Meld je aan voor de Mediawijsheidsquiz 2016 (VIDEO) 26 mei 2016

Kunnen jouw leerlingen multitasken? Wanneer grijpen jouw leerlingen in bij cyberpesten? Hoe mediawijs is jouw klas eigenlijk? Geef je als leerkracht op met een toekomstige brugklas om mee te doen aan de grote mediawijsheidsquiz in november 2016!

Voor alle toekomstige brugklassen (schooljaar 2016-2017) in het voortgezet onderwijs heeft het lectoraat Nieuwe media in vorming en onderwijs een grote mediawijsheidsquiz ontwikkeld.

Deze quiz wordt gespeeld in vijf lesuren (lesuren naar eigen keuze), verspreidt over de vijf dagen in de Week van de Mediawijsheid, van 21 t/m 25 november 2016. Tijdens deze lesuren ga jij met je klas aan het werk met opdrachten die alles te maken hebben met wijs mediagebruik. Iedere les wordt vormgegeven aan de hand van enkele filmpjes die het verhaal tonen van een klas die op kamp gaat. Tijdens deze kampweek worden de leerlingen geconfronteerd met allerlei thema’s rond mediawijsheid. De opdrachten die de kampklas voorgelegd krijgen, mag jij met jouw klas ook uitvoeren.

Geef je vandaag nog op om mee te doen aan deze mediawijsheidsquiz en ga er met je klas voor om de meest mediawijze klas van het jaar te worden! Opgeven kan door een mail met naam, school en (concept-)klasnaam te sturen naar mediawijsheidsquiz@driestar-educatief.nl We zien uit naar een leerzame week vol mediawijsheid!


Meer nieuws