ZIEN! en Schooljudo 1 juni 2018

Werken aan een veilige en fijne sfeer op school en tegelijk actief bezig zijn? Dat kan met de methodiek van Schooljudo. De 7 hoofdwaardes van Schooljudo sluiten goed aan bij de kernbegrippen van ZIEN!. Zo kun je na het invullen van ZIEN!, concreet aan de slag vanuit de methodiek van Schooljudo. We schreven hierbij een handreiking.

Schooljudo

Schooljudo is een beproefde methode om te werken aan een veilige en fijne sfeer op school. Door middel van oefeningen op de mat leren kinderen sociale vaardigheden. De beweeglessen kun je doen in het klaslokaal, op het plein of in het gymlokaal. Naast deze beweeglessen zijn er ook praatlessen. Zowel tijdens de praatlessen als tijdens de beweeglessen wordt er gebruik gemaakt van bekende Disneyverhalen en –figuren.

Handreiking

In deze handreiking lees je welke waarden van Schooljudo bij welke aspecten van ZIEN! passen. Daarnaast vind je een korte uitleg van wat Schooljudo is. Ook lees je er meer over de drie elementen die je zowel tijdens het bewegen als in de klas in kunt zetten om de sociale vaardigheden te bevorderen.

Meer informatie

Het document is te vinden onder de knop Informatief in ZIEN!, bij de sova-methodes. Daarnaast staat het document ook bij de handelingssuggesties op groepsniveau.

Wil je meer informatie over Schooljudo, kijk dan ook eens op de website: www.schooljudo.nl. Je kunt ook rechtstreek contact opnemen met het team Schooljudo via e-mail of telefonisch: 088-5400215.

judologo.jpg

Meer nieuws