Lezen voor
je leven
Bekijk de website ›

Twitter

Nieuws

 1. Socialemediagebruik onder reformatorische jongeren erg veranderd

  Het gebruik van sociale media onder christelijke jongeren tussen de 12 en 21 jaar is tussen 2013 en 2016 flink veranderd. Het gebruik van Facebook, Twitter en sms is erg gedaald, terwijl WhatsApp, Instagram en Snapchat steeds vaker worden gebruikt. Ook het smartphonebezit is toegenomen in dezelfde periode.

 2. Invoering Lerarenregister uitgesteld

  Het wetsvoorstel om het Lerarenregister in te voeren is door de Raad van State kritisch beoordeeld. In plaats van invoering per januari 2017 stellen ze een geleidelijke invoering vanaf augustus 2017 voor.

 3. Br-uisen in het dyscalculieprotocol

  Br-uis staat voor: BeRekeningen UItSchrijven. Br-uisen pas je toe bij rekenzwakke leerlingen die het dyscalculieprotocol volgen. We publiceerden deze bijdrage reeds eerder, maar deze keer hebben we nieuwe ervaringen toegevoegd. Deze vind je onder het kopje ‘Ja maar’.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  • Op z’n Engels: het nieuwe Inspectietoezicht

   Door Leon van Dalen, onderwijsadviseur

   Over het afnemen en het gebruik van toetsen is al veel gedacht, beweerd en gediscussieerd. Zijn toetsen zinvol? Of tonen toetsen juist het tekort van ons onderwijssysteem aan? In mijn optiek zijn toetsen een middel om ontwikkeling op leerling- en op schoolniveau te volgen en daarop te anticiperen, maar niet geschikt als beoordeling. Afrekenen op een getal veroorzaakt focus op product in plaats van op proces. Mooi dat de Inspectie daar nu ook oog voor heeft gekregen!

   Lees meer ›
  • Ons onderwijs is verjuft – wat doen we daaraan?
  • Een 6- voor de docent?
  Lees meer blogs ›