Subsidie voor schoolontwikkeling beschikbaar 3 december 2020

De overheid stelt subsidie beschikbaar voor het versterken van school- en onderwijsontwikkeling in het basis- en voortgezet onderwijs. Dit helpt scholen om een impuls te geven op diverse terreinen. Aanvraag van de subsidie is mogelijk tot en met 15 januari 2021. Driestar onderwijsadvies biedt scholen aan te ondersteunen bij het opstellen en uitvoeren van de plannen voor verbetering van het onderwijs.

Goede ideeën sneuvelen vaak

School- en onderwijsontwikkeling is essentieel voor de onderwijskwaliteit. Helaas, lukt het in de praktijk vaak niet om plannen uit te werken en mensen en geld vrij te maken. Uiteindelijk sneuvelen veel goede ideeën en worden veranderingen niet duurzaam geborgd.

Leren en professionaliseren

Daarom wordt er vanuit de overheid een subsidie beschikbaar gesteld voor materiële en personele kosten, die direct verband houden met het te subsidiëren traject. Scholen kunnen van deze subsidie gebruik maken om te werken aan schoolontwikkeling en de duurzame schoolontwikkeling in het basis- en voortgezet onderwijs wordt versterkt. Het doel is dat scholen lerende en professionele organisaties worden én blijven.

Voorwaarden

Zoals aan elke subsidie, is ook aan deze subsidie een aantal voorwaarden gesteld. De aanvraag moet voorzien zijn van een plan en begroting en gericht zijn op één of meerdere van de volgende thema’s: verbeteren onderwijskwaliteit, omgaan met leraren- en schoolleiderstekort, kansen(on)gelijkheid en digitalisering.

Ondersteuning Driestar onderwijsadvies

De aanvraag termijn van deze subsidie loopt van 25 november 2020 t/m 15 januari 2021. Aangezien dit kort dag is, is Driestar onderwijsadvies graag behulpzaam bij het opstellen en uitvoeren van de plannen, zodat we met elkaar kunnen werken aan duurzame schoolontwikkeling en de verbetering van ons onderwijs voor onze kinderen.
 
Voor meer informatie kun je terecht bij L.A.G. (Leen) Ruijgrok, onderwijsadviseur bij Driestar onderwijsadvies.
 

Meer nieuws