Jufs in spe snuffelen tussen de tweedehandsjurken 24 april 2019

In het kader van duurzaamheid organiseerde de duurzaamheidscommissie van Driestar hogeschool onlangs een kledingruil: Swap, don't shop is het motto.
In de studentenliving van Driestar hogeschool in Gouda staan twee rijen tafels opgesteld. Op het meubilair: stapels shirts, rokken en blouses. Verder liggen er een verdwaalde pyjama, een exotisch gekleurde zwembroek en een wollen sjaal. Aan een paar kapstokken hangen de jurkjes. Onder een tafel staat nog een tiental paar schoenen. De prijslijst is kort en krachtig: schoeisel gaat weg voor 5 euro, een jurkje doet 3 euro, rokjes kosten 2 euro en de shirtjes wisselen voor maar 1 euro van eigenaar. Als je als student kleding inleverde, mag je gratis iets voor een nieuwe outfit uitkiezen.

kledingruil2.jpg
Het winkelend publiek bestaat vooral uit studentes. Ze neuzen tussen de stapels rokjes –die netjes op maat gelegd zijn– en passen gekozen modellen in het speciaal daarvoor ingerichte hokje. Twee jufs in spe staan bij de jurken. De een houdt een met rood-blauw-wit gestreept jurkje voor bij haar vriendin. „Het staat prachtig bij je ogen.” De ander lacht: „Ha, jij kunt zo verkoper worden.”

Verder lezen? Dit artikel is geschreven door een journalist van het RD. Lees hier het hele artikel.

Meer nieuws

  • Conference Challenges of Ethical Leadership

   Leiders van maatschappelijke organisaties: welkom op de conferentie van donderdag 3 tot en met 5 oktober 2019 in Leuven. Het thema is: The Challenges of Ethical Leadership: Wisdom from the Protestant Tradition.

  • Veiligheid monitoren met Zien!: geef toestemming voor de uitwisseling

   Zien! Leerling 5-8 mag je gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid. Let op: het is belangrijk dat je vóór 1 juli 2019 toestemming geeft voor de uitwisseling van jullie gegevens met de inspectie!

  • Update groepskaart ParnasSys

   Gebruik je de groepskaart in ParnasSys voor het volgen en plannen van je onderwijs? Dan is er goed nieuws! De groepskaart is per 15 mei vernieuwd; nieuwe look, maar ook nieuwe mogelijkheden.

  • Nieuwe data Zien!-experttrajecten

   In twee dagen alles leren over het werken met Zien! en het begeleiden van je team daarin. Dat kan met het experttraject van Zien!

  • Datum literatuurstudiemiddag bekend

   Jaarlijks organiseren we een literatuurstudiemiddag voor alle liefhebbers van literatuur. Volgend cursusjaar zal dit zijn op vrijdagmiddag 27 september.