De eerste week zit er bijna op: 300 nieuwe pabo-studenten gestart 12 september 2019

Het nieuwe studiejaar is begonnen, de kop is eraf. Bij Driestar hogeschool starten ongeveer 300 nieuwe pabo-studenten. De meesten van hen in voltijd, anderen in deeltijd of de duale variant. Het totaal aantal studenten is gegroeid ten opzichte van vorig jaar, en ook is een groei zichtbaar bij de zij-instromers. Afgelopen week stond in het teken van een veelzijdige introductie aan de hogeschool.

Gevarieerd programma 

Na een vakantieperiode is het deze week weer een gezellige drukte bij Driestar hogeschool. Nieuwe klasgenoten ontmoeten, boeken ophalen, op de foto gaan, het hoort er allemaal bij. En natuurlijk informatie over het reilen en zeilen van de studie, het pabo-koor, een sportdag, en ga zo maar door. Ook hebben meerdere nieuwe studenten hun plekje gevonden in de studentenhuisvesting die naast de hogeschool staat.
intro-1.jpg

Men Only

In het programmaboekje voor de nieuwe studenten ook een stukje voor de mannen onder hen. Dat mannen op de pabo ver in de minderheid zijn is duidelijk. En om de onderlinge band tussen hen te versterken is een heuse Men Only-community actief, die activiteiten organiseert speciaal voor de mannelijke studenten.

Jaaropening

Woensdag vond in de mooie Goudse Sint-Janskerk de jaaropening plaats. Opleidingsmanager dhr. A. van Tol en dominee J.J. ten Brinke spraken te studenten toe en vroegen om Gods zegen voor het nieuwe studiejaar. Het koor van pabo 2-studenten zorgde voor een muzikale bijdrage aan het programma.
 
Na de introductieweek zijn deze week de eerste colleges gestart. Wij wensen de nieuwe studenten heel veel succes en een mooie tijd bij Driestar hogeschool in Gouda.
intro-3.jpg

Meer nieuws

  • Nieuw: de Dyslexie Academie!

   Driestar onderwijsadvies heeft iets nieuws: de Dyslexie Academie. Voor alles wat je wilt weten rondom dyslexie en hoe je kinderen met dyslexie kunt helpen, kun je nu bij ons terecht!

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • 75 jaar Driestar in beeld en geluid!

   Al 75 jaar leidt De Driestar scholieren en studenten op. Waar komen ze terecht? En, hoe kijken ze terug op hun opleiding? Kijk mee met de introfilmpjes die tijdens de reünie zijn getoond!

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.

  • Driestar educatief bij Family7 over toekomst vrijheid van onderwijs

   Wat betekent het wetsvoorstel ‘Meer ruimte voor nieuwe scholen’ voor de vrijheid van onderwijs? Hierover was Wouter van den Berg namens Driestar educatief te gast bij het programma Uitgelicht! van Family7. U kunt de uitzending hieronder bekijken: