Eetbare boekenleggers 12 november 2018

In de bibliotheek van Gouda, die met haar eetbare geschiedenis prachtig in het thema past, is de grootste bibliotheekcampagne van Nederland gestart.

Diner van de toekomst
In de Chocoladefabriek kregen gasten eetbare boekenleggers, een 3D geprint geitenkaasje en kweekvleesijs geserveerd. De bedoeling is natuurlijk dat het tongen losmaakt rondom het thema van Nederland Leest: Voeding.
NLleest.jpg
Geschenkboek
Openbare bibliotheken geven bezoekers tijdens de maand november een boek cadeau: Je bent wat je Leest. Iedereen wordt aangespoord in de bibliotheek te lezen, na te denken en te praten over het thema Voeding. Op geefjemening.nederlandleest.nl kun je je mening geven over een aantal stellingen, zoals Een diner kan niet zonder alcohol en De overheid moet onze overmatige suikerconsumptie oplossen.

Welkom
In onze mediatheek hebben we veel boeken en materialen rond het thema Voeding. Welkom om een bezoek te brengen aan de mediatheek en/of onze catalogus.

chocolade-maken.jpg
De mediatheek heeft 't!

Meer nieuws

  • De ideale wereld

   Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.

  • Robinson Crusoe: avontuurlijk én puriteins

   Robinson Crusoe, de wereldberoemde held die overleefde op een onbewoond eiland, is driehonderd jaar geleden geboren. Althans, de roman waarin hij de hoofdrol heeft. Dat het boek niet slechts gaat over een heldhaftige en vernuftige schipbreukeling, maar ook over ellende, verlossing en dankbaarheid, is bij veel minder mensen bekend.

  • Rembrandt & de Gouden Eeuw

   De 350ste sterfdag van Rembrandt dit jaar is aanleiding om aandacht te vragen voor Rembrandt als kunstenaar, persoon en inspirator.

  • Aan wie geef jij 'Kikker is kikker'?

   Wie kent hem niet: Kikker van Max Velthuijs. Tijdens de leesbevorderingscampagne Geef een prentenboek cadeau is de klassieker Kikker is kikker te koop voor maar €2 en kun je het boek ook doneren voor een goed doel.

  • Iets teruggeven aan het boek

   De beste docent Nederlands van vorig jaar krijgt zijn klas aan het lezen, tegen de dalende trend in. 'Het gaat erom dat de leraar de leerling zíét. En dat de leerling weet dat hij gezien wórdt.'