Academische pabo bezig aan tweede jaar 8 oktober 2015

De academische pabo is aan het tweede jaar begonnen. Driestar hogeschool biedt hiermee een volledige pabo-opleiding met een universitair programma (schakeljaar onderwijswetenschappen).

De opleiding verbindt de beide programma’s met elkaar. Daardoor bereiden de vakken van de universiteit de student extra voor op de taak van lesgeven. Het programma duurt vier jaar en is geschikt voor vwo’ers en goede havisten.

Academische-pabo_Annemieke-Ossewaarde-(1).jpg
 

“Ik heb voor de academische pabo gekozen omdat het voor mij dé combinatie is tussen het praktische van de pabo en het theoretische dat tijdens Onderwijskunde naar voren komt!”

Annemieke Ossewaarde

 Academische-pabo_Joost-Weerheim-(1).jpg

“Op de academische pabo krijg ik de kans om een goede onderwijzer te worden en tegelijkertijd word ik uitgedaagd om het onderwijs te verbeteren!”

Joost Weerheim

Meer nieuws

  • Uitslag Studiekeuze123 - 81% (zeer) tevreden!

   Ruim de helft van de eerstejaars studenten krijgt spijt van zijn studiekeuze. Met Studiekeuze123.nl neemt het hoger onderwijs actie om te zorgen voor betrouwbare en objectieve informatie. De uitslagen voor dit jaar zijn weer bekend.

  • Taaltoets vervalt voor aanmelding pabo 2016-2017

   De instroomtoets voor taal is, na een besluit van de minister in november 2015, niet meer voorwaardelijk voor instroom op de pabo.

  • Goed voorbereid naar de pabo: de toelatingstoetsen

   Ben je van plan aan de pabo te komen studeren? Dan is belangrijk om te weten dat er vooraf toelatingstoetsen zijn. Dit bericht geeft een terugblik op de toelating en instroom van dit jaar en een vooruitblik op 2016-2017.

  • Voorbereiding landelijke kennistoets rekenen

   Driestar hogeschool wil graag dat zo veel mogelijk studenten slagen voor de landelijke kennistoets (LKT). Het is gebleken dat het voor pabo-studenten lastig is om de LKT te behalen.

  • Volgend jaar weer een decanendag

   Conform afspraak organiseren we tweejaarlijks een ontmoeting met (collega)decanen.