Zomerschool 2020: Op weg naar een nieuw tijdperk? 4 juni 2020

Op zoek naar tijd en ruimte voor verdieping? Is het einde van je studie in zicht, of ben je net aan het werk? Ben jij benieuwd naar hoe andere jong volwassenen als christen keuzen maken en in het leven staan? Dan is de zomerschool wat voor jou. Sprekers met verschillende expertise delen hun persoonlijke verhaal en kennis met je.

Het licht van de coronacrisis valt over 2020. Wat heeft ons deze crisis te zeggen, en zijn we op weg naar een nieuw tijdperk? Verschillende sprekers zullen dit perspectief in hun bijdrage betrekken. Actualiteit en persoonlijke inbreng staan hoog in het vaandel van de zomerschool. Om jou beter toe te rusten op weg naar morgen. Op weg naar dé toekomst.

Elk dagdeel is er een andere spreker en ook de invulling per dagdeel verschilt. Kunst, wetenschap, cultuur en samenleving komen allemaal langs. We werken met hoofd, hart en handen. Als rode draad faciliteren we je persoonlijke reflectie en het vorm en woorden geven aan je staan in dit leven. Drijfveren en relaties zijn daarin belangrijk.

We starten met een open Bijbel en maken eerst nader kennis met elkaar. Daarna bespreken we de uitkomst van de vragenlijst die je invulde. Kunstkenners, musici, bestuurders en hoogleraren wisselen elkaar af in het programma. Denk aan sprekers zoals Henk Jochemsen, Gor Khatchikyan, Eline Zandee-Kranendonk, Ton van der Schans, Aart Nederveen, Bart Jan Spruyt en Diederik van Dijk.

Rens Rottier en Jan Kloosterman zijn er voor de reflectie, de dialoog en het invullen van de persoonlijke leerlijn die door het hele programma loopt. En er is ruim de tijd om elkaar te spreken en ontmoeten (op anderhalve meter!). Bij elkaar een intensief en boeiend programma waarvan oud-deelnemers zeggen dat het hen gevormd heeft en diepe indrukken heeft nagelaten.

Voor meer informatie en aanmelden: www.driestar-educatief.nl/zomerschool

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".