Inschrijving geopend voor post-hbo-ib-opleiding 2019-2020 15 februari 2019

Of je nu al langere tijd intern begeleider op jouw school bent of nog maar net begonnen bent met deze prachtige taak, wij hebben een interessante eenjarige post-hbo-ib-opleiding voor je! Je kunt je vanaf nu inschrijven voor het cursusjaar 2019-2020!

Ilona Schoevaars is één van de deelnemers dit jaar. Enthousiast vertelt ze: De opleiding staat volledig in het teken van persoonlijke groei en je kunt verschillende onderwerpen kiezen voor je opdrachten. Zo ben je eigenaar over je werk en sluit je aan bij de eigen schoolontwikkeling’. 

Vijfde cursusjaar

Het cursusjaar 2019-2020 wordt het vijfde jaar dat deze opleiding draait. Dat betekent dat we inhoud en opzet van de opleiding steeds verbeteren. De opleiding bestaat uit tien dagen. Daarnaast werk je aan praktijkopdrachten en lees je relevante literatuur. Je maakt ook deel uit van een coachgroep. Ilona: 'Het fijne aan de Ib-opleiding bij Driestar educatief is dat je met veel verschillende personen in een leergroep zit. Zo zijn er mensen die al jaren ervaring hebben terwijl anderen net zijn begonnen. Met elkaar heb je veel kennis en kun je van elkaar leren.' Samen met deze medestudenten bespreek je de voortgang van je opdrachten en je persoonlijke ontwikkeling. 

Communicatie buiten én in de groep

De inhoud van de opleiding is verdeeld over drie modules: innovatie, communicatie en onderzoek. 'Tijdens de bijeenkomsten deel je ervaringen en ook ben je bezig om je eigen competenties te verrijken' vertelt Ilona. 'De verschillende docenten hebben specifieke kennis van het onderwerp en passen de inhoud aan de leergroep aan.' Daar waar mogelijk wordt ParnasSys bij de opleiding betrokken. Tijdens de tiende dag wordt de opleiding afgesloten met een persoonlijk gesprek met de opleider(s) en een gecommitteerde. Je geeft ook een eindpresentatie aan je studiegenoten. 

De bijeenkomst het met onderwerp 'communicatie' blijft Ilona het beste bij. 'We bespraken het belang van communicatie en hebben met een acteur casussen uitgespeeld. Als ib'er is een open en consequente manier van communiceren van belang. Zo zorg je voor een vertrouwelijke band met je collega’s en ouders.' Dit wordt ook gemerkt in de bijeenkomsten. Bert van der Mel (studiebegeleider) merkt op 'Onze ervaring is dat er hechte groepen ontstaan, die veel van en met elkaar leren.'

Voor meer informatie over data, inhoud en inschrijven klik je hier. Of neem contact op studiebegeleider Bert van der Mel.

Meer nieuws

  • Update groepskaart ParnasSys

   Gebruik je de groepskaart in ParnasSys voor het volgen en plannen van je onderwijs? Dan is er goed nieuws! De groepskaart is per 15 mei vernieuwd; nieuwe look, maar ook nieuwe mogelijkheden.

  • Nieuwe data Zien!-experttrajecten

   In twee dagen alles leren over het werken met Zien! en het begeleiden van je team daarin. Dat kan met het experttraject van Zien!

  • Datum literatuurstudiemiddag bekend

   Jaarlijks organiseren we een literatuurstudiemiddag voor alle liefhebbers van literatuur. Volgend cursusjaar zal dit zijn op vrijdagmiddag 27 september.

  • De ideale wereld

   Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.

  • Robinson Crusoe: avontuurlijk én puriteins

   Robinson Crusoe, de wereldberoemde held die overleefde op een onbewoond eiland, is driehonderd jaar geleden geboren. Althans, de roman waarin hij de hoofdrol heeft. Dat het boek niet slechts gaat over een heldhaftige en vernuftige schipbreukeling, maar ook over ellende, verlossing en dankbaarheid, is bij veel minder mensen bekend.