Blogs

  • Werk of school. Wat zou jij kiezen?

   Door J.A. (Arjan) Meerkerk

   ‘Dat kan ik samenvatten met de letters W en E’, antwoordde een leraar wis- en natuurkunde in de bovenbouw op de vraag wat zijn leerlingen motiveert voor zijn vak. ‘Voor de kerstvakantie staat voor de meeste leerlingen de W van Werk centraal; ze zijn dan haast niet te motiveren voor het vak. Ze zijn echter zeer gemotiveerd voor werk, en daarvan is meer dan genoeg voor vmbo’ers! Het is dat hun ouders het hun verboden hebben, anders waren de meesten al lang van school af...’

   Lees meer ›
  • Samen‘werken’ aan gedrag
  • Kindgesprekken; waar heb je het over?
  Bekijk alle blogs ›

Nieuws

 • Relevante thema’s voor buitenlandse studenten

  Hoe stel je vanuit de eigen missie relevante pedagogische thema’s voor buitenlandse studenten aan de orde? En welke moeten dat zijn? Hoe slaag je er in dat het kennis wordt ‘by heart’ die zij straks effectief toepassen in hun onderwijspraktijk in een cultureel afwijkende context? Dat zijn, in het kort, de vragen waarmee het onderzoekcentrum in 2016 gestart is met als opdracht -maar ook met de ambitie – om in de loop van 2020 een Engelstalige Pedagogische Canon te presenteren.

 • Volg gratis ‘leerlijn’ in de nieuwe PETE app

  Wil jij in zes weken weer up-to-date zijn en geïnspireerd worden op een thema als Ouderbetrokkenheid of ADHD in de klas? Je kunt je aanmelden voor een traject in de app PETE van Driestar onderwijsadvies. Er is nu een beperkt aantal gratis accounts beschikbaar.

 • Zien! Experttrajecten voorjaar 2020

  Ook dit voorjaar zijn er weer meerdere experttrajecten, waarin we met ib’ers en gedragsspecialisten aan de slag gaan meer te leren over Zien! en hoe je je team kunt begeleiden bij de implementatie van Zien!.

Lees meer nieuws ›