Blogs

  • Bijbelbreed; Authentiek

   Door J.H. (Jan) van Doleweerd

   Je bent wat je zegt en doet. Je bent authentiek. Je blijft dicht bij jezelf. Er is een tijd geweest in de pedagogiek dat de identiteit van de persoon voor de klas zoveel mogelijk werd verborgen. Taak en prestatie waren belangrijker. In Aziatische culturen is dat nog steeds het geval. Hoe jij als persoon bent, is niet zo belangrijk. Als de inhoud maar klopt.

   Lees meer ›
  • Een schaap met vijf poten
  • Goed articuleren
  Bekijk alle blogs ›

Nieuws

 • Nieuw: cursus Dyslexiespecialist 3.0

  Schrijf je in voor de vernieuwde cursus Dyslexiespecialist 3.0! Maak kennis met het nieuwe dyslexieprotocol 3.0 en blijf up-to-date van de laatste ontwikkelingen van dyslexie. Meld je nog snel aan voor de cursus van 15 februari!

 • 'Alle kinderen houden van geschiedenis'

  In het DRS magazine met het thema 'Gedenken' wordt geschiedenisdocent Ton van der Schans geïnterviewd. Op school krijgt herdenken expliciet een plaats door het vak geschiedenis. Wat is nu de kern van dat vak en hoe is het verleden herdenken juist voor christenen betekenisvol?

 • Studiemiddag jeugdliteratuur - welkom!

  Op 18 maart duiken we met de leraren Nederlands weer een dag lang in de jeugdliteratuur. Samen denken we daarover na op een sfeervolle locatie. Zoals altijd staan er leerzame lezingen op het programma, tijd voor ontmoeting en ontspanning, en een gezamenlijke maaltijd. We hopen weer veel docenten Nederlands te ontmoeten, zowel uit het vo als het mbo. Ook andere belangstellenden van harte welkom!

Lees meer nieuws ›

Agenda

 1. Symposium Christelijk leraarschap
 2. Online symposium Het jonge kind 2022
 3. Symposium Geloven in lesgeven
 4. Minisymposium Hoogbegaafdheid
 5. Studiemiddag jeugdliteratuur
 6. Conference Primary English
 7. Minisymposium Groep 3
 8. Symposium PO-VO (hoog)begaafdheid
Bekijk de hele agenda ›