Nieuwe opleiding AD-PEP feestelijk van start! Geplaatst op 18 januari 2019

Vandaag vierden we feest! 86 nieuwe studenten zijn gestart met de nieuwe AD-opleiding Pedagogisch Educatief Professional van Driestar hogeschool en Hoornbeeck College.
Een van die studenten is Joanke Kersbergen: 'Ik heb heel veel zin om te beginnen! Ik heb me ingeschreven omdat dit precies is wat ik zocht! Ik kijk uit naar de uitdagingen in het omgaan met pubers en kinderen.'

Deze AD-opleiding is een niveau 5-opleiding voor werken in het onderwijs en de jeugdzorg. De studie is bedoeld voor mbo'ers met een opleiding op het gebied van Maatschappelijke Zorg, Pedagogisch Werk of Sociaal Werk. De opleiding duurt twee jaar en studenten krijgen één dag per week les. Een groot deel van de opleiding voeren ze uit op hun werkplek. De toekomstige pedagogisch educatief professionals gaan dus veel leren in de praktijk!

Aan alle nieuwe studenten: heel veel succes en tot volgende week!

Meer weten over deze opleiding? Kijk op driestar-educatief.nl/ADPEP.

DSC02201.png

ADPEP-lancering-2.png

ADPEP-lancering-3.png

ADPEP-lancering-4.png

Meer nieuws

  • Inschrijving geopend voor ib-opleiding 2019-2020

   Je bent al langere tijd intern begeleider op jouw school. Of je bent nog maar net begonnen met deze prachtige taak binnen je school. Dan hebben wij voor jou een interessant eenjarige Post-Hbo ib-opleiding! Je kunt je nu inschrijven voor het cursusjaar 2019-2020

  • Terugblik symposium Het jonge kind 2019

   Meer dan 200 leerkrachten, ib’ers en teamleiders uit de onderbouw bezochten op 6 februari het symposium Het jonge kind. Dit jaar was Bea Pompert te gast met haar lezing ‘Spelend leren? Liever niet!’. Een korte terugblik op deze inspirerende dag die door de deelnemers werd gewaardeerd met een 8,6!

  • En dan ben je leraar

   Ken jij iemand die ook geknipt is voor het onderwijs? Attendeer hem of haar op de nieuwe campagne Uurtje voor de klas!

  • Zien! leerlingvragenlijst 1-16 vernieuwd

   De leerlingvragenlijst Leer- en leefklimaat voor so/vso en groep 1-4 is vernieuwd. De stellingen zijn tekstueel gewijzigd en er zijn een aantal stellingen toegevoegd. Ook is er bij elke stelling een picto-versie ontwikkeld, speciaal voor leerlingen met een laag taalbegrip.

  • Zien! Experttrajecten voorjaar 2019

   Ook dit voorjaar zijn er weer meerdere experttrajecten, waarin we met ib’ers en gedragsspecialisten aan de slag gaan meer te leren over Zien! en hoe je je team kunt begeleiden bij de implementatie van Zien!.