf een boekje gemaakt. Hierin vertelt ze met foto’s en denkwolkjes wat dyslexie is en wat het met haar doet. Het sluit af met de boodschap: ‘Ik heb dyslexie, ik ben goed zoals ik ben’. 
 

>> klik hier om de inzending van Debora te bekijken.

>> klik hier om de andere inzendingen te bekijken. 

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking was een complete verrassing voor Debora! Ze had met ondersteuning van juf Lucas het boekje gemaakt en de  afgelopen weken vroeg ze telkens of er al iets bekend was over de wedstrijd. Het is goed gelukt om het geheim te houden! Debora wint de enige echte dyslexietrofee 2021, een bon en een spel. Voor de hele klas was er taart om het te vieren. 

Op de foto staat een trotse Debora, met links van haar juf Nijsink en rechts juf Lucas, die op school het spellingshuiswerk van de dyslexiebehandeling met Debora maakt.

Dyslexiewedstrijd 2022

Wil jij ook zo'n mooie beker en een andere toffe prijs winnen? Volgend jaar organiseren we weer een dyslexiewedstrijd. Houd de kinderwebsite in de gaten voor meer informatie!

Meer nieuws

  • Nadenken over prikkelverwerking met symposium Het jonge kind

   220 onderbouwleerkrachten, ib’ers, teamleiders en directeuren bezochten op 1 februari het symposium Het jonge kind. Na twee jaar een online symposium konden zij dit jaar gezellig in Gouda met elkaar nadenken over prikkelverwerking. Lees hier een terugblik op deze mooie dag!

  • Spelend leren, ook in groep 3!

   Veel leerkrachten willen graag het spelend leren nog doorzetten in groep 3. Hoe pas je dat in in je programma?

  • Terugblik symposium christelijk leraarschap: identiteit als bron van hoop

   In januari 2023 was het symposium christelijk leraarschap. Lees hier de terugblik van de dag.

  • 24 jaar bestuurder Rens in beeld

   Vandaag neemt Rens Rottier afscheid als bestuurder van Driestar educatief. Ruim 24 jaar stond hij als voorzitter aan het roer van onze organisatie. We zijn dankbaar voor alles wat hij in deze periode betekende voor het reformatorisch-christelijk onderwijs in en buiten Nederland. Bekijk het beeldverslag wat Rens zoal in die rol als bestuurder deed.

  • Webinars over Gidsen: een christelijke schoolpedagogiek

   Driestar educatief organiseert samen met de TUA een serie gratis webinars waarin de auteurs iedere keer een ander thema uitdiepen dat in een van de hoofdstukken van Gidsen centraal staat.