Kennis delen in techniekprogramma voor mavoleerlingen 18 november 2015

Om het technisch talent van mavoleerlingen zo goed mogelijk te benutten en de doorstroom naar een technische vervolgopleiding te bevorderen is het M-Tech programma opgezet.

De scholen die aan het M-tech programma deelnemen, delen onderling hun kennis. Driestar onderwijsadvies traint deze scholen hoe ze het beste kennis kunnen delen.

Meer aandacht voor techniek

In het M-Tech programma is er onder meer aandacht voor technologie in de loopbaanoriëntatie,  meer samenwerking in de onderwijsketen de samenwerking met de techniekbranches (bedrijfsleven). Het M-Tech programma wordt uitgevoerd door het Platform Bèta Techniek, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Er nemen zo’n honderd scholen deel aan het programma.

Kennis delen in netwerken

Deze honderd scholen participeren in netwerken om hun kennis en ontwikkelingen te delen. Deze netwerken worden geleid door M-techexperts. Het is van cruciaal belang dat mooie ontwikkelingen door de professionals worden gedeeld in hun netwerk: andere scholen profiteren daarvan!

Peerreviews

Driestar onderwijs heeft de M-techexperts geleerd hoe zogenaamde ‘peerreviews’ ingezet kunnen worden om kennisdeling tussen scholen te bevorderen. Peerreview (ook wel: collegiale toetsing) is een methode om de kwaliteit van het werk te delen en/of te verbeteren door het werk te onderwerpen aan de kritische blik van een aantal gelijken (Engels: peers), meestal vakgenoten of collega's.

De M-techexperts waren zeer tevreden over de kwaliteit van de training. Wil je meer weten over het inzetten van peerreviews in jouw werk? Neem contact op met A. (Arend) Flier, 0182-760375.


Meer nieuws

    • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

      Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

    • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

      Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.