Terugblik ontmoetingsavond mediaopvoeding 26 april 2018

Hoe ziet jouw kind de wereld om zich heen? In welke mate beïnvloeden media de denkkaders van onze kinderen en hoe kunnen opvoeders met deze gedigitaliseerde realiteit omgaan? Vragen die centraal stonden tijdens een ontmoetingsavond over mediaopvoeding op 13 april jl. Zo’n zeventig betrokken opvoeders waren bijeen om met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp.

De avond begint met een opening door Arjan van Vugt, bestuurslid Stichting Mediawijzer en mede-organisator. Sjaak Jacobs, onderwijsadviseur Driestar onderwijsadvies en JBGG, introduceert aan de hand van treffende beelden het thema ‘Door de ogen van je kind’. Met welke ontwikkelingen krijgen onze kinderen te maken? Wat zien zij online en om zich heen?
 
De deelnemers van de ontmoetingsavond gaan vervolgens uiteen in drie workshops om praktisch bezig te zijn met verschillende onderwerpen: Mediatijd, over het mediagesprek en begrenzing, Als ouder positief beïnvloeden, over identificatiefiguur zijn ‘practice what you preach’ en Zo willen wij gezin zijn, welke waarden geef je mee in je gezin?. De workshops bieden de kans om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.
 
Na de workshops wordt de digitale tool gepresenteerd door Gijsbert Bouw, journalist bij het Reformatorisch Dagblad en betrokken bij Stichting Mediawijzer, en Steven Middelkoop, programmamanager Yona Foundation en jeugdwerkadviseur HHJO. Deze MediaOpvoedWijzer wil ouders helpen bij de mediaopvoeding door hen adviezen te geven op verschillende thema’s, die aansluiten bij hun opvoedstijl en visie.
 
We kijken terug op een mooie avond. Wil jij ook toegerust worden over mediaopvoeding, of een lezing of workshop over mediawijsheid in school, gezin of kerk organiseren? Neem contact met ons op of bekijk de pagina Mediawijsheid
 
Mediawijsheid.JPG
Mediawijsheid-3.JPG
Mediawijsheid-4.JPG
Mediawijsheid-5.JPG
 

Meer nieuws