Debora (12 jaar) wint de dyslexiewedstrijd 2021! 18 juni 2021

Debora den Hartog wint de eerste prijs van de dyslexiewedstrijd 2021! De opdracht was: vertel, knutsel of schrijf iets over je bijzondere boek. Bekijk de inzending, lees mee over de prijsuitreiking en bekijk andere inzendingen.

Uitslag wedstrijd

Ook dit jaar kregen we weer veel inzendingen binnen. Knutselwerkjes, filmpjes, geschreven verhalen... wat zijn de leerlingen er druk mee geweest. De eerste prijs gaat naar Debora den Hartog, zij is 12 jaar en zit op SBO De Akker in Werkendam. Debora maakte naar aanleiding van het boek ‘Ik heb dyslexie, nou en’ zelf een boekje gemaakt. Hierin vertelt ze met foto’s en denkwolkjes wat dyslexie is en wat het met haar doet. Het sluit af met de boodschap: ‘Ik heb dyslexie, ik ben goed zoals ik ben’. 
 

>> klik hier om de inzending van Debora te bekijken.

>> klik hier om de andere inzendingen te bekijken. 

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking was een complete verrassing voor Debora! Ze had met ondersteuning van juf Lucas het boekje gemaakt en de  afgelopen weken vroeg ze telkens of er al iets bekend was over de wedstrijd. Het is goed gelukt om het geheim te houden! Debora wint de enige echte dyslexietrofee 2021, een bon en een spel. Voor de hele klas was er taart om het te vieren. 

Op de foto staat een trotse Debora, met links van haar juf Nijsink en rechts juf Lucas, die op school het spellingshuiswerk van de dyslexiebehandeling met Debora maakt.

Dyslexiewedstrijd 2022

Wil jij ook zo'n mooie beker en een andere toffe prijs winnen? Volgend jaar organiseren we weer een dyslexiewedstrijd. Houd de kinderwebsite in de gaten voor meer informatie!

Meer nieuws

  • Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

   Tijdens de zomervakantie is Driestar educatief vier weken volledig gesloten, van week 29 tot en met 32. Als je in die periode contact zoekt met Driestar educatief geldt het volgende.

  • Chris Klaasse: "Je wordt je meer bewust van je positie en opdracht als christen"

   Onze tijd vraagt meer dan ooit om weerbaarheid. Professionals binnen reformatorische organisaties hebben dagelijks te maken met ethische vraagstukken. Daarom hebben Driestar onderwijsadvies en de Erdee Media Groep de leerlijn Persoonlijke en maatschappelijke vorming opgezet. Chris Klaasse, journalist bij het Reformatorisch Dagblad, volgde deze leerlijn: “De bijeenkomst over wereldgelijkvormigheid vond ik bijzonder mooi.”

  • Meld je aan voor de Schoolleidersdag 2022

   De eerste vrijdag van oktober wordt ieder jaar de Schoolleidersdag georganiseerd. Hét moment om schoolleiders van andere christelijk-reformatorische scholen ontspannen te ontmoeten en samen te bezinnen op actuele thema’s. Je kunt je nu aanmelden!

  • Inschrijving masterclass Waardengericht werken op school geopend

   Waarden vormen op veel scholen de basis waarop leraren en schoolleiders keuzes maken. De zoektocht naar een goede verbinding tussen gekozen waarden en de dagelijkse praktijk is echter een complex proces. Wanneer is iets goed of passend en voor wie? Daarover gaat de masterclass 'Waardengericht werken op school' op 12 oktober. Je kunt je nu inschrijven!

  • Promotieonderzoek Winnie Verbeek: betekenisveranderingen van christelijk-religieus erfgoed

   Docent Beeldend vormen Winnie Verbeek van Driestar hogeschool promoveert vandaag op een onderzoek naar de presentatiegeschiedenis van Museum Catharijneconvent. Haar proefschrift heeft de titel ‘Van geloof naar erfgoed. Betekenisveranderingen van christelijk-religieuze objecten in een museale omgeving.’ De promotie vindt plaats aan de Universiteit van Amsterdam.