Meld je aan voor de expertcursus ZIEN! 19 april 2017

Ook in het nieuwe schooljaar wordt de tweedaagse ZIEN!-expertcursus weer gegeven. Ben je ib’er of gedragsspecialist, heb je deze cursus nog niet gevolgd en wil je met je team ZIEN! goed leren inzetten? Schrijf je dan nu in!

Enthousiast

Deelnemers van de expertcursus zijn na afloop altijd enthousiast over de nieuwe dingen die ze hebben geleerd, en hebben veel zin om deze in hun schoolteam toe te passen. Een reactie van deelnemer Wendy Wels, ib’er op basisschool De Handreiking in Eindhoven:

“Door het volgen van de expertcursus heb ik meer inzicht gekregen in het observatiesysteem ZIEN!. Tijdens de praktijkgerichte opdrachten, die je later zeer goed kan gebruiken in je eigen team, leer je de begrippen en de inhoud van de dimensies van ZIEN! op een speelse wijze eigen te maken. Alle onderdelen van ZIEN! komen aan bod, het belang van goede observaties, hoe registreer je zo zuiver mogelijk, hoe interpreteer je een individueel profiel en een groepsprofiel. Je gaat aan de gang met profielen van de opleiding, maar ook met de profielen van je eigen school.

Door het aanstekelijke enthousiasme van onze experttrainer en de manier waarop ze ons de begrippen van ZIEN! gedurende de cursus terug kon geven vlogen de cursusdagen om. En is er echt een basis gelegd om met ZIEN! aan de slag te kunnen in onze eigen school.

Ik was daar met twee collega's van mijn school en dat hebben wij alle drie als een enorme meerwaarde ervaren. Met name na de cursus, toen wij de profielen van onze school gingen bekijken, konden wij elkaars expertise goed gebruiken. Je hebt echt oefening nodig om de profielen op de juiste wijze te kunnen lezen. De cursus is een perfecte aanzet hiertoe, maar de meters moet je vervolgens zelf maken. Wel heel fijn is het om te ervaren dat je met een profiel waar je mee vastloopt altijd mag mailen met de onderwijsadviseur die de expertcursus geeft. Zij geeft je dan snel uitgebreid antwoord, zodat je weer verder kunt.”

Data

Wil je je ook verdiepen in ZIEN! en je team verder kunnen leiden in het gebruik van ZIEN! en het werken aan sociale competenties en sociale veiligheid? Meld je dan nu aan! De cursus wordt in het schooljaar 2017-2018 twee keer georganiseerd, op dinsdag 19 september en 14 november en op donderdag 5 oktober en 30 november.

Meer nieuws