Blogs

  • Bijbelbreed; Authentiek

   Door J.H. (Jan) van Doleweerd

   Je bent wat je zegt en doet. Je bent authentiek. Je blijft dicht bij jezelf. Er is een tijd geweest in de pedagogiek dat de identiteit van de persoon voor de klas zoveel mogelijk werd verborgen. Taak en prestatie waren belangrijker. In Aziatische culturen is dat nog steeds het geval. Hoe jij als persoon bent, is niet zo belangrijk. Als de inhoud maar klopt.

   Lees meer ›
  • Een schaap met vijf poten
  • Goed articuleren
  Bekijk alle blogs ›

Nieuws

 • Nieuw dyslexieprotocol – de belangrijkste veranderingen op een rij

  Je hebt het vast al wel gehoord: per 1 januari 2022 gaat het nieuwe protocol 3.0 van het NKD (Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie) in!

 • Nieuwe uitgave Leeslamp-serie

  ‘Gevaar in de bergen’, geschreven door Bert Wiersema is het nieuwe deel in de serie ‘de Leeslamp’. Het betreft hier een leesboek, dat spannend is, maar met een laag AVI-niveau, speciaal geschreven voor de moeilijk lezende of dyslectische leerling.

 • Gezocht: onderwijsinnovators met liefde voor taal

  Denk jij wel eens aan het verbeteren van het taalonderwijs op je school maar weet je niet goed hoe? En zoek je naar manieren om je collega’s ook enthousiast te maken voor taalbeleid? Dan past de post-hbo-opleiding Taalcoördinator bij jou. We starten in januari 2022 met een nieuwe groep.

Lees meer nieuws ›

Agenda

 1. Symposium christelijk leraarschap
 2. Symposium Het jonge kind 2022
 3. Symposium Geloven in lesgeven
 4. Minisymposium Hoogbegaafdheid
 5. Jeugdliteratuurdag
 6. Conference Primary English
 7. Minisymposium Groep 3
 8. Symposium PO-VO (hoog)begaafdheid
Bekijk de hele agenda ›