De eenjarige post-hbo-ib-opleiding start weer in september! 11 juli 2019

Ben jij ib'er en zou je eigenlijk wel meer willen groeien in je rol? Denk er deze zomervakantie dan eens goed over na of onze eenjarige post-hbo-opleiding voor ib'ers niet wat voor jou is.
In de afgelopen maand hebben ongeveer veertig studenten/ib’ers hun diploma van deze post-hbo behaald. Bij de eindgesprekken gaf vrijwel iedereen aan een mooie persoonlijke groei te hebben doorgemaakt. Een veel genoemd punt was dat ze bewust hebben gewerkt aan competenties als autonomie, flexibiliteit en inlevingvermogen. Student Nicky vertelt in dit bericht over haar ervaring met de opleiding:

'Direct bij de start van mijn taak als intern begeleider ben ik begonnen met de post-hbo-opleiding voor intern begeleiders. De reden dat ik voor de opleiding bij Driestar hogeschool heb gekozen was met name het brede aanbod aan onderwerpen die behandeld worden. Driestar hogeschool heeft volledig aan mijn verwachtingen voldaan. De praktische insteek heeft mij veel relevante kennis en informatie opgeleverd die ik kan toepassen in de dagelijkse praktijk.

Tijdens de opleiding doe je de nodige kennis en vaardigheden op om (in mijn geval) een goede start als ib'er te kunnen maken. Ik heb het als heel prettig ervaren dat de opleiding aandacht besteedt aan meerdere onderdelen. Zowel gedrag als leren komt aan bod. Ook de koppeling met ParnasSys en Zien! werkte voor mij heel goed, omdat deze programma’s op mijn school gebruikt worden. Zowel op inhoudelijk als technisch vlak heb ik van deze programma's veel geleerd tijdens de opleiding en heb ik het een en ander aan kunnen pakken op school. Naast het aanbod aan kennis leer je waar je informatie kunt vinden: er worden veel bronnen uitgewisseld en het is mogelijk om je netwerk uit te breiden. Het is prettig om tijdens de lesdagen en tijdens de contactmomenten met de coachgroep van gedachten te wisselen met collega ib'ers en van elkaar te leren over de verschillende visies, werkwijzen en vragen.'
 
Heb jij behoefte aan meer verdieping in je rol als ib'er of juist meer kennis van zaken? Kijk voor meer informatie over onze opleiding op onze website. Heb je vragen of liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met studieleider Bert van der Mel.

post-hbo-ib.png

Meer nieuws

  • Nieuw: de Dyslexie Academie!

   Driestar onderwijsadvies heeft iets nieuws: de Dyslexie Academie. Voor alles wat je wilt weten rondom dyslexie en hoe je kinderen met dyslexie kunt helpen, kun je nu bij ons terecht!

  • Reis mee!

   Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal.

  • 75 jaar Driestar in beeld en geluid!

   Al 75 jaar leidt De Driestar scholieren en studenten op. Waar komen ze terecht? En, hoe kijken ze terug op hun opleiding? Kijk mee met de introfilmpjes die tijdens de re√ľnie zijn getoond!

  • Lzeen en shicrejvn is niet voor iereeden vezlafneksprend

   Wist je dat 1 op de 10 kinderen in Nederland het risico loopt op laaggeletterdheid? Deze week zet de Stichting Lezen en Schrijven zich in voor een geletterd Nederland.

  • De eerste week zit er bijna op: 300 nieuwe pabo-studenten gestart

   Het nieuwe studiejaar is begonnen, de kop is eraf. Bij Driestar hogeschool starten ongeveer 300 nieuwe pabo-studenten. De meesten van hen in voltijd, anderen in deeltijd of de duale variant. Het totaal aantal studenten is gegroeid ten opzichte van vorig jaar, en ook is een groei zichtbaar bij de zij-instromers. Afgelopen week stond in het teken van een veelzijdige introductie aan de hogeschool.