Inschrijving AD-opleiding Pedagogisch Educatief Professional geopend! Geplaatst op 10 oktober 2018

Vanaf 11 oktober kun je inschrijven voor de nieuwe AD-opleiding Pedagogisch Educatief Professional. Bij inschrijving in oktober ontvang je het eerste boek van de literatuurlijst gratis!

Ben jij die mbo'er die eigenlijk wel door wil gaan met een hbo-studie, maar opziet om nog vier jaar te studeren? Of werk je al een poosje en zou je meer kennis willen hebben om de soms moeilijke groepen beter te kunnen begeleiden? Tijdens de AD-opleiding Pedagogisch Educatief Professional word je als mbo'er in twee jaar tijd klaargestoomd tot pedagogisch en educatief professional om te werken met de kinderen en tieners.

Gratis studieboek bij inschrijving in oktober

Eerder dit jaar werd bekend dat de AD-PEP van start zou gaan bij Driestar hogeschool. In afwachting van de accreditatie, kon je geen officiƫle inschrijving doen. Afgelopen maand is de opleiding officieel geaccrediteerd door het ministerie.
 
Je kunt je aanmelden voor AD-PEP via het centrale aanmeldsysteem van alle hogescholen en universiteiten: Studielink. Ga voor meer informatie over de AD-opleiding naar de opleidingspagina of neem contact op met Evert de Bruin.

Meer nieuws

  • Projectkoffers met korting

   Van 10 tot en met 14 december is het de 'week van de mediatheek'. Doe je als abonnee in deze week een aanvraag voor een projectkoffer, dan vinden wij dat heel leuk, maar het kan voor jou ook extra voordelig zijn.

  • Eenvoudig experimenteren met elektronica

   Elektriciteit is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch ervaren veel leerkrachten een drempel om met elektriciteit aan de slag te gaan in de klas. Ze denken misschien dat ze daar zelf niet technisch genoeg voor zijn.

  • ParnasSys en Konnect verbinden kinderopvang en basisonderwijs

   ParnasSys en Konnect kiezen voor samenwerking tussen de kinderopvang en het basisonderwijs. Beide partijen verbinden hun systemen, waarmee ze het delen van kennis, de overdracht van kinderopvang naar het basisonderwijs en het stimuleren van talent gemakkelijker maken.

  • Vijf tips in de begeleiding van niet-Nederlandse kinderen in de klas

   Een niet-Nederlands kind in je klas kan voor je gevoel soms lastig zijn. Want hoe begeleid je deze kinderen als ze de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreken? Op basis van het onderzoek naar werkzame factoren in de begeleiding van vluchtelingenkinderen in het basisonderwijs, geven we je vijf belangrijke conclusies.

  • Student Engels presenteert onderzoek op internationaal congres

   Invidividueel vrij lezen tijdens iedere Engelse les verbetert de leesvaardigheid van leerlingen. Henk Bakker, inmiddels alumnus van de tweedegraadsopleiding Engels, presenteerde zijn onderzoek hieraan tijdens een internationale conferentie bij de universiteit van Duisburg-Essen (Duitsland).