Informatiebijeenkomst Traject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-b/k 14 maart 2019

In cursusjaar 2019-2020 hoopt Driestar hogeschool, bij voldoende aanmeldingen, het opscholingstraject ‘Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader’ weer te starten.
Dit traject is speciaal opgezet voor pabo-gediplomeerden om in een half jaar tijd hun bevoegdheid te halen voor de onderbouw van het vmbo (basis en kader).

Het traject bestaat uit:

 • een algemeen pedagogisch-didactisch deel gericht op de specifieke doelgroep van de leerlingen onderbouw vmbo-basis/kader;
 • een deel vakinhoud en vakdidactiek Nederlands;
 • een deel vakinhoud en vakdidactiek wiskunde/rekenen;
 • een profieldeel vakinhoud en vakdidactiek, te kiezen uit: Engels, Mens & maatschappij, Mens & natuur.

Op donderdag 4 april 2019 (18.30-19.30 uur) organiseren we een informatiebijeenkomst over dit traject. In deze bijeenkomst willen we informatie geven over inhoud, opzet en duur van het traject en is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. We hopen dan ook de data van collegedagen te kunnen doorgeven.

De locatie van de bijeenkomst is Driestar hogeschool in Gouda. Voorafgaand aan de bijeenkomst bieden we je een warme maaltijd aan (om 18.00 uur).

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan t/m maandag 25 maart 2019. Stuur hiervoor een mail naar Karen Dammers met vermelding van onderstaande gegevens:

 1. Je naam
 2. Op welke school je werkzaam bent;
 3. Of je vooraf graag een warme maaltijd mee-eet (+ eventuele dieetwensen).

We zien je aanmelding graag tegemoet!

Meer informatie over de post-hbo-opleiding vind je hier.

Meer nieuws

  • Update groepskaart ParnasSys

   Gebruik je de groepskaart in ParnasSys voor het volgen en plannen van je onderwijs? Dan is er goed nieuws! De groepskaart is per 15 mei vernieuwd; nieuwe look, maar ook nieuwe mogelijkheden.

  • Nieuwe data Zien!-experttrajecten

   In twee dagen alles leren over het werken met Zien! en het begeleiden van je team daarin. Dat kan met het experttraject van Zien!

  • Datum literatuurstudiemiddag bekend

   Jaarlijks organiseren we een literatuurstudiemiddag voor alle liefhebbers van literatuur. Volgend cursusjaar zal dit zijn op vrijdagmiddag 27 september.

  • De ideale wereld

   Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.

  • Robinson Crusoe: avontuurlijk én puriteins

   Robinson Crusoe, de wereldberoemde held die overleefde op een onbewoond eiland, is driehonderd jaar geleden geboren. Althans, de roman waarin hij de hoofdrol heeft. Dat het boek niet slechts gaat over een heldhaftige en vernuftige schipbreukeling, maar ook over ellende, verlossing en dankbaarheid, is bij veel minder mensen bekend.