Speciaal voor catecheten: basiscursus Pedagogiek en didactiek 19 juni 2019

Ook volgend cursusjaar biedt het Wartburg College in samenwerking met Driestar hogeschool een basiscursus voor catecheten aan in Rotterdam. De cursus is voor iedere catecheet die wil oefenen met pedagogiek en didactiek.

Tijdens zes avonden gedurende het catecheseseizoen staan we stil bij een aantal pedagogische en didactische thema’s, toegespitst op de praktijk van catechisatie. Deze cursus is bedoeld voor (aanstaande) catecheten die geen onderwijservaring hebben of een aantal basisprincipes nog eens grondig door willen nemen en oefenen. We vinden het belangrijk dat de eigen vragen van de deelnemers aan de orde komen en zullen dus veel aandacht hebben voor praktijksituaties. Daarom organiseren we de cursus ook tijdens het catechisatieseizoen. Wat tijdens de cursus aan bod komt, kun je dan in de praktijk toepassen. Ook kun je dingen waar je tegenaan loopt bij het geven van catechese inbrengen en in de groep bespreken.

Inhoud van de avonden

De thema’s van de avonden zijn:
  1. Introductie: leefwereld van jongeren
  2. Contact en relatie
  3. Voorbereiding en orde
  4. Hoe kom je bij het hart van jongeren?
  5. Bijbellezen en vragen stellen

Aanmelden en meer informatie

Ben jij geïnteresseerd? Lees dan verder en meld je dan aan voor deze cursus! We starten op donderdag 29 augustus. Heb je vragen? Neem dan contact op met ds. Bram Kunz.

Meer nieuws