Mijn leerling wordt behandeld voor dyslexie: Wat nu? 22 februari 2019

Wie is Pelle eigenlijk? Wat betekenen toch al die symbolen? Waarom is ons klanksysteem zo belangrijk binnen de behandelingen? Hoe gebruik ik het stappenplan woordenschrijven precies? Zomaar wat vragen die bij je naar boven komen als je een leerling die in behandeling is voor dyslexie begeleidt op school.

Je hebt je misschien wel verdiept in deze dingen, maar vraagt je af of je de goede toepassing hiervan doet binnen de begeleiding.

Op veel scholen volgen kinderen met ernstige, enkelvoudige dyslexie een externe behandeling van ongeveer een jaar. Bij deze behandeling horen huiswerkopdrachten voor thuis en school. Het huiswerk op school wordt meestal verzorgd door de leerkracht, onderwijsassistenten of remedial teachers.

Inhoud van de cursus

Mocht je behoefte hebben aan meer achtergrondinformatie over de vergoede dyslexiebehandelingen, dan is onze cursus Achtergronden dyslexiebehandeling een unieke kans om er kennis mee te maken. In deze cursus leer je meer over de achtergronden van dyslexiebehandeling. Zo wordt meer inzicht gegeven in de opbouw van de behandelingen, je ontdekt meer over de logica achter de inhoudelijke opbouw van de dyslexiebehandelingen en er zal ingegaan worden op materialen die gebruikt worden binnen de behandelingen. Je maakt daarnaast kennis met Pelle en ziet welke rol hij speelt binnen het behandeltraject.

Tijdens de cursus wordt ook uitgelegd waarom we met een klankschema en symbolen werken. Je gaat zelf ervaren hoe het is om met deze materialen te werken. Ten slotte wordt stilgestaan bij de samenwerking tussen behandelaar, ouders en betrokkenen van de school om het kind te stimuleren tot ontwikkeling binnen de behandeling. Je hebt elkaar echt nodig!

De cursusavond zal plaatsvinden op dinsdagavond 23 april in Gouda. Interesse? Meld je hier aan.

Meer nieuws