Aankondiging presentatiebijeenkomst Een venster op de hemel 13 november 2014

Woensdagmiddag 26 november 2014 vindt in Gouda de presentatie plaats van een nieuw boek van Ewald Mackay: Een venster op de hemel.

Inhoud

Een venster op de hemel gaat over de vraag naar de verhouding van het christelijk geloof en de inhoud van de schoolvakken. Er blijkt hier bij veel docenten een grote verlegenheid te bestaan. Hoe open je nu vanuit het vak dat je geeft een venster op God? Wij geloven immers dat de werkelijkheid Gods schepping is en dat in elk facet van die werkelijkheid iets van de Schepper oplicht.


Toch geven we maar al te vaak – door de eisen van de overheid of door een zekere schroom – ‘gewoon’ les in de vakken zoals men dat ook op seculiere scholen doet. De auteur voert een dringend pleidooi om het in het christelijk onderwijs anders te doen. Om dat idee ook concreet te maken bevat het tweede deel van het boek negentien lesvoorbeelden waarin leraren uit basis-, voortgezet en hoger onderwijs vanuit verschillende vakken – van rekenen/ wiskunde tot Engels – laten zien hoe zij geprobeerd hebben om voor hun leerlingen een venster op de hemel te openen.

Aanmelden

Je kunt je op deze pagina aanmelden voor de boekpresentatie.

Bestellen boek

Het boek is na 26 november 2014 te bestellen via de webwinkel.

Meer nieuws