Inschrijving geopend voor post-hbo-ib-opleiding 2019-2020 Geplaatst op 15 februari 2019

Of je nu al langere tijd intern begeleider op jouw school bent of nog maar net begonnen bent met deze prachtige taak, wij hebben een interessante eenjarige post-hbo-ib-opleiding voor je! Je kunt je vanaf nu inschrijven voor het cursusjaar 2019-2020!

Ilona Schoevaars is één van de deelnemers dit jaar. Enthousiast vertelt ze: De opleiding staat volledig in het teken van persoonlijke groei en je kunt verschillende onderwerpen kiezen voor je opdrachten. Zo ben je eigenaar over je werk en sluit je aan bij de eigen schoolontwikkeling’. 

Vijfde cursusjaar

Het cursusjaar 2019-2020 wordt het vijfde jaar dat deze opleiding draait. Dat betekent dat we inhoud en opzet van de opleiding steeds verbeteren. De opleiding bestaat uit tien dagen. Daarnaast werk je aan praktijkopdrachten en lees je relevante literatuur. Je maakt ook deel uit van een coachgroep. Ilona: 'Het fijne aan de Ib-opleiding bij Driestar educatief is dat je met veel verschillende personen in een leergroep zit. Zo zijn er mensen die al jaren ervaring hebben terwijl anderen net zijn begonnen. Met elkaar heb je veel kennis en kun je van elkaar leren.' Samen met deze medestudenten bespreek je de voortgang van je opdrachten en je persoonlijke ontwikkeling. 

Communicatie buiten én in de groep

De inhoud van de opleiding is verdeeld over drie modules: innovatie, communicatie en onderzoek. 'Tijdens de bijeenkomsten deel je ervaringen en ook ben je bezig om je eigen competenties te verrijken' vertelt Ilona. 'De verschillende docenten hebben specifieke kennis van het onderwerp en passen de inhoud aan de leergroep aan.' Daar waar mogelijk wordt ParnasSys bij de opleiding betrokken. Tijdens de tiende dag wordt de opleiding afgesloten met een persoonlijk gesprek met de opleider(s) en een gecommitteerde. Je geeft ook een eindpresentatie aan je studiegenoten. 

De bijeenkomst het met onderwerp 'communicatie' blijft Ilona het beste bij. 'We bespraken het belang van communicatie en hebben met een acteur casussen uitgespeeld. Als ib'er is een open en consequente manier van communiceren van belang. Zo zorg je voor een vertrouwelijke band met je collega’s en ouders.' Dit wordt ook gemerkt in de bijeenkomsten. Bert van der Mel (studiebegeleider) merkt op 'Onze ervaring is dat er hechte groepen ontstaan, die veel van en met elkaar leren.'

Voor meer informatie over data, inhoud en inschrijven klik je hier. Of neem contact op studiebegeleider Bert van der Mel.

Meer nieuws

  • Uitnodiging Acadin-congres 2019

   Acadin organiseert op 2 oktober 2019 het 5e Acadin-congres. Dit jaar staat het congres volledig in het teken van interactie en workshops. Het congres is voor (proef)abonnementhouders en geïnteresseerde scholen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

  • AD-PEP, twee maanden verder

   Twee maanden geleden, op 18 januari ging onze nieuwe opleiding Associate Degree: Pedagogisch Educatief Professional van start. 86 nieuwe studenten kwamen naar Gouda om feestelijk welkom geheten te worden.

  • Het fenomeen Driestarstel: Steven en Paulien Middelkoop

   Al zo’n 75 jaar zijn ze er, Driestarstellen. Net zolang als de naam De Driestar bestaat. In 1944 komen we de naam als eerste tegen, op de gevel van een kweekschool op reformatorische grondslag in Krabbendijke. Die naam siert nog steeds de gevel, nu van twee scholen in Gouda: Driestar educatief en Driestar college.

  • Wijziging in Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling

   In Nederland worden naar schatting 119.000 kinderen geconfronteerd met huiselijk geweld. Gemiddeld wordt er één kind per schoolklas mishandeld, dat zijn twee kinderen per kinderopvanglocatie. Daarom is sinds eind 2018 de app ‘Meldcode kindermishandeling’ beschikbaar. De app is speciaal voor beroepskrachten uit de kinderopvang ontwikkeld.

  • Negen pabostudenten doorstaan detoxchallenge

   “789 berichten in 35 chats!” "Hè, die lege plaats in mijn broekzak is weer opgevuld.“ "Ik ben blij dat ik hem terug heb, maar ergens ook weer niet.” Drie reacties van studenten die de detox challenge aangingen.