Nieuws

 • Alle cursussen van de ParnasSys Academie in een handig overzicht

  Wil jouw school stappen maken in het gebruik van ParnasSys in 2018? Meld je aan voor een van onze cursussen! Vraag een brochure aan met al onze cursussen tot de zomer of kijk op de website!

  Lees meer ›
 • Meer nieuws

 • Nieuwe Gynzy Academie begeleidt scholen bij digitaal adaptief en gepersonaliseerd leren

  Driestar onderwijsadvies, Gynzy en O21 gaan intensief samenwerken in de recent opgerichte Gynzy Academie. De drie organisaties slaan de handen ineen om scholen te begeleiden op het gebied van digitaal adaptief en gepersonaliseerd leren.

 • Overname CPS door Driestar educatief een feit

  Uiterlijk 31 december 2018 neemt Driestar educatief CPS Onderwijsontwikkeling en advies over. De afgelopen maanden hebben de organisaties intensief gesprekken gevoerd met als resultaat dat de beide vertrouwde namen en merken intact blijven.

 • Wat zijn jouw drijfveren in je werk?

  Als het goed is, heeft iedereen momenten waarop je denkt: ‘Wat is dit toch geweldig om te doen.’ Het zijn werkzaamheden waar je blij van wordt en energie van krijgt om door te gaan. Dit worden ook wel drijfveren genoemd. Maar wat drijft jou nu eigenlijk in je werk?

 • Interessant lezingenprogramma Studium Generale Driestar hogeschool 2018-2019

  Het programma van Studium Generale 2018-2019 is open voor inschrijving! Ook dit jaar is het weer een breed aanbod van lezingen, debatavonden en boekpresentaties.

 • Trainersopleiding Startblokken | Deelnemers vertellen

  September vorig jaar zijn drie trainers gestart met de trainersopleiding Startblokken van Basisontwikkeling. Ieder vanuit hun eigen organisatie, kinderdagverblijf de Kleine Draeck, kinderdagverblijf Hadassa en kinderopvang Mundo, met als doel om de eigen collega’s te kunnen scholen in Startblokken. Deelneemsters Agda, Sandra en Linda vertellen over hun ervaringen.

 • Volg ook VVE-training: ‘Doe meer met Bas’

  In Middelburg en Nunspeet zijn momenteel groepen die de ‘Doe meer met Bas’-training volgen. Dit bevalt goed, volgens deelneemster Ellen Haegens. Ze vertelt: ‘Het cursusaanbod sluit aan bij de doelgroep en de aanvullende informatie en uitleg door Elsbeth ervaren we als positief.’

 • Wet IKK: zes maatregelen voor 2019 en 2023

  Sinds 1 januari 2018 zijn de maatregelen van de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) van kracht. In 2019 en 2023 gaan echter nog andere wijzigingen in. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft hiervan een overzicht vrij. In dit artikel een korte weergave van de maatregelen van 2019 en 2023 vanuit dit overzicht.

 • Vier redenen om je bevoegdheid vakleerkracht bewegingsonderwijs te behalen

  62% van de basisschoolleerlingen vindt gym het leukste vak. Maar voor leraren is het niet altijd het meest favoriete onderdeel van de dag. Want hoe houd je in een omgeving met zoveel geluid en beweging de regie en leert iedereen op zijn of haar niveau succesvol bewegen? Heb je bijvoorbeeld een plan voor dat kind dat zich snel verveelt, of voor dat kind dat na drie keer nog niet over de bok springt?

 • Refojongere praat soms niet over media uit angst voor afwijzing

  Dat reformatorische jongeren minder met hun ouders praten over media dan hun seculiere leeftijdsgenoten, is verklaarbaar. „De Bijbel noemt verkeerde dingen zonden. Als er online dan iets negatiefs gebeurt, praat je daar niet gemakkelijk over met je ouders.”