Passend onderwijs in 3 minuten 8 juli 2014

Wat is passend onderwijs nu precies? Is het nu simpelweg een bezuinigingsmaatregel of zit er een duidelijke visie achter? Wat houdt de zorgplicht in? Waar zijn de samenwerkingsverbanden goed voor? En hoe zit het met de verdeling van het geld voor extra ondersteuning?

Onderstaand animatiefilmpje van het ministerie van Onderwijs legt je in 3 minuten uit wat er precies per 1 augustus 2014 verandert.



Je ziet: er gaat nogal wat veranderen. Dat heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor de leraar voor de klas. Bij Driestar onderwijsadvies zien we dat dat vragen oproept, maar we zien ook kansen. Passend onderwijs vraagt namelijk van ons om niet langer te denken vanuit de beperkingen die een kind kan hebben, maar vanuit de mogelijkheden in groei die elk kind heeft. Een uitdaging!
 
De kenniskring Passend leraarschap doet praktijkgericht onderzoek naar de vraag hoe de leraar het beste ondersteund kan worden bij passend onderwijs. Dat wordt vertaald naar concreet aanbod. Wil je weten wat Driestar onderwijsadvies voor jou en je school kan betekenen? Klik hier voor ons aanbod of neem contact op met G. (Bert) van de Waerdt.

Meer nieuws