Debora (12 jaar) wint de dyslexiewedstrijd 2021! 18 juni 2021

Debora den Hartog wint de eerste prijs van de dyslexiewedstrijd 2021! De opdracht was: vertel, knutsel of schrijf iets over je bijzondere boek. Bekijk de inzending, lees mee over de prijsuitreiking en bekijk andere inzendingen.

Uitslag wedstrijd

Ook dit jaar kregen we weer veel inzendingen binnen. Knutselwerkjes, filmpjes, geschreven verhalen... wat zijn de leerlingen er druk mee geweest. De eerste prijs gaat naar Debora den Hartog, zij is 12 jaar en zit op SBO De Akker in Werkendam. Debora maakte naar aanleiding van het boek ‘Ik heb dyslexie, nou en’ zelf een boekje gemaakt. Hierin vertelt ze met foto’s en denkwolkjes wat dyslexie is en wat het met haar doet. Het sluit af met de boodschap: ‘Ik heb dyslexie, ik ben goed zoals ik ben’. 
 

>> klik hier om de inzending van Debora te bekijken.

>> klik hier om de andere inzendingen te bekijken. 

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking was een complete verrassing voor Debora! Ze had met ondersteuning van juf Lucas het boekje gemaakt en de  afgelopen weken vroeg ze telkens of er al iets bekend was over de wedstrijd. Het is goed gelukt om het geheim te houden! Debora wint de enige echte dyslexietrofee 2021, een bon en een spel. Voor de hele klas was er taart om het te vieren. 

Op de foto staat een trotse Debora, met links van haar juf Nijsink en rechts juf Lucas, die op school het spellingshuiswerk van de dyslexiebehandeling met Debora maakt.

Dyslexiewedstrijd 2022

Wil jij ook zo'n mooie beker en een andere toffe prijs winnen? Volgend jaar organiseren we weer een dyslexiewedstrijd. Houd de kinderwebsite in de gaten voor meer informatie!

Meer nieuws

  • Driestar onderwijsadvies en Gouwe Academie opnieuw ISO-gecertificeerd

   Onlangs heeft een externe auditor een audit uitgevoerd bij Driestar onderwijsadvies en Gouwe Academie. We zijn blij te kunnen melden dat we opnieuw het ISO-certificaat hebben gekregen!

  • Derde editie van magazine Samenspel verschenen

   De derde editie van Samenspel is verschenen! Dit magazine, boordevol nieuws en inspiratie over Samen in ontwikkeling, is verspreid onder de (erkende) opleidingsscholen die aangesloten zijn bij Samen in ontwikkeling en bij de stagescholen van Driestar hogeschool.

  • Nieuw MT Driestar onderwijsadvies

   Driestar onderwijsadvies heeft een nieuw MT. Evert de Bruin en Melinda Jansen vormen het nieuwe management. Beiden hebben ervaring in het onderwijs(advies) en werken al bij Driestar educatief.

  • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

   Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

  • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

   Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.