De eerste week zit er bijna op: 300 nieuwe pabo-studenten gestart 12 september 2019

Het nieuwe studiejaar is begonnen, de kop is eraf. Bij Driestar hogeschool starten ongeveer 300 nieuwe pabo-studenten. De meesten van hen in voltijd, anderen in deeltijd of de duale variant. Het totaal aantal studenten is gegroeid ten opzichte van vorig jaar, en ook is een groei zichtbaar bij de zij-instromers. Afgelopen week stond in het teken van een veelzijdige introductie aan de hogeschool.

Gevarieerd programma 

Na een vakantieperiode is het deze week weer een gezellige drukte bij Driestar hogeschool. Nieuwe klasgenoten ontmoeten, boeken ophalen, op de foto gaan, het hoort er allemaal bij. En natuurlijk informatie over het reilen en zeilen van de studie, het pabo-koor, een sportdag, en ga zo maar door. Ook hebben meerdere nieuwe studenten hun plekje gevonden in de studentenhuisvesting die naast de hogeschool staat.
intro-1.jpg

Men Only

In het programmaboekje voor de nieuwe studenten ook een stukje voor de mannen onder hen. Dat mannen op de pabo ver in de minderheid zijn is duidelijk. En om de onderlinge band tussen hen te versterken is een heuse Men Only-community actief, die activiteiten organiseert speciaal voor de mannelijke studenten.

Jaaropening

Woensdag vond in de mooie Goudse Sint-Janskerk de jaaropening plaats. Opleidingsmanager dhr. A. van Tol en dominee J.J. ten Brinke spraken te studenten toe en vroegen om Gods zegen voor het nieuwe studiejaar. Het koor van pabo 2-studenten zorgde voor een muzikale bijdrage aan het programma.
 
Na de introductieweek zijn deze week de eerste colleges gestart. Wij wensen de nieuwe studenten heel veel succes en een mooie tijd bij Driestar hogeschool in Gouda.
intro-3.jpg

Meer nieuws

  • Maak kennis met Dirk Verweij

   Sinds 1 oktober is Dirk Verweij als nieuwe manager gestart bij Driestar onderwijsadvies, naast Marian Ruitenberg. In dit bericht stelt hij zich voor.

  • Hoge tevredenheid dyslexiebehandeling

   Driestar educatief heeft de uitslag van het cliënttevredenheidsonderzoek van Parantion binnen gekregen. Opnieuw zijn ouders zeer tevreden over onze diagnostiek en behandeling van ernstige enkelvoudige dyslexie. Daar zijn we als organisatie dankbaar voor. We vroegen Elienne Kik, moeder van Thomas die recent zijn behandeling afrondde, om een reactie.

  • Onderzoek naar leermiddelen

   In cursusjaar 2018-2019 peilden we de behoeften omtrent leermiddelen onder docenten in het reformatorisch VO. De vragenlijst werd ingevuld door 236 respondenten. Uit hun antwoorden blijkt dat het overgrote deel van de docenten behoefte heeft aan een complete methode. Aan minder traditionele werkvormen is minder behoefte.

  • Driestar educatief op Kuysersconferentie

   Van 3 tot en met 5 oktober bezochten Bram de Muynck, Bram Kunz en Piet Murre de tweejaarlijkse Kuyersconferentie in Grand Rapids (VS). Bij deze conferentie komen leraren, opleiders en onderzoekers samen om onderzoek en inzichten met elkaar te delen. Het thema van dit jaar was ‘Shaping Christian Learning’.

  • Waarom Berta en Bernhard deelnamen aan de Zomerschool

   Allebei zijn ze werkzaam bij Driestar educatief, en allebei deden ze mee aan de Zomerschool voor christelijke young professionals. De Zomerschool wordt al jaren georganiseerd door Driestar hogeschool, Erdee Media Groep, VGS en RMU. Berta Keuken en Bernhard van der Knijff blikken terug. “Het heeft me aangezet tot dieper nadenken over dingen.”