Blogs

  • Zo maak je de speelhoeken in jouw klas rijker

   Door N.J.C. (Nelleke) van Dijk

   Voor het onderwijs aan het jonge kind kunnen de hoeken niet ontbreken. Het aantal hoeken dat we kunnen inrichten is in principe eindeloos. Maar omdat lokalen beperkingen hebben, kunnen we maar een aantal hoeken een plek geven. Wat kunnen we doen om de hoeken die we wel hebben zo rijk mogelijk te maken? In deze blog geef ik per ‘vaste’ hoek inspiratie voor extra toevoegingen om het spel van jonge kinderen te verrijken en zo echt mogelijk te maken.

   Lees meer ›
  • Naar een nieuw schoolplan 2023: zo doe je dat
  • Word Hongaar
  Bekijk alle blogs ›

Nieuws

 • Post-hbo Hoogbegaafdheid & differentiatie nu ook voor het voortgezet onderwijs

  Al enkele jaren biedt Driestar hogeschool de post-hbo-opleiding Hoogbegaafdheid & differentiatie aan voor het basisonderwijs. Na de zomervakantie starten we met een opleiding die zo ingericht is ingericht dat ook docenten, begeleiders of managementleden vanuit het voortgezet onderwijs deze opleiding kunnen volgen.

 • Mediawijsheid in het SBO en (V)SO

  Hoe maak je een eigen nickname? Wat zegt jouw ja/nee-gevoel bij films met geweld? Hoe reageer je als je bloot ziet langskomen op internet? De methode Stapp voor mediawijsheid in de klas is doorontwikkeld voor speciale doelgroepen. Voor leerlingen in het SBO en (V)SO wachten mooie lessen met een praktische toespitsing.

 • Prins Maurits Scholengemeenschap wint Mediawijsheidschallenge 2022

  Welke klas mag zich de meest mediawijze klas van 2022 noemen? Deze vraag stond centraal op de finaledag van de mediawijsheidschallenge, op dinsdag 21 juni in Apeldoorn.

Lees meer nieuws ›

Agenda

 1. Literatuurstudiedag
 2. Symposium Kind en geloof 2022
 3. Schoolleidersdag 2022
 4. Masterclass waardengericht werken op school
 5. Symposium Christelijk leraarschap
 6. Symposium Het jonge kind 2023
 7. Jeugdliteratuurdag
 8. Masterclass (leiderschap en coaching)
 9. Conference Primary English
Bekijk de hele agenda ›