Informatiebijeenkomst Traject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-b/k Geplaatst op 14 maart 2019

In cursusjaar 2019-2020 hoopt Driestar hogeschool, bij voldoende aanmeldingen, het opscholingstraject ‘Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader’ weer te starten.
Dit traject is speciaal opgezet voor pabo-gediplomeerden om in een half jaar tijd hun bevoegdheid te halen voor de onderbouw van het vmbo (basis en kader).

Het traject bestaat uit:

 • een algemeen pedagogisch-didactisch deel gericht op de specifieke doelgroep van de leerlingen onderbouw vmbo-basis/kader;
 • een deel vakinhoud en vakdidactiek Nederlands;
 • een deel vakinhoud en vakdidactiek wiskunde/rekenen;
 • een profieldeel vakinhoud en vakdidactiek, te kiezen uit: Engels, Mens & maatschappij, Mens & natuur.

Op donderdag 4 april 2019 (18.30-19.30 uur) organiseren we een informatiebijeenkomst over dit traject. In deze bijeenkomst willen we informatie geven over inhoud, opzet en duur van het traject en is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. We hopen dan ook de data van collegedagen te kunnen doorgeven.

De locatie van de bijeenkomst is Driestar hogeschool in Gouda. Voorafgaand aan de bijeenkomst bieden we je een warme maaltijd aan (om 18.00 uur).

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan t/m maandag 25 maart 2019. Stuur hiervoor een mail naar Karen Dammers met vermelding van onderstaande gegevens:

 1. Je naam
 2. Op welke school je werkzaam bent;
 3. Of je vooraf graag een warme maaltijd mee-eet (+ eventuele dieetwensen).

We zien je aanmelding graag tegemoet!

Meer informatie over de post-hbo-opleiding vind je hier.

Meer nieuws

  • Uitnodiging Acadin-congres 2019

   Acadin organiseert op 2 oktober 2019 het 5e Acadin-congres. Dit jaar staat het congres volledig in het teken van interactie en workshops. Het congres is voor (proef)abonnementhouders en geïnteresseerde scholen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

  • AD-PEP, twee maanden verder

   Twee maanden geleden, op 18 januari ging onze nieuwe opleiding Associate Degree: Pedagogisch Educatief Professional van start. 86 nieuwe studenten kwamen naar Gouda om feestelijk welkom geheten te worden.

  • Het fenomeen Driestarstel: Steven en Paulien Middelkoop

   Al zo’n 75 jaar zijn ze er, Driestarstellen. Net zolang als de naam De Driestar bestaat. In 1944 komen we de naam als eerste tegen, op de gevel van een kweekschool op reformatorische grondslag in Krabbendijke. Die naam siert nog steeds de gevel, nu van twee scholen in Gouda: Driestar educatief en Driestar college.

  • Wijziging in Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling

   In Nederland worden naar schatting 119.000 kinderen geconfronteerd met huiselijk geweld. Gemiddeld wordt er één kind per schoolklas mishandeld, dat zijn twee kinderen per kinderopvanglocatie. Daarom is sinds eind 2018 de app ‘Meldcode kindermishandeling’ beschikbaar. De app is speciaal voor beroepskrachten uit de kinderopvang ontwikkeld.

  • Negen pabostudenten doorstaan detoxchallenge

   “789 berichten in 35 chats!” "Hè, die lege plaats in mijn broekzak is weer opgevuld.“ "Ik ben blij dat ik hem terug heb, maar ergens ook weer niet.” Drie reacties van studenten die de detox challenge aangingen.