Master Leren en innoveren Gouda opnieuw beoordeeld als topopleiding Geplaatst op 8 maart 2018

Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2018, die vandaag verschijnt. In de categorie Onderwijsvernieuwing staat onze master Leren en innoveren in de top van de ranking van masters die aangemerkt worden als topopleiding.

Deze master Leren en innoveren is een samenwerking tussen Driestar hogeschool, Christelijke Hogeschool Ede en Hogeschool Viaa. Ook de master Educational Leadership binnen het samenwerkingsverband Penta Nova is opnieuw een topopleiding.
 
De Keuzegids geeft de master 80 punten (van 100). Uit studentenoordelen blijkt dat de master van de christelijke hogescholen opvalt door goede toetsing en door ‘studeerbaarheid’. Ook over het programma, de docenten, de praktijkgerichtheid en de faciliteiten zijn zij zeer te spreken. Studieleider Lennart Visser: “Onze opleidingen zijn kleinschalig en er is veel aandacht voor persoonlijk contact en kwaliteit. Voor een masterstudie moet je als leraar echt wel iets opzij zetten, maar de ervaring is dat de meeste studenten het goed volhouden. Ze leren enorm veel en passen dit tijdens de studie toe in hun dagelijkse werk op hun school.”
 
De master Leren en innoveren leidt op tot Teacher Leader. Ze richt zich op leraren die zich binnen de school meer bezig willen houden met onderwijsvernieuwing en beleid. Docenten leren te analyseren welke problemen en wensen er zijn in het onderwijs en hoe die het beste kunnen worden aangepakt. De masteropleiding is bedoeld voor leraren uit alle sectoren van onderwijs. Meer informatie over deze master: www.masterli.org. Binnen deze master biedt Driestar hogeschool vanaf cursusjaar 2018-2019 ook de Engelstalige track Christian Education aan.
 
In de categorie Onderwijsmanagement krijgt de master Educational Leadership met 77 punten als topopleiding de tweede plek na de zelfstandige master van Hogeschool Viaa. “Een topper waar veel aandacht is voor het leren doen van onderzoek,” oordeelt de Keuzegids. Deze master wordt aangeboden binnen het samenwerkingsverband Penta Nova van Marnix Academie, Christelijke Hogeschool Ede, Driestar hogeschool, InHolland, Hogeschool Leiden en de eerder genoemde Viaa.
 
Vanaf volgend jaar biedt Driestar hogeschool samen met de Marnix Academie en Thomas More Hogeschool binnen het samenwerkingsverband Radiant Lerarenopleidingen de master Passend meesterschap aan, gericht op het versterken van pedagogisch-didactisch handelen van docenten in het basisonderwijs.
 
Bron: Keuzegids Masters 2018, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.), www.keuzegids.nl.
 

Meer nieuws