Terugkijken: Nieuw Licht-uitzending over bewust omgaan met nieuwe media 30 april 2019

“Ik dacht dat het me veel moeite zou kosten, maar het is me eigenlijk heel goed afgegaan.” De studenten die hun smartphone voor 72 uur inleverden, zijn unaniem: het is best wel fijn om een tijdje niet afgeleid te worden door alle prikkels die er binnen komen via hun telefoon.

In het EO-programma Nieuw Licht geven ze een eerlijk inkijkje in de plaats die de smartphone inneemt in hun dagelijks leven.

Vorige maand gingen negen studenten van onze hogeschool een detoxchallenge aan: onder toeziend oog van de camera van het EO-programma Nieuw Licht gingen hun smartphones voor 72 uur de kluis in. De studenten, onderwijsadviseur Sjaak Jacobse en programmamanager innovatie Kees Ritmeester geven in de Nieuw Licht-uitzending inzicht in hoe ons mediagebruik soms conflicteert met de manier waarop je als christen zou willen leven én de manier waarop nieuwe media gezond en bewust gebruikt kunnen worden vanuit christelijk perspectief.

Weten hoe het de studenten is vergaan? Klik hieronder om de uitzending terug te kijken.

nieuwlicht2.png

Meer nieuws

  • Conference Challenges of Ethical Leadership

   Leiders van maatschappelijke organisaties: welkom op de conferentie van donderdag 3 tot en met 5 oktober 2019 in Leuven. Het thema is: The Challenges of Ethical Leadership: Wisdom from the Protestant Tradition.

  • Veiligheid monitoren met Zien!: geef toestemming voor de uitwisseling

   Zien! Leerling 5-8 mag je gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid. Let op: het is belangrijk dat je vóór 1 juli 2019 toestemming geeft voor de uitwisseling van jullie gegevens met de inspectie!

  • Update groepskaart ParnasSys

   Gebruik je de groepskaart in ParnasSys voor het volgen en plannen van je onderwijs? Dan is er goed nieuws! De groepskaart is per 15 mei vernieuwd; nieuwe look, maar ook nieuwe mogelijkheden.

  • Nieuwe data Zien!-experttrajecten

   In twee dagen alles leren over het werken met Zien! en het begeleiden van je team daarin. Dat kan met het experttraject van Zien!

  • Datum literatuurstudiemiddag bekend

   Jaarlijks organiseren we een literatuurstudiemiddag voor alle liefhebbers van literatuur. Volgend cursusjaar zal dit zijn op vrijdagmiddag 27 september.