Nieuws

 • Terugblik symposium over pedagogische nalatenschap van dr. M. Golverdingen

  Onveranderd actueel. Dat is het pedagogisch gedachtegoed van dr. Golverdingen ook nu nog, vinden Bram de Muynck en Bram Kunz, respectievelijk lector en onderzoeker bij Driestar educatief. „Maar onze tijd vraagt wel om wat andere accenten.”

  Lees meer ›
 • Meer nieuws

 • Download de publieksversie 'Jeugdliteratuur en moraal'

  Docent Janneke de Jong schreef samen met twee collega's uit Zuid-Afrika een artikel over het behandelen van lastige jeugdliteratuur in het onderwijs. Recent is hiervan een publieksversie in het Nederlands verschenen.

 • Wat heeft een appel met wiskunde te maken?

  Er zijn weer vijf nieuwe lessen toegevoegd aan de kennisbank van Driestar educatief. In deze kennisbank kunt u onder de tab ‘lessen’ verschillende lesvoorbeelden vinden. Er is een onderverdeling gemaakt voor de verschillende vakgebieden: talen, exacte vakken, zaakvakken, muziek/gym/bv en levensbeschouwing.

 • Post-hbo-opleiding hoogbegaafdheid: Kinderen echt zien en begeleiden in hun ontwikkeling

  Wil je meer weten over de (hoog)begaafde leerling? Wil je de begeleiding van (hoog)begaafde leerlingen in je school naar een hoger plan trekken? Dan is onze post-hbo-opleiding hoogbegaafdheid iets voor jou!

 • Burgerschapswet: uitstel, maar geen afstel

  Kort geleden stond het nieuwe wetsvoorstel burgerschapsonderwijs op de agenda van de Tweede Kamer. Omdat de coronacrisis de aandacht van de kamer opeiste, is de geplande bespreking uitgesteld. Voor de scholen is het belangrijk te beseffen dat uitstel geen afstel betekent. Invoering van de uitgebreide verplichting tot het geven van burgerschapsonderwijs staat nog steeds gepland voor augustus 2021. Hoe bereidt jouw school zich daarop voor?

 • Geloven in lesgeven

  Binnenkort verschijnt 'Geloven in lesgeven, didactiek als christelijke praktijk'. Dit boek is een belangrijke impuls voor het gesprek over christelijk onderwijs. Het helpt leraren op een andere manier naar hun didactische praktijk te kijken, zodat de christelijke identiteit het onderwijs nog sterker doortrekt.

 • 'Help leraar en zorgleerling zodat het voor hen beiden passend onderwijs wordt'

  'Schaf het speciaal onderwijs niet op korte termijn af. De expertise en de kleinschaligheid biedt sommige leerlingen betere ontwikkelingsmogelijkheden dan het reguliere (’passende’) onderwijs nu kan bieden.'

 • Vernieuwde cockpit in Zien!vo

  Zien!vo blijft in ontwikkeling. Recent is de cockpit volledig vernieuwd. Er is nu veel meer informatie beschikbaar, waardoor je een beter inzicht krijgt op het sociaal-emotioneel functioneren van de leerlingen. In dit artikel vertellen we je er meer over.

 • Driestar hogeschool opnieuw beste pabo van West-Nederland

  Opnieuw komt Driestar hogeschool als beste pabo van West-Nederland naar voren in de jaarlijkse Keuzegids hbo. De opleiding Pedagogiek behoort zelfs tot de beste van het land.

 • 7 ideeën voor een week seksuele vorming

  In deze landelijke Week van de Opvoeding geeft gezinspedagoog Elly van der Gouwe alle opvoeders een digitale bemoediging. Vanuit haar nieuwe kinderboek Wonderlijk en waardevol reikt ze zeven gespreksonderwerpen aan, voor elke dag van de week één. Doen jullie mee?