ParnasSys-onderwijsadviseur Lia Huisman: “Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden” 21 maart 2017

Lia Huisman, onderwijsadviseur ParnasSys bij Driestar onderwijsadvies, is al bijna dertig jaar actief in het onderwijs. Tegenwoordig verzorgt ze ook coaching op het gebied van ParnasSys. Ze stelt zich aan ons voor.

“Na 29 jaar onderwijs roep ik geregeld dat de enige rol die ik nog niet vervuld heb, die van conciërge is. Als leerkracht, intern begeleider en directeur voelde ik mij altijd verbonden met de scholen waar ik werkzaam was. De laatste jaren is daar de rol van lerarenopleider, onderwijsadviseur en coach bijgekomen. Daarbij is wat meer afstand tot de leerlingen maar even dankbaar om te doen. ParnasSys-trainingen geven doe ik sinds zeven jaar naast de overige werkzaamheden.

Coaching en ParnasSys

En dan plopt een aanvraag mijn mailbox binnen of ik coaching op het gebied van ParnasSys wil verzorgen. Kijk, (startende) leerkrachten, ib’ers en directeuren coachen doe ik wekelijks, dus ik vind het heel verrassend om deze twee onderwerpen samen te laten komen. En wat blijkt? Het levert enorm boeiende sessies op! Wanneer een directeur of intern begeleider komt te werken op een school waar ParnasSys al jaren in gebruik is maar zelf nog onbekend is met het systeem, kan dit onzekerheid en wellicht verwarring veroorzaken. Dan is het heel prettig om samen de ParnasSys-omgeving door te lopen en te bespreken op welke wijze het systeem verbonden is met het handelen van de medewerkers op de school. Dit geldt eveneens voor directieleden die al jaren bekend zijn met ParnasSys en hun team meer willen steunen en aansturen op het gebied van leerlingenzorg, ouderbetrokkenheid, klassenmanagement en kwaliteitszorg.

Meer mogelijkheden dan verwacht

De nieuwe ontwikkelingen binnen ParnasSys worden tevens besproken, zodat deze weer verder uitgerold kunnen worden in het team. De opbrengst van deze bijeenkomsten zijn groot; ParnasSys blijkt meer mogelijkheden te bieden dan verwacht, de deelnemer aan het coachingstraject voelt zich bekwamer en meer in staat om goed leiding te geven aan onderwijskundige processen.  Een mooie winst! Voor het volgen van coaching geldt wat mij betreft: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!”

Meer informatie over coaching en ParnasSys? Neem contact met mij op via e-mail of telefonisch, 06-28 02 03 53. 

Meer nieuws