Zorgmijding verkleinen – symposium Drempels Slechten, Middelburg 5 maart 2014

Het lectoraat Christelijk leraarschap is al enkele jaren betrokken bij het project Drempels Slechten in de provincie Zeeland. Binnenkort wordt dit project afgerond. Waar gaat het over?

Te laat hulp inschakelen wanneer kinderen en jongeren problemen hebben zorgt ervoor dat er al snel een zwaar hulptraject opgestart moet worden. Drempels Slechten is een project gericht op de hulpverlening en sociale netwerken rondom deze jongeren en hun ouders.

Om te zorgen dat de hulpverlening en de gezinnen met problemen elkaar eerder weten te vinden. Leerkrachten op scholen blijken te behoren tot de sleutelfiguren die kunnen bijdragen aan een oplossing. Zodat er al in een vroeg stadium een oplossing kan komen. Centraal in dit project staan gezinnen met een bevindelijk gereformeerde levensovertuiging. Het resultaat van Drempels Slechten, na onderzoek en twee praktijktesten, is echter ook bruikbaar voor andere groepen waarin zorgmijding speelt (zoals hoogopgeleiden en allochtonen).

Op woensdag 16 april 2014 is het symposium Drempels Slechten in Van der Valk Hotel Middelburg. Hier worden de resultaten uit de praktijk gepresenteerd en kunt u kennismaken met deze aanpak die op een gemeenschap is gericht en zorgmijding verkleint. Dit project is uitgevoerd in opdracht van Provincie Zeeland, samen met SDP|Advies en SCOOP. Het lectoraat is als partner betrokken geweest bij het evaluatieonderzoek.

Enkele studenten van de honoursclass hebben in opdracht van het lectoraat Christelijk Leraarschap onderzocht hoe christelijke leraren hun rol zien ten opzichte van ouders. Zij presenteren dit onderzoek op het symposium.

Ga voor aanmelding en meer informatie naar www.scoopzld.nl/drempels of bekijk de flyer.

Meer nieuws