Eetbare boekenleggers Geplaatst op 12 november 2018

In de bibliotheek van Gouda, die met haar eetbare geschiedenis prachtig in het thema past, is de grootste bibliotheekcampagne van Nederland gestart.

Diner van de toekomst
In de Chocoladefabriek kregen gasten eetbare boekenleggers, een 3D geprint geitenkaasje en kweekvleesijs geserveerd. De bedoeling is natuurlijk dat het tongen losmaakt rondom het thema van Nederland Leest: Voeding.
NLleest.jpg
Geschenkboek
Openbare bibliotheken geven bezoekers tijdens de maand november een boek cadeau: Je bent wat je Leest. Iedereen wordt aangespoord in de bibliotheek te lezen, na te denken en te praten over het thema Voeding. Op geefjemening.nederlandleest.nl kun je je mening geven over een aantal stellingen, zoals Een diner kan niet zonder alcohol en De overheid moet onze overmatige suikerconsumptie oplossen.

Welkom
In onze mediatheek hebben we veel boeken en materialen rond het thema Voeding. Welkom om een bezoek te brengen aan de mediatheek en/of onze catalogus.

chocolade-maken.jpg
De mediatheek heeft 't!

Meer nieuws

  • Gedichtendag

   Hoe zwaar is taal, wat weegt een woord? ‘Wilt u het halfom of mager?’ ‘Mag ’t ietsjes meer zijn?’ vraagt de slager. ‘Aan een stukje, of in plakjes?’

  • Week van de mediatheek: 'De tabernakel is schitterend illustratiemateriaal'

   De mediatheek van Driestar hogeschool is er voor studenten, maar ook voor leerkrachten in het werkveld. Marieke Nieuwenhuis, leerkracht op de Graaf Jan van Nassauschool: “De materialen uit de mediatheek zijn ondersteunend voor mijn lessen. De kinderen tonen hierdoor meer interesse in het verhaal!”

  • Projectkoffers met korting

   Van 10 tot en met 14 december is het de 'week van de mediatheek'. Doe je als abonnee in deze week een aanvraag voor een projectkoffer, dan vinden wij dat heel leuk, maar het kan voor jou ook extra voordelig zijn.

  • Eenvoudig experimenteren met elektronica

   Elektriciteit is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch ervaren veel leerkrachten een drempel om met elektriciteit aan de slag te gaan in de klas. Ze denken misschien dat ze daar zelf niet technisch genoeg voor zijn.

  • Mediatheek geeft gratis abonnementen weg tijdens #weekvandemediatheek

   Heb je weleens nagedacht over het lenen van onze projectkoffers of wil je zelfs meer lenen en een abonnement afsluiten? Dat kan nu wel heel voordelig uitpakken!