Bezinningsdag Christelijk leraarschap 20 januari 2014

Het Lectoraat Christelijk leraarschap heeft de eerste twee jaren van haar bestaan vooral besteed aan het doen van grondig (voor)onderzoek. Het ligt in de bedoeling om de resultaten hiervan gedurende de tweede helft van de lectoraatsperiode naar buiten te brengen. Tevens streven we er naar om het onderwijsveld van dienst te zijn met de opgedane kennis van christelijk leraarschap in de 21e eeuw.

D.V. 29 januari

We beginnen het nieuwe jaar goed! Op D.V. woensdag 29 januari zetten we de bloemetjes, die inmiddels binnen de kenniskring tot bloei gekomen zijn, buiten. Behalve de presentatie van de bronnen over het gedachtegoed van grote pedagogen staan er allerlei onderzoeken in de steigers, variërend van wat christelijke leraren nodig hebben in het gestalte geven aan hun beroepsidentiteit tot hoe leidinggevenden door de formele gesprekkencyclus hun leraren daarin stimuleren.

Welkom!

Om zoveel mogelijk leerkrachten en leidinggevenden de gelegenheid te geven om deze bezinningsdag bij te wonen, hebben we het gepland op een woensdagmiddag en –avond. We zien uit naar een leerzame en fijne ontmoetingsdag, die vooral wil inspireren! Daarom willen we een ieder oproepen om ook anderen enthousiast te maken voor deelname aan deze dag; het programma biedt veel, terwijl deelname weinig kost (€ 25,- inclusief diner!). 

Kruisbestuiving

Uiteraard is het ook de bedoeling dat we als leden van de kenniskring horen welke succeservaringen en welke behoeften er beleefd worden in onderwijsland, zodat we daarmee binnen het lectoraatswerk ons voordeel kunnen doen. Wij willen ons als onderzoeksgroep graag laten voeden door de experts uit het veld: hoe meer bestuiving, hoe meer bloemen. Tot eer van hun Schepper?!

Meer nieuws